Jordskalv och promenad till Los Locos

Igår morse kl. 9:17 var det nog många som kände av att det var ett jordskalv i vattnet söder om Torrevieja. Jag kände av skalvet väldigt väl, först lät det som en smäll och en duns, sen började det skaka rätt rejält. Skalvet uppmättes till 2,1 på richterskalan! Har varit med om några skalv tidigare här nere under åren. Jordskalv 11feb 2015 Vi bestämde oss för att ta en promenad ner till Los Locos! Vi gick längs med Calle Mar Baltico och vi blev lite nyfikna på vad dom höll på med bakom staketet. Vi kikade förstås B och då fick vi se att dom höll på att riva bort hela den gamla minigolfbanan som fanns där för några år sen.

CD

E Vy från Calle Mar BalticoP

Ingång från Los Locos

G   HNär vi gick förbi ”palmparken” hördes fåglarna tjattra uppe i någon av palmerna. Försökte lokalisera varifrån ljudet kom och till slut hittade vi en av fåglarna. Om man tittar riktigt noga så kan man se en undulat i den högra palmen.

IJ

K

M   Gick runt och ut på udden Punta del Salaret där det blåste rätt bra. Längst ut på udden brukar många husbilar stå parkerade. Ett populärt ställe att stanna till på och campa några dagar. Fortsatte sen bort mot viken vid Cala Comudar. Här kan ni se hur vågorna slår mot klippkanten och det var stor risk för att man blev dyngsur om man gick för nära kanten. NO                                            Ytterligare en härlig dag vid havet! 

Q                                            Det ser ut att bli varmare till helgen!                                                                    KRAM! 

P.S  I senaste nyhetsbrevet från Spaniaavisen kunde man läsa att kommunen kommer att öppna upp gatan mot havet. Det tog 28 år och kostar kommunen tre miljoner euro, men nu förlängs alltså calle Islandia helt ned mot Los Locos stranden. Detta innebär att fotgängarna kan gå direkt från calle Mar Baltico ner till stranden. Idag måste dom boende i området gå runt calle Noruega eller kurva de Palangre. D.S

Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Jordbävning i Torre, Jordskalv, Okategoriserade, Promenad i Torre, Strand, hav & klippor. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Jordskalv och promenad till Los Locos

 1. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Ja att dom öppnar upp där ner mot Locos är stort 🙂 Min väninna som bor i närheten måste allid gå den långa omvägen för att komma till stranden och jag fick ju göra detsamma när jag var med 🙂
  Är ju massor av folk som bor där i alla stora hus…
  Bra men dyrt att göra gågata där…Kanske måste betala marken förstås också.
  Kram P ♥

  Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Jag kommer inte ihåg minigolfbanan, men däremot det gamla, gamla huset som man kunde komma in ifrån bägge hållen. Det var en lite restaurang då i början på 90-talet.
  Härlig promenad ni gjorde. Längtar efter att ströva omkring i Torre framöver.
  Kram/A-K

  Gilla

 3. Ami skriver:

  Hej!
  Ja, vi kände också av skalvet igår. Lite otäckt var det allt.
  Sen tog även vi en lång promenad förbi Los locos och vädret blev ju fantastiskt på eftermiddagen 🙂
  Idag verkar det lite regnigt 😦
  Kram

  Gilla

 4. torrebloggen skriver:

  Ja nog kände man av skalvet igår. Visst blev det en härlig promenad ner till Los Locos, synd att vi inte träffade på varandra på vägen.
  Kram

  Gilla

 5. Ditte skriver:

  Ja, skalvet kändes ordentligt hos oss med både smäll och vibration. Första gången jag varit med om det här i Torre.
  En rejäl prommis fick ni och vädret blev ju bara bättre efter hand.
  Fina bilder!
  Bra med en gångväg ner till stranden, men jag får nog provgå för att förstå exakt var gångvägen skall vara. Men å andra sidan så förloras ju då ”gratismotionen…” för de som bor här. (Fniss)
  Kram!

  Gilla

 6. torrebloggen skriver:

  Ja det blev en riktigt härlig långpromenad. Vädret var ju kanon, trots att det blåste ute på udden.
  Tror nog inte att dom som bor där i området skulle uppskatta gratismotionen (Hi Hi)
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  Gilla

 7. Tina skriver:

  Ditt bloggnamn gör verkligen skäl för namnet! 🙂 Man får veta så mycket! Tur att du bloggar, Carina. Detta inlägg vill jag gärna dela på min Torrevieja-sida på FB, hoppas ok! Väldigt intressant att det förbättras med nåbarhet till stranden.

  Ha en skön helg!

  Gillad av 1 person

 8. torrebloggen skriver:

  Kul! Funkar det att bli din vän med Torrebloggen på din FBTorre?
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s