Ny dag…

HEJ!

IMG_1005 kopia

Igår var vi hemma hela dagen och tog det lugnt. Det var så skönt när regnet kom ner!  Senaste gången det regnade här i Torre var visst för ca två månader sen.

11205976_857846584263211_1541777765744245200_n

Nu är det dags för de Tapas por La Mata!

 Mer info on: Http://bit.ly/1Qo4lJV

11062062_1053666504663427_6515281453410524426_n

Rosa saltsjön från ovan.

el-chaparall-torrevieja-park

Nytt grönområde i Torrevieja

Anläggningen av det nya stora grönområdet vid urbanisationerna El Chaparall och La Siesta är i full gång och blir färdigt enligt tidtabellen.

María del Carmen Gómez Candel som är den ansvariga för parker och trädgårdar i Torrevieja kommun säger att arbetet blir färdigt helt enligt plan i slutet av detta året. Hon säger också att målet är att tillfredsställa behoven av fritidsaktiviteter för både barn, ungdom och vuxna samt att anläggningarna kommer att bli mycket använda av de boende i området.

Det handlar om ett 40.000 kvadratmeter stort område och projektet heter “Taller de Empleo Mediterráneo VIII “. Arbetet innefattar automatbevattning, två rondeller med fontäner, bänkar, plantering av ett stort antal träd och anläggning av gräsmattor. Vidare blir det en sportanläggning med arrangemang för basket, handboll, fotboll, små fotbollsplaner för barn, skate park, 14 boulebanor, lekplats och en hundpark.

Den nya parken finansieras av kommunen med ett tillskott från Servicio Valenciano de Empleo y Formación (SERVEF) på 362.643 €. Totalkostnaden beräknas till 1.129.801 €.

40 studenter är med i både planläggning och genomföring av projektet, de kommer från 4 olika linjer: Trädgård (10 elever), bevattning och dränering (10 elever), murverk (10 elever) samt ytbeläggning och asfaltering (10 elever). (Jonny Erixon,Megafon)

11203094_839279989453204_5212668059750036369_nIdag är det fredag igen och marknad så klart. Tänk vad tiden går fort!

KRAM!

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade, Tapasrunda och andra matevenemang. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ny dag…

 1. Preciosa skriver:

  Gomorron Carina!
  Enormt område dom ska fixa till. Säkert behövligt där uppe. Men dom kunde ju fixa till gator och trottoarer inne i stan också – nån gång 😦
  Intressanta bilder på detta och La Mata-sjön!
  Ja marknaden slamrar för fullt, få se om jag hör nån mer här…
  Kram P ♥

  Gillad av 1 person

  • torrebloggen skriver:

   Gomorron!
   Ja det verkar vara ett riktigt gigantiskt område dom ska fixa till. Visst behövs gatorna och trottoarerna rustas upp, men tyvärr är det nog olika ”öronmärkta plånböcker” som pengarna tas ifrån. Ja bilden på rosa sjön var riktigt häftig. Få se hur länge marknaden blir kvar här nu i stan innan dom flyttar hela rasket.
   Vi ses väl idag?
   Kram

   Gilla

 2. Tina skriver:

  Gott med tapas! Ni är väldigt aktiva! Trevlig Helg!

  Gilla

 3. Ann-Kristin skriver:

  Hej!
  Jag har haft äldsta barnbarnet ( 8 år) här sen i går kväll och nu är han på väg hem med bussen.
  Var till VC igår och fick konstaterat att jag har Psoreasis på händer och armbågar. Eksemen startade snart efter jag slutade röka. Inte roligt!
  Tänk vad jag saknar min utsikt mot den rosa Saltsjön och solnedgången i bergen bakom från min balkong.
  Trevlig helg och kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Vad härligt att få rå om och få lite ensamtid med ditt äldsta barnbarn.
   Men vad tråkigt att eksemen blev värre när du kom hem och att läkaren konstaterade att det var psoriasis du hade fått. Nästa gång du kommer ner får du ta dig till rosa saltsjön och ta med dig lite sjövatten hem. Vattnet ska nämligen vara bra mot psoriasis, eksem och småsår. Om några minuter går solen ner över rosa saltsjön, förstår att du saknar utsikten från din balkong.
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 4. Ditte skriver:

  Ja, nu får det bli fart på oss också med tapas i La Mata. Men det är även nästa helg så vi hinner nog både nu i helgen och nästa. Vi har haft besök så idag har det inte funnits tid. Men imorgon kanske…Och det är en dag även på söndag.
  Visst är det ett jätteområde som skall iordningställas och det blir säkert fint när det blir klart. Grönområden behövs alltid och kanske extra här eftersom det ligger en bit från havet.
  Bilden med Rosa Saltsjön från ovan var extra läcker.
  Ha det bra! Och vi hörs och ses!
  Kram!

  Gilla

 5. torrebloggen skriver:

  Vi får se om det blir någon tapas för oss nu i helgen eller nästa.
  Tror också att det behövs lite förnyelse i det här området, det är ju några kilometer ner till havet.
  Ja det var väldigt ovanligt och häftigt att få se bilden på rosa saltsjön från luften.
  Trevlig helg!
  Vi hörs!
  Kram

  Gilla

 6. Emilia skriver:

  Hej, tack för all trevlig läsning. Vi kommer flytta ut till La Siesta om några dagar, min store son på 14 år älskar skateparker. Var hittar man den stora sportanlägningen någon stans?

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Emilia!
   Vad kul att tittar in hos mig! Tack det var kul och höra att du gillar att läsa min blogg.
   Grattis till flytten!
   Kolla mitt inägg från 30/1-2015 där kan du se en kartbild som visar var den stora sportanläggningen ligger.

   Texten till bilden: Marknaden kommer att ligga mellan vattenlandet Parque Acuatico och Campo de Futbol Vicente Garcia, alltså mellan Avenida Delfina Viudes och Avenida Mongey Bielsa. På andra sidan N-332:an ligger Carrefour och Habaneras köpcentrum och till höger om fotbollsplanerna ligger simhallen.
   Det finns en stor skatepark vid gamla järnvägsstationen som ligger på Av de la Estación 14 (ligger i närheten av badstranden Acequión) i Torrevieja.
   Ha en riktigt bra dag! Vi kanske ses någon gång!
   Kram!
   //Carina

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s