Fredag v.36

HEJ!

01a42ff73bc45eeb39a6e2d5752017b07337f94507 kopiaDet är ju fredag idag och marknad igen! 

la-ballena-300x198
Rivning i Torrevieja

Efter att ha stått tomt i nio år och under den tiden förvandlats mer och mer till en ruin så verkar det som om rivningen av La Ballena äntligen kommer igång.
La Ballena är ett stort bostadshus på Calle Pedro Lorca i Torrevieja, huset har stått tomt sedan 2006. Byggnaden blev övergiven för att den var i dåligt skick och var i behov av reparationer för i storleksordningen 1.700.000 Euro, något som ägarna inte hade råd till. Den 30 mars 2006 förklarade kommunen byggnaden för en ruin och tvingade de boende att flytta ut.
Därefter har byggnaden blivit vandaliserad, plundrad och tidvis också ockuperad. Invånarna i området har klagat i flera år på sakernas tillstånd och begärt att kommunen vidtar åtgärder. Men de byråkratiska processerna i Spanien tar som de flesta vet tid, och detta är inget undantag. Vad som har komplicerat ärendet är att byggnaden består av cirka 30 lägenheter. Dessa ägs dels av privatpersoner och dels av banker, eftersom flera av ägarna inte har kunnat betala sina lån.
Ägarna får betala rivningen
Men nu är processen i hamn och rivningen kan starta vilket beräknas kosta cirka 300.000 Euro, en summa som skall delas mellan lägenhetsägarna. De ägare som inte kan betala kommer att få rättsliga krav på sig från Torrevieja kommun Text: Jonny Erixon Megafon

IMG_4633

Jag delar Billy Johansson‎ inlägg från FB-gruppen Nordbor i Torrevieja/Costa Blanca

De spanska eltarifferna straffar den som konsumerar minst energi.
Flera konsumentorganisationer rasar mot den nya elmodellen, som innebär avsevärt dyrare fasta kostnader. Sedan augusti 2013 har den fasta elräkningen, för anlitad kapacitet, stigit med 92 procent för konsumenter och hela 145 procent för företag. Detta medan de rörliga kostnaderna sjunkit.
Det innebär att ju mindre än abonnent förbrukar desto mer betalar denna per kilowattimme. Konsumentorganisationer menar att modellen förhindrar alla möjligheter att spara på sin elräkning, när det tvärtom borde gynnas att vara sparsam.
Den enda anledningen till den nuvarande modellen anses vara att regeringen velat kompensera elbolagen ekonomiskt, för minskade rörliga kostnader.                                            Men Billy Johansson tror dock att inom några år så kommer det nog att vara en rättvisare och tydligare hantering, nu famlar de runt i möjligheterna att debitera extra pengar som på pappret inte verkar mycket…

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzI1MC9tZWRpdW0yLzcyNTAwMS5qcGcvQ3JvcC8_eD0xMCZ5PTAmd2lkdGg9NjIwJmhlaWdodD0zNTA

Höga sjötemperaturer ökar risken för «gota fría»
Fruktar kraftiga regnskurar från mitten av månaden.
Heidi Eriksen Vikingposten

MADRID
Kraftige regnskyll forventes å komme fra midten av denne måneden og til og med ut november. Meteorologene understreker at Middelhavet ikke vil få temperaturer under 25 grader på kysten av Alicante-provinsen før etter i midten av oktober.
Dette øker risikoen for styrtregn som oppstår i form av «gota fría» – den kalde dråpen – etter årets ekstremt tørre og varme sommer. Eksperter mener at det nå er viktig å forberede seg på mye nedbør i høst og at myndighetene følger beredskapsplaner som er blitt utarbeidet for å håndtere ekstremvær.

Ha en trevlig fredag!

1509947_10206357645612841_7796383472825778200_nGod natt och sov gott!

KRAM!

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Fredag v.36

 1. Ami skriver:

  Visst är det bedrövligt för alla som har bott i det där huset på Pedro Lorca 😦 Vi har gått förbi där flera gånger och sett på eländet….
  Ha en fin fredag
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Javisst är det tråkigt för de som har bott där och nu måste betala för rivningen. Men samtidigt är det skönt att de river så att inte någon kommer till skada.
   Ja vi hade en härlig och solig fredag.
   Kram

   Gilla

 2. Ditte skriver:

  Så trist på Pedro Lorca huset! Men inte lyckosamt med ruiner som ockuperas heller….
  Vad gäller elen så blir den dyrare i Spanien och billigare och billigare här hemma….Men helknasigt att det inte ska vara idé rent ekonomiskt att spara på elen.
  Ha det gott och hoppas du nu blir bättre och bättre dag för dag.
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Nej det är inget vidare med ruiner och ockupanter, så det är ju bra att fastigheten rivs innan den rasar av sig självt.
   Ja elen i Spanien är ju minst dubbelt så dyr som hemma här i Sverige. Hoppas verkligen att Spanien tänker om så att det ska löna sig att spara på elen.
   Tack ska du ha! det verkar gå åt rätt håll.
   Kram

   Gilla

 3. Ann-Kristin skriver:

  Hola!
  Tycker synd om ägarna av lägenheterna till det fallfärdiga huset som måste stå för kostnaderna av rivningen.. De har inte kunnat nyttja sina lägenheter sen 2006. Man vet ju inte heller till bakgrunden varför det blev fallfärdigt.
  Varför ska vi straffas för att vi snålar med elen? Undrar hur de resonerar?
  Hoppas innerligt att jag slipper regn de få dagar jag är nere i oktober.
  Önskar Dig och Horst en trevlig helg.

  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Nej man vet ju inte riktigt bakgrunden, men det är verkligen synd om ägarna. Nu får de tydligen betala ca 10 000€ /lägenhet för rivningskostnaden, sen kanske dom hade skulder sen tidigare – inte kul.
   Ja man kan faktiskt undra hur de tänker – hoppas de tänker om.
   Regn får vi verkligen hoppas att vi slipper under hösten.
   Vi önskar också dig en trevlig helg!
   Kram

   Gilla

 4. Ama de casa skriver:

  Synd om dom som har/hade lägenheter där, men det är nog bra om huset rivs kontrollerat innan det rasar av sig självt och skadar nån förbipasserande…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s