I onsdags…

HEJ!

Igår morse var jag till röntgen på Ackis för att se om jag hade en ev. propp i benet. Men röntgenundersökningen misslyckades totalt, för de lyckades inte spruta in kontrastvätskan   i min fot. Först var de två stycken som stack ock stack, sen kom det ytterligare en sköterska till och hon började värma foten, sen provade hon också, men det funkade inte. Till slut kom det in en mkt trevlig kvinnlig läkare, hoppande på kryckor. Hon bad så mkt om ursäkt för att de ”plågade” mig, (det gjorde de andra också) men röntgen var det bästa sättet att upptäcka en ev. propp, eftersom jag hade sår på benen.

Tydligen var det bara Akademiska sjukhuset som röntgade hela benet från ljumsken ner till tårna. Andra sjukhus röntgar visst bara från ljumsken ner till knät. Läkaren sa att nu gör de ett sista försök och funkar inte det så blir det ultraljud. I en hel timme höll de på att sticka mig och det gjorde rätt så ont faktiskt. Sista försöket misslyckades så jag fick gå och ta ultraljud.

Efter röntgen skulle jag gå tillbaka till akuten och träffa akutläkaren igen. Kändes skönt att få prata och ställa frågor till honom i lugn och ro, det kan man inte tro att de har tid med på akuten. Sen kom det in en kille som var akutens apotekare och informerade och gav mig en broschyr om den blodförtunnande medicinen som jag nu ska äta i 3 månader.

Jätteskönt, jag hade ingen propp i benet just nu, men jag ska tillbaka till Ackis om sju dagar igen för en ny koll, för att utesluta att det inte har bildats en ny propp. Akutläkaren gjorde upp en 3 månaders behandlingsplan, där jag ska äta blodförtunnande medicin i 12 veckor, som sen ska följas upp med nya undersökningar och en utredning för en ev. fortsättning av planen. Först fick jag välja mellan att ta sprutor eller tabletter, jag valde först sprutor, (gillar inte att ta tabletter), men kom sen och tänka på att jag skulle ta mer än 90 stycken sprutor i magen, så jag valde tabletter i stället. Det känns riktigt skönt att jag fick komma upp till Ackis och bli ordentligt undersökt. En otrolig skillnad på resurser och kunskap, det märks att de är specialister och vet vad de pratar om. Känns tryggt!

11014894_900349876679548_6470039300523531375_nJag har delat Turismo de Torreviejas foto. Båthamnen har tre stycken marinor där man kan utöva segling, kajak, surfing, jetski etc. Sen finns det ju flera barer och restauranger.

IMG_2593 kopiaHär kan man se delar av Vallettas hamn, det finns också flera hamnar längst bort i bilden.

KRAM!

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till I onsdags…

 1. A-C skriver:

  Usch o aaajjj, stackars dig. Måste ha varit riktigt plågsamt att bli stucken under så lång tid. Men bra att de gjort upp en behandlingsplan. Kram//A-C

  Gilla

 2. Ditte skriver:

  Skönt att du nu kommit i,förhoppningsvis ”rätta händer”, och möter personal som kan det här. Förstår att det gjorde ont att bli stucken så mycket, men med facit i hamn har du ju fått lite klarhet över varför du har såren och hur de ska behandlas.
  Och uppföljningen är ju jätteviktig och en klar trygghet.
  Stor kram från oss båda.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja nu vet jag orsakerna till varför benet mår som det gör! Känns också bra att jag fick blodförtunnande, bara lite jobbigt med tanke på risken för ev. en blödning om jag skadar mig ordentligt eller vid ett tandläkarbesök, får man inte stopp på blödningen måste jag åka direkt till sjukhuset. Men jag känner mig trygg, det är huvudsaken.
   Tack för kramen, den värmde!
   Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Madeleine skriver:

  Oj. Det gör så ont när de inte hittar blodådrorna. Jag blev ju så sönderstucken när jag hade det där konstiga med mitt öga 2007. Vad skönt att det inte var nån propp. Jag har tagit fragminsprutor i 5 eller 7dgr efter varje operation och magen blev ju riktigt färggrann. Men nålen är så tunn så det känns inte alls. Det är väl ungefär som att sticka sig i fingret, när de kollar blodvärdet.

  Hoppas att benet blir bra snabbare nu när blodet börjar cirkulera bättre. Svullnaden kanske fortsätter att minska då också, när blodgenomströmningen blir bättre.

  När åker ni iväg igen? Vi får väl träffas i helgen. Planera ihop något så kör vi på det. Vi har inget inbokat alls i helgen. Hör av er på telefon eller mail bara med vad som passar bäst 🙂

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Javisst gör det, kommer ihåg när du fick det där konstiga i ögat, inte kul alls.
   När jag var i Torre 2005 så tog jag ju 10 sprutor i magen, hela magen var full av blåmärken, tänk då att ta 80 till, så det var därför jag valde tabletter ist.
   Vi hör av oss, ska bli kul att ses!
   Kram!

   Gilla

 4. Fia skriver:

  Bra att du kommit under trygg behandling! Nu får vi bara hoppas att ni kommer iväg som planerat och att inte flygledarstrejken påverkar er alltför mycket!
  Kram
  Fia

  Gilla

 5. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Så skönt att du blev ordentligt undersökt och får behandling. Mindre skönt att bli stucken så mycket. Jag gillar inte sprutor. Vänder bort huvudet och blundar vid provtagningar.
  Hoppas att ordnar sig och att ni kan flyga i tid.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Gomorron!
   Tack! Jo det känns skönt att bli så grundligt undersökt som jag har blivit de senaste dagarna. Jag har inga problem med sprutor, men kände inte för att ha över 90 st blåmärken på magen. Ja det gjorde faktiskt ont att bli stucken .
   Det hoppas jag med på att vi kommer iväg som planerat.
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

 6. Karin skriver:

  Gomorron!
  Så skönt att du har fått proffsig undersökning och behandling. Du hinner ju göra återbesöket på Ackis innan resan ner hit. Kommer säker att ordna sig nu.
  Hälsa Horst!
  Kram Karin o Stig

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Karin!
   Ja det är faktiskt jätteskönt, känns bra att hinna träffa läkaren innan vi åker ner.
   Ska bli så kul att ses igen. Hälsa Stig!
   Ni har väl det varmt och skönt kan jag tänka mig.
   Här har det duggregnat hela dagen, ca +16 grader.
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 7. Hanna skriver:

  Härliga bilder!

  Gilla

 8. Ama de casa skriver:

  Ja fy vad jobbigt det är när man är så svårstucken… Skönt att det inte var nån propp, och vad bra att dom har en sån gedigen uppföljning – det blir nog bra det här! 🙂

  Gilla

 9. Ami skriver:

  Men din stackare! Fy så ont du måste ha haft när de höll på att sticka dig 😦
  Men bra att de är noggranna och går igenom det ordentligt. Och det kommer att bli bra, det tar bara lite tid!
  Ha det nu så bra
  Kram

  Gilla

 10. torrebloggen skriver:

  Ja det gjorde faktiskt rätt så ont, idag har jag flera blåmärken på foten hi hi.
  Det känns skönt riktigt skönt att de är noggranna, det känns tryggt.
  Ja det kommer nog att ta sin sin tid, men det blir nog bra till slut.
  Tack detsamma!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s