Glöm inte att….

Hej!

Glöm inte bort att……

I natt är det dags att ställa om klockorna till ”sommartid” igen!

Sommartid ställ fram klockan kopiaInnan jag går i säng i kväll tänker jag ställa fram klockan en timme.

10404110_1009961399033938_817222991194694058_nI Spanien har det på flera håll diskuterats om att man vill avskaffa sommartiden och övergå till västeuropeisk tid i stället, så att klockorna stämmer bättre med solen. Då skulle Spanien få normaltid samma som grannen i väster, Portugal, och åtminstone komma närmare sann soltid. Idag har vi ju centraleuropeisk tid i både Spanien och Sverige .

I Europaparlamentet i veckan togs faktiskt dessa frågor upp till diskussion: Ska EU:s invånare fortsätta ställa om klockan till sommartid, såsom vi ska göra nu på söndag? Vad är nyttan och vilka nackdelar finns? Den 24 mars diskuterade ledamöter och experter dessa och andra frågor. ”Vi måste gå vidare med lagstiftningen, att lyfta frågan genom en muntlig fråga till Europeiska kommissionen kan vara ett sätt att snabba på det hela”, sade Pavel Svoboda (EPP, Tjeckien) som är ordförande för utskottet för rättsliga frågor.

018009bddc93c389c84060b98ab34f98139ec1bc7f kopia

KRAM!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Glöm inte att….

 1. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Har haft lite sovmorron idag. Skönt! För min del kan jag vara utan sommartid. Blir bökigt om Spanien ändrar. Hur ska man komma ihåg det? För många år sedan lånade en dam lägenheten och missade planet pga tidsomställning. Hon tog en buss hem en vecka senare. Tror det var i början på 90- talen, då inte man hade mobil.
  Idag är det en tråksöndag vädermässigt. Tar nog en tur till barnbarnen.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Skönt med sovmorgon! Vilken otur damen hade. Själv kommer jag så väl ihåg när sommartiden infördes 1980 (35 år sen), för jag skulle åka till Cypern precis då och ingen visste om flygets avgångstid stämde med den aktuella sommartiden. Men vi kom både dit och hem utan några problem.
   Här har det också varit en riktigt tråkig söndag!
   Kram

   Gilla

 2. Ama de casa skriver:

  Jag tycker att det där med tjafsandet fram och tillbaka med tiden är HELT onödigt. Ställer bara till en massa krångel och förvirring. Låt oss ha sommartid året om! 🙂

  Gilla

 3. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Jag vill ha normaltid jämt…gillar inte denna tidsomställning alls.
  Vilken vacker bild!! Kram P ♥

  Gilla

 4. torrebloggen skriver:

  Hej Preciosa!
  Nej det vore skönt och slippa dessa tidsomställningar.
  Det är ju EU som bestämmer hur det ska vara, så det är bara att vänta och se.
  Jag tyckte också att bilden var vacker.
  Många krya-på-dig kramar!
  //Carina

  Gilla

 5. Fia skriver:

  Ja visst är det jobbigt och trist med dessa klocktimmar fram och tillbaka! Jag gillar sommartiden bäst om man fick välja något av dessa alternativ. Kanske för att jag gillar sommaren. Jag berörs inte alls av tidsförändringen men slipper gärna pillandet med klockor.
  Regn och rusk nu men blir säkert litet bättre till Påsk!

  Gilla

 6. Ami skriver:

  Att alltid ha sommartid tycker jag skulle vara bra 🙂
  Ha en bra kväll!
  Kram

  Gilla

 7. Ditte skriver:

  Jag har inte förstårtt detta, men vet att sommartid fanns i nOrge på 50 talet när jag var liten. Förstod inte vitsen då heller. I KIna, detta stora land, har man samma tid året om och det går utmärkt.
  Regniga kramar från oss.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Nej det verkar rätt så komplicerat att få ihop det så att alla blir nöjda. Fördelen med som.tid är ju att vi bättre kan utnyttja de ljusare kvällarna. Men vissa experter anser att som.tiden skapar många hälsoproblem t.ex (sömnsvårigheter, självmord, trafikolyckor)
   I Spanien anser också en del att det är speciellt skadligt för barnen som ofta brukar vara ute sent på kvällarna, gärna till efter midnatt.
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s