Vatten som vatten

Hej!

Häromdagen tog vi en tur till Skarholmen som ligger vid sjön Ekoln, strax söder om stan.

firstpage-slider-4foto: skarholmenuppsala.se

På bilden kan man se Wärdshuset Skarholmens restaurang, festvåning och konferansanläggning som ofta brukar kallas för ”Skaris”. På husets baksida finns en stor och härlig balkong, där man kan sitta och titta ut över Ekoln.

Helga Trefaldighet - Graneberg med Skarholmen FlygfotoFoto: upplandia.se

IMG_3623 kopiaAnledningen till att vi åkte ut hit till Skaris är att jag längtar så himla mkt efter havet i Torre. Men vatten som vatten, sjön eller havet spelar inte så stor roll just nu. Det var så underbart att få komma ut hit och se lite vågor igen. Tyvärr blåste det rätt så bra när vi gick stigen runt huset. Längst med stigen såg vi att några vårblommor var på väg upp.

IMG_8443 kopia IMG_8446 kopiaHär kan man se ut över båtklubbens hamn som har plats för 600 båtar, varv och klubbholme. Och i slänten växte det fullt med vårblommor.

IMG_3624 kopiaSkaris gästhamn ligger i anslutning till Ekolns segelklubbs klubbhamn. Wärdshuset ligger ju intill och inom gångavstånd når man vandrarhem, kiosk, affär och badplats. Stadsbussen går ut hit så det är lätt att både ta sig ut hit och ta sig in till stan igen. ”Kryssningsbåtarna” som går mellan Uppsala och Skokloster brukar vid vissa tider på dagen lägga till för både av och påstigning vid själva gästhamnen.

IMG_8447 kopiaDet blev en helt underbar dag vid vattnet, trots blåsten!

Jag kan absolut inte förstå varför jag fick denna bild av Horst???                                                      Är det någon annan som vet varför?

11073718_820190551384156_1725199626_n

KRAM!

1526134_923277857769165_6511016091601704718_n

Detta inlägg publicerades i Bilder från Sverige, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vatten som vatten

  1. Tina skriver:

    Hi hi! Är du en kaffetunna, Carina? 😉 Jag började dricka kaffe för ca tio år sedan. Blev medberoende med maken 🙂 Brukar ni vara ute mycket på vatten? Jag ogillar det där med att åka båt, förutom någon lugn tur med ekan, och var ju aldrig någon surfare!

    Gilla

  2. torrebloggen skriver:

    Kan nog vara så! Jag gillar att fika helt enkelt!
    Vi gillar havet men vi håller oss på land, känns bäst så.
    Kram

    Gilla

  3. Fia skriver:

    Fin tur och härligt med vårblommor! Vi pinnar som värst på med tapas rejset! Fint väder idag vi började på LAS Columnas, jättefina tapas och goda dryckesvaror! Får nog bra poäng!
    Kram
    Fia Lasse

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Åh vad härligt det låter med tapas rejset, massor med goda tapas och många dryckesdepåer! Förstår att ni har fullt upp nu om dagarna.
      Snart så kommer vi ner och det ska bli så kul att få träffa er igen!
      Ha en trevlig tapasdag!
      Kram!

      Gilla

  4. Ditte skriver:

    Hav och vatten gillar jag och måste nog ha dte i min närhet. Och jag är gärna också på havet, dock blir det nu begränsningar.
    På Skaris har jag varit mycket, men det var i ett tidigare liv för ca 15 år sedan. Men jag skulle nog bar gärna vilja se hur det ser ut idag.
    Härliga bilder! Och visst är det vackert hemma också. Särskilt om våren.
    Och kaffe, det gillar vi också.
    Kram!

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Samma sak här, tänk att bara få sitta nere vid havet och höra vågornas brus.
      Ja det är jättefint i Skaris, speciellt sommarhalvåret när det är lite liv och rörelse där ute på udden. Javisst är det gott med kaffe. Sitter just nu med en kopp kaffe och bloggar samtidigt.
      Hoppas ni får en trevlig tapasdag i morgon!
      Kram!

      Gilla

  5. Ami skriver:

    Jag vill också vara vid havet. Det är något visst med det. Och fast vi bor vid det både här i Helsingborg och nere i Torrevieja tröttnar jag aldrig på det 🙂
    Ha en fin kväll
    Kram

    Gilla

  6. torrebloggen skriver:

    Visst är det så! Havet lockar helt klart!
    Perfekt för er som bor vid havet, både här hemma och där nere!
    Tack detsamma !
    Kram!

    Gilla

Lämna en kommentar