Promenad längs med Fyrisån….

Här har det varit fint väder med sol och runt 12 -13 grader, sen vi kom hem i söndags.            Så igår tog vi en promenad ner till Fyrisån och gick längs med promenadvägen söderut.  Ett perfekt utflyktsmål för lite picknick på bryggan eller gräsmattan. Det är härligt att bara sitta på en bänk och titta ut över vattnet – precis som vi gör i Torre när vi är där.                       Tänk så olika det kan vara – men ändå så lika på ngt vis.

IMG_8260 kopia

 Hamnspången är en bro i centrala Uppsala.                                                                                       Den går över Fyrisån och förbinder Stadsträdgården med Kungsängen.

Hamnspången, som invigdes den 26 oktober 2012, är konstruerad som en holländsk motviktsbro som öppnas med hjälp av en vikt högt uppe i ena änden av brokonstruktionen. Bron används av över 4 000 cyklister per dygn, och är en genväg för dem som färdas mellan östra delarna av Uppsala (med Resecentrum) och de västra delarna (med bland annat Akademiska sjukhuset, BMC och Glunten).Friluftsbåtar som är högre än 2,3 meter kan inte åka under bron, utan den öppnas för passage på fasta tider.

9FullSizeRender kopia Vi går ofta hit ner till Fyrisån och promenerar längs med ån eller så går vi över bron och går runt i den jättevackra Stadsparken som faktiskt firade 150-års jubileum förra året.

10FullSizeRender kopia

IMG_8263 kopiaDet finns flera husbåtar längs med bryggan.

IMG_8264 kopiaHär kan man välja att endera fortsätta att gå gångvägen där uppe eller gå ner till bryggan som går enda bort mot småbåtshamnen.

11FullSizeRender kopia

5FullSizeRender kopia

IMG_8269 kopia

På andra sidan ån ligger Studenternas idrottsplats, där bl.a SM – finalen i bandy jämt avgjordes i alla år, tills Uppsala blev av med finalen för några år sen.

IMG_8270 kopiaVi går söderut mot småbåtshamnen

IMG_8275 kopiaHär håller ägaren på att rusta själva underdelen på sin husbåt.

2FullSizeRender kopia

Skönt att bara sitta ner en stund och titta ut över vattnet.

IMG_8279Småbåtshamnen.

IMG_8278 kopiaHär fortsätter arbetet med att förlänga bryggan från småbåtshamnen söderut.

Det blev en helt underbar eftermiddag längs med Fyrisån.

KRAM!

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilder från Sverige, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Promenad längs med Fyrisån….

 1. A-C skriver:

  Hej! Fina bilder. Härligt att få se blå himmel, här i Torre har vi inte sett skymten av blå himmel på två dagar och väderutsikterna ser inte så vidare bra ut den närmaste veckan. Så ni åkte hem i rätt tid. Även om Uppsala ligger nära har vi faktiskt aldrig varit där men nu efter dina fina bilder får vi nog ta en sväng dit till sommarn kanske. Kram / Anna-Carin

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är faktiskt väldigt vackert här i Uppsala, speciellt på våren och sommaren. Ni får ta en sväng hit i sommar, då kanske vi kan ses.
   Här börjar det mulna på just nu – det ska tydligen komma lite snö i morgon.
   Kram

   Gilla

 2. Ami skriver:

  Vilka härliga bilder från er promenad! Och visst är det skönt att kunna vara ute och njuta av solen 🙂 Tyvärr lyser den här nere med sin frånvaro – men den kommer ju tillbaks 🙂
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är jätteskönt att man kan vara ute i friska luften. Tyvärr ser det ut som om det fina vädret är över för denna gång, i morgon ska det snöa sägs det.
   Kram

   Gilla

 3. Fia skriver:

  Vilka jättefina bilder från Uppsala och Fyrisån! Jag gillar också Uppsala, glömmer aldrig första gången när jag själv som elvaåring åkte tåg till Uppsala från Umeå, dit pappa skjutsat mig från Fredrika! Jag skulle besöka min farbror som pluggade där! Det var stort! Sedan har det blivit ett och annat besök på Carolina Rediviva i tjänsten.
  Ja visst har vi haft fantastiskt vårväder! Nu börjar det mulna på här i Västerås, så man får väl förbereda sig på det omtalade bakslaget!
  Ha det bra!
  Fia

  Gilla

 4. torrebloggen skriver:

  Ja det är väldigt fint här i Uppsala. Det var strongt gjort av dig att åka tåg helt ensam hela vägen.
  Samma sak här, det är riktigt gråmulet just nu och i morgon ska det ju snöa. Det är bara att gilla läget.
  Kram

  Gilla

 5. Ingrid skriver:

  Så fint det är i Uppsala också. Jag har nog varit där tre gånger tror jag i olika sammanhang. Men
  det är många år sedan så jag minns inte så mycket.
  Just nu blåser det enormt här, och markiserna nedanför slår i vinden. Jag har inte behövt paraply
  ännu. I morgon får marknaden lite dåligt väder se det ut som.
  Kram och hälsa H/Ingrid

  Gilla

 6. Ditte skriver:

  Vad trevligt med en promenad i Uppsala längs Fyrisån i det vackra vädret. Tror vi har det betydligt soligare än vännerna i Torre.
  Ser att småbåtshamnen väntar på sina båtar, men just nu är det nog väl tidigt för sjösättning.
  Härliga vårbilder!
  Kram!

  Gilla

 7. Yvonne skriver:

  Uppsala är sååå fint. Jag och en väninna brukar åka dit då och då, först på Himlas Outlet, sen in till stan och gå i affärer, äta en god lunch, fika på något av de fina konditorierna och sen åka hem. Vi var där precis nu i februari Innan vi åkte ner hit till Torre och sa till varandra att vi ska ta oss en tur i maj Innan vi åker hit igen.

  Här stormar det fortfarande alltdeles förfärligt mycket och det mesta här (fönster, utemöbler mm) är sandprickigt och vi som ska ha gäster på middag imorgon… Blir nog till att försöka städa och putsa fönster också, om det går, för de har hotat med att vädret inte blir bättre förrän på onsdag nästa vecka.

  Ha en fin helg

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Usch ja den där Saharasanden som kommer ner är hemsk. Hoppas ni får en trevlig middag trots blåsten. Hilmas O. var det många år sen jag var till.
   Ha det bra så hörs vi snart igen.
   Kram

   Gilla

 8. Preciosa skriver:

  Hej Carina (och Horst !)
  Fint i Uppsala. Hade ju huvudkontoret i jobbet där så jag har varit där många ggr.
  Fina bilder. Här hemma är det mulet och det har väl ni också…Men snart så ska jag ändra till sol i Torre 🙂
  Kram båda! P ♥♥

  Gilla

 9. Ann-Kristin skriver:

  Hejsan!
  Många år sedan jag vandrade utmed Fyrisån. Gick utefter ån dagligen i 7 v upp till Akademiska. Bodde på patienthotellet (nunnornas?) mitt i stan. Var t o m och dansade på Flustret 😃
  Trevlig helg och kram/A-K

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s