Återkommer…..

Hej!

Jag återkommer i morgon!

KRAM!

11990688_1105005752862835_490254926414797758_n

De spanska flygledarnas fackförening Usca kallar till nya punktstrejker lördagen den 26 september och lördagen den 3 oktober. De kommer denna gången att strejka mellan klockan 06.00 och 18.00, de tidigare strejkerna i juni och juli var betydligt kortare, de varade bara mellan två och tre timmar morgon och kväll. Att de inte strejkade i augusti berodde på att de inte ville störa den mest hektiska turistmånaden och som de sade ”inte förstöra någons semester“. (Megafon)

*********************************************************************************

Gratis wifi byggs ut och det skall bli enklare att surfa gratis på spanska flygplatser, samt på alla spanska tåg och järnvägsstationer.

Alla de 46 flygplatser och 2 helikopterstationer som hör till det spanska flygplatsbolaget AENA kommer att få gratis wifi helt utan tidsbegränsning. Hastigheten skall bli bättre än tidigare men den blir begränsad till 1 Mb/s, vill man ha högre hastighet och fler tjänster får man även i fortsättningen betala för en premiumtjänst, kostnaden för den tjänsten blir 1,50 € per halvtimma.
Arbetet med att förse flygplatserna med detta är redan i gång och beräknas vara helt färdigt någon gång i december. Noteras bör också att det finns några få flygplatser i Spanien som inte hör till AENA, till exempel den nyöppnade flygplatsen i Castellón.
Alla passagerartåg som hör till RENFE samt alla stationer kommer att förses med gratis wifi. Det är ett arbete som kommer att ta några månader innan det är färdigt, men samtliga AVE snabbtåg skall vara försedda med gratis wifi före årets slut. Det beräknas att huvuddelen av pendeltågen “Cercanías” också kommer att ha tillgång till gratis wifi inom samma tidsrymd. För övriga 1.200 tåg och innan alla mindre stationer har tillgång till wifi beräknas utbyggnaden ta cirka 2 år. Källor: Ministern för utveckling Ana Pastor, AENA och RENFE. (Megafon)

*********************************************************************************

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Återkommer…..

 1. Ditte skriver:

  Ja, strejken kan vi inte göra något åt….Men det var ju vänligt att inte strejka i augusti. Annars vore det ju mer slagkraftigt då om något väsentligt ska uppnås.
  Utökat internet är alltid trevligt och ännu bättre om det fungerar. Men vi hoppas!
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Nej det kan vi inte göra ngt åt, tyvärr flyger vi ju ner den 26:e så vi får se hur det går.
   Ja det är ju bra med gratis Wifi, men det brukar ju vara rätt så svårt att koppla upp sig på flygplatsen. Men det kanske sker ett ”under”.
   Kram

   Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Strejkar alltså när ni ska åka 😦 Fyyyy alltså! Kram P ♥

  Gilla

 3. Ami skriver:

  Oj, är det precis när ni ska flyga ner? 😦
  Kram

  Gilla

 4. Ann-Kristin skriver:

  Fy vilken otur! Jag har läst någonstans tidigare att det även skulle strejkas den 28/9, då jag flyger ner . Hoppas att det inte är så.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det var så typiskt just den dagen, de kunde väl ha strejkat en annan helg ist.
   Jasså kanske även den 28:e, men jag läste både på Vikingposten och Megafon att det bara var den 26:e sep och den 3 okt. Vi får hoppas att det inte blir så, vilket fall så syns vi på flygplatsen.
   Kram!

   Gilla

 5. Karin skriver:

  Jädrans strejkande!! På något sätt löser det väl sig för nu vill vi se er här nere. Vi får hoppas på det bästa. Hoppas att i morgon få goda nyheter vad gäller ditt ben.
  Vi kom just hem från att ha besökt marknaden i Rojales.
  Kram Karin

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det var väldans otur, men ner kommer vi väl alla gånger, men sen är det ju frågan hur många timmars förseningar det blir till slut. Klart vi vill ner till Torre nu, saknar er.
   Marknaden i Rojales är kul att gå på. Åt ni lunch där som du pratat om tidigare?
   Vi hörs!
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s