Fredag + marknadsnytt

HEJ!

Idag är det fredag igen

IMG_5664 kopia 2

och här kommer senaste nytt om flytten av fredagsmarknaden

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzQ0NS9tZWRpdW0xLzc0NDU1MC5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM1MA

Torrevieja-marked flyttes ikke før ny bussrute er på plass

I slutten av denne måneden skall den nye markedsplassen ved Avenida de Delfina Viudes stå klar til bruk. Etter fire år med arbeider, stans og problemer med betalingene fra regionsregjeringen i Valencia, går det endelig mot flytting av Costa Blancas største marked. Men det skjer ikke umiddelbart. Ordfører José Manuel Dolón (De Grønne) sa mandag at først må en ny bussrute settes opp på fredagene som er markedsdag. – Markedet på fredager er det viktigste stedet å handle friske varer for mange innbyggere i Torrevieja, ikke minst eldre, sier ordføreren til Informacion. Han vil derfor ikke flytte markedet før kommunen kan garantere fremkommeligheten. Ordføreren vil ha en bussrute med flere holdeplasser og ramper for handlevogner. – Det er ikke nok å bare endre en eksistrende bussrute, sa han videre. Både sosialistene og De Grønne som er en del av fempartistyret i Saltbyen, har flytting av fredagsmarkedet på sitt program. Det har kostet fem millioner euro å ferdigstille det 80 mål store området. Det er satt opp store lysmaster og et servicebygg, det er også laget til grøntområder på plassen som skal brukes til fredagsmarkedet og andre store arrangement.                                                                            Text: Vingposten

Oktober 2015: Senaste nytt ang. flytten av fredagsmarknaden

Flytten kommer förhoppningsvis att ske någon gång efter årskiftet 2015/2016

Delfinerna var 

11753745_1072576946105716_6270828218884508953_n11222478_1072577032772374_1498833572008482092_n11696018_1072577039439040_8099157178473564075_n11169220_1072577036105707_3530041878027112054_n

endast 400 m från Cabo Cervera                                                                                                    Foto: Joaquin Carrión 

KRAM!

Detta inlägg publicerades i Fredagsmarknaden, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Fredag + marknadsnytt

 1. Stig skriver:

  Jaja, flytten av fredagsmarknaden är en evig följetong. Det kan väl inte vara någon nyhet för de styrande att det blir svårt för kunder inte minst äldre att komma till den nya marknaden. Men det är ju typiskt spansk och det är väl därför vi gillar Spanien. I Sverige löser vi sån’t mycket snabbare, bättre och tråkigare 😄😄.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det tar nog sin tid innan marknaden flyttar, dom styrande kommer säkert på ngt nytt som gör att det drar ut på tiden ännu mera.
   Det kan faktiskt ta sin lilla tid här hemma med.
   Ha det så bra och hälsa Karin!
   Kram!

   Gilla

 2. Yvonne skriver:

  Ja du, vi får väl se när den flyttar. Såg att de jobbade för fullt på nya placet. Här är det molnigt i dag efter att förmiddagen var solig. Vi har haft ett proffs som klippt häcken och herregud så kalt det blev, men han säger att det är en nödvändighet och att i höst så har den redan kommit igen. Tror de körde 4 lass med klippavfall + några sopsäckar.

  Nu har vi bara 1½ vecka kvar Innan Åkersberga väntar, sen är vi hemma hela augusti och ner hit igen den 6 sept. Hoppas vi hinner ses då.

  Kram och hälsa Horst

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Men oj oj då förstår jag att ni tyckte att det blev riktigt kalt, men ni vänjer er nog så småningom. Sen ska du se att häcken blir jättefin till hösten igen.
   Vi kommer ner nu på tisdag, så då kanske vi ev. kan ses något i slutet av veckan.
   Kram och hälsa Per från oss båda
   //Carina & Horst

   Gilla

   • Yvonne skriver:

    Absolut, det får vi se till. Sonen har vilat upp sig här i 10 dagar nu och åker hem på tisdag, full laddade batterier för att börja tömma sin lgh och flytta till Lidingö. Nu ska vi sticka en sväng till Citronmarknaden Innan det blir för tjockt med folk.

    Vi hörs
    Kram
    Yvonne

    Gillad av 1 person

 3. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Ja jag lade in detta om marknaden på forumet…Upphandling av buss tar väl tid 🙂 Bra att den flyttar i af…nån gång 🙂 Fina bilder på delfiner 🙂 Jag har jämt skägg med Iris…Får gå…hoppas hon överlever 🙂
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är ju väldigt konstigt att dom först nu har kommit på detta,
   för det måste dom väl ha tänkt på tidigare.
   Ja bilderna var fina och det är ju kul att dom finns där i vattnet utanför Torres stränder.
   Är Iris jobbig att handskas med eller…? Ja det får vi väl hoppas att hon gör, för så illa är det väl inte.
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 4. Ditte skriver:

  Ja, lite sent att tänka på dett med buss nu. Och dessutom blir det ju enormt varmt dit marknaden ska flytta, finns ju inga tak direkt eller hus som skuggar. Men å andra sidan så är jag ingen marknadsmänniska, åtminstone inte sommartid.
  Vad gäller delfiner så har vi sett flera när vi vid olika tillfällen åkt båt från Torre till Tabarka. Jätteroligt att se dem och de kommer ju nära båten.
  Ha det gott!
  Kram!

  Gilla

 5. torrebloggen skriver:

  Ja verkligen och man kan faktiskt undra om kommun har råd med alla dessa bussar.
  Javisst, det kommer ju att bli fruktansvärt varmt att gå där mitt på dagen! För någon månad sen var vi där vid 16-tiden och då var det fortfarande riktigt varmt. Stor risk att många kommer att drabbas av solsting om dom inte sätter upp någon form av tygtak mellan stånden.
  Vad kul att ni har sett delfiner när ni har åkt båten till Tabarca.
  Trevlig helg!
  Kram!

  Gilla

 6. Fia skriver:

  Intressant info om marknaden! Verkar alltså dröja ytterligare innan gatorna inne i Torre blir fria på fredagarna…..
  Trevlig helg!
  Fia

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det tar nog sin tid innan marknaden flyttar, dom styrande kommer säkert på ngt nytt som gör att det drar ut på tiden ännu mera. Lustigt, dom måste väl ha tänkt på det här tidigare.
   Trevlig helg!
   Kram
   //Carina

   Gilla

 7. Tina skriver:

  Häftigt med delfinerna! Har försökt mejla dig, men finner inte din e-postadress! Ska leta igen, lär ju gå bättre på stora datorn, man ser lite mer, där!

  Nu är det må morgon och en ny vecka i värmen! Känns förstås underbart☀️
  Välkommen ner!

  Gilla

 8. torrebloggen skriver:

  Ja det är faktiskt häftigt att dom finns så nära land.
  Tack, det ska bli så skönt att komma ner!
  Kram!

  Gilla

 9. puspita1010 skriver:

  Älskar din blogg. Förtsätt skriva bästa du.👍. Kolla gärna in på min blogg. Den heter http://www.minlivblog.wordpress.com
  Hoppas att du gillar det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s