Nyss hemkommen….

HEJ!

Hade tid hos min husläkare idag kl.14:30 och han tyckte att såren såg rätt så bra ut, men benet var litet svullet, så han ville gärna att jag åkte till akuten för att kolla om jag fått någon propp, jag har ju flugit två gånger under en veckas tid. Sen skulle vi avvakta och se vad de sa på akuten, innan han kunde avgöra vilken behandling jag behövde. Han tyckte att jag skulle åka upp direkt till akuten, inte vänta till i kväll för då skulle man kunna få sitta väldigt många timmar och få vänta på sin tur.DFullSizeRender

Vi kom upp till akuten kl.15:20, sen fick jag komma in och de tog några prover, klar kl.16:15, men sen fick jag vänta en hel timme (som blev 1,5 timme) på provsvaren.

AFullSizeRenderFick komma in och läkaren kom och frågade om jag ville vara med i en forskningsundersökning som gick ut på att upptäcka och förkorta behandlingstiden för patienter med ev. propp.  Jag sa ja och han kom in med ultraljudsapparaten, men jag fick inte veta ngt, eftersom jag kunde påverka röntgenresultatet i morgon. Sen fick jag en blodförtunnande spruta i magen och en sköterska kom och lindade mitt ben.

BFullSizeRender

Var hemma kl.20, så jag var glad att det inte tog så många timmar som det kan göra. I morgon bitti ska jag upp till röntgen på Ackis och röntga benet, sen ska jag tillbaka till akuten för att få reda på fortsatt behandling. Det känns skönt att ha varit där kollat upp mitt ben. Ha det så bra så hörs vi i morgon igen.

12019807_1105036396193104_5459798461576819514_nKRAM!

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilder från Sverige, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Nyss hemkommen….

 1. Fia skriver:

  Verkligen skönt att du blir undersökt ordentligt innan ni åker igen! Verkar ju absolut gå åt rätt håll!
  Hörs! Kram från oss båda!
  Fia

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Fia!
   Ja det känns faktiskt skönt och tryggt att de kollar upp allt riktigt ordentligt innan man åker ner igen. Verkar som det går åt rätt håll, måste bara bli av med vätskan på ngt vis. Kanske får jag vätskedrivande och ev. blodförtunnande medicin, får se vad de säger i morgon.
   Vi hörs!
   Kram!

   Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Ååh va bra att du får ordenlig undersökning!!
  Kram och god natt! P ♥

  Gilla

 3. Ditte skriver:

  Så skönt! Och bra att att du nu blir ordentligt uppkollad med benet. På Akademiska har de ju helt andra resurser än på en VC och läkaren med mer specialistkompetens.
  Hoppas nu du kan få adekvat behandlibg så att läkningen fortsötter att gå bra.
  Lycka till imorgon!
  Kramar från Bosse och mig.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det känns skönt att jag får komma till Ackis och bli ordentligt undersökt. Otrolig skillnad på resurser och kunskap, det märks att de vet vad de pratar om. Akutläkaren gjorde upp en 3 månaders behandlingsplan som sen ska följas upp med nya undersökningar och en utredning för en ev. fortsättning av planen. Det känns riktigt bra.
   Kram!

   Gilla

 4. A-C skriver:

  Va bra att de fortsätter att undersöka och vi fortsätter att hålla tummarna. Kramar från oss //A-C o K

  Gilla

 5. Ann-Kristin skriver:

  Så bra att de tar hand om Dig på bästa sätt. Hoppas innerligt att dina besvär är över innan Torre-vistelsen.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej A-K!
   Tack det känns jätteskönt att bli omhändertagen och veta att det går åt rätt håll. Nja mina besvär hinner inte gå över innan jag åker ner, men jag har fått en behandlingsplan som jag ska följa i 3 månader, sen efter det så kommer jag få gå på nya undersökningar och provtagningar. Känns bra!
   Kram!

   Gilla

 6. Ami skriver:

  Skönt att de går igenom allt ordentligt nu!
  Hoppas det går bra 🙂
  Kramar

  Gilla

 7. N skriver:

  Skönt att få en ordenlig undersökning, hoppas allt blir bra!

  Gilla

 8. Ama de casa skriver:

  Vad skönt att få det kollat på en gång. Hoppas att resultaten är bra dom med. Jag befarade ju att jag fått en propp i foten förut, men som tur var så var det ”bara” gikt.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är jätteskönt. Hade ingen propp i benet just nu, men ska tillbaka till Ackis om sju dagar för ny koll, för att utesluta att det inte har bildats en ny propp. Akutläkaren gjorde upp en 3 månaders behandlingsplan som sen ska följas upp med nya undersökningar och en utredning för en ev. fortsättning av planen. Det känns bra!
   Ja det var ju verkligen tur att du bara hade gikt i foten.
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s