Dagen efter….

Hej!

Hualigen vilket oväder det var som härjade från söndag kväll till måndag förmiddag. Det blåste och regnade riktigt ordentligt hela natten, sen hörde man åskan mullra för fullt vid 5-tiden på lördagsmorgonen.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzUxNy9tZWRpdW0xLzc1MTc3My5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM1MA

I Torrevieja nådde vinden opp i 85 km/t. Det gikk verst utover beboere ved Playa Acequión. Her tok vinden flere vinduer i ”Navamares”.

I den internasjonale marinaen ble tre trær tatt av vinden, og to av disse falt over noen parkerte biler.

Mye vann blir liggende på veien – som vanlig – etter nedbøren i Torrevieja i natt.

Regnet de siste timene er målt til 25,6 mm. Det er ikke så mye at det skaper trøbbel – selv om noen har slitt med regnet i kombinasjon med kraftig vind.

Ved Acequion-stranden har vinden herjet. På det verste blåste vinden over 80 km/t. Bildet øverst er fra 6. etasje i en bygning som fikk gjennomgå. Biler ble også truffet av gjenstander som vinden tok tak i. Vikingposten

********************************************************************************

Torrevieja forbyr restauranter og puber bruk av offentlige områder

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzUwNi9tZWRpdW0xLzc1MDY2Ni5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM1MATorrevieja forbyr restauranter og puber bruk av offentlige områder Calle Ramón y Cajal i Torrevieja.

Det blir færre bord og stoler å se utenfor restauranter i gatene fremover.
Politiet vil nemlig nekte tillatelse til alle som i mange år har brutt vedtektene i byen.

Dette gjelder blant annet flere restauranter og puber i området la Punta som har benyttet offentlige områder uten tillatelse. I gatene Ramón og Cajal har flere fast food-restauranter og puber plassert hundrevis av bord og stoler ulovlig på gaten bare få centimeter fra trafikkert vei.

Eierne har fått tillatelse til å benytte arealer foran sine lokaler, hvor det er tillatt til en kostnad fastsatt av kommunen, men det viser seg at flere har overskredet avtalen. Dette blir det nå slått hardt ned på og politiet nekter dem tillatelse på grunn av brudd på vedtektene.

I tillegg har kommunen fått flere klager på bruk av uteområder i gaten San Roque i La Mata ved hjørnet av Calle Mayor. I dette området hvor det er trange gater med stor trafikk som innebærer en høy ulykkesrisiko, har det til nå ikke vært begrensninger.

Fra og med juni 2016 vil strengere vedtekter bli iverksatt, noe som skal hindre ulovlig bruk av offentlig utearealer. Men i følge kilder er ikke serveringsbransjen spesielt positive til de nye vedtektene. (Vikingposten)

Kram!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Dagen efter….

 1. Ditte skriver:

  Visst var det ett riktigt oväder, men hemma hos oss tror jag inte vindstyrkorna kom upp i dessa hastigheter, mätte till ca 17 m /sek i vissa vindbyar och det motsvarar ca 61km/h. Men nere vid havet var det nog nästan storm. Skönt att det vackra sommarvädret kommit tillbaka och hoppas det stannar kvar.
  BLlr intressant att se om dessa bestämmelser vad gäller utomhusserveringarna kommer att följas, men visst är det läskigt med hur en del barar placerar ut sina bord. Hjärtat sitte ju i halsgropen ibland och man vet ju att olyckan lätt är framme.
  Önskar er en fin dag!
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det blåste ju riktigt ordentligt hela natten!
   Det var väldigt mycket som blev förstört nere vid havet.
   Ja det är faktiskt ganska läskigt att sitta längs med gatan, rätt var det är så kan det hända en olycka.
   Tack för trevligt sällskap idag!
   Kram!

   Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Gokväll !
  Fy vilket väder ni har haft! Har sett en hel del bilder hur det blåst ner träd och som på din bild med trasiga balkongfönster.
  Undrar hur det blir för Bar Celona om han får ha bord ute på gatan?
  Men håller med att visst är det lite otäckt med biltrafik precis där man sitter och fikar.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är skönt att vi har fint väder igen och att solen är tillbaka.
   Har också sett en hel del bilder och filmklipp från ovädret, tycker verkligen synd om dom som har drabbats av ovädrets framfart.
   Ja det ska bli spännande att se hur det blir med tillstånden för att få ha borden ute på gatan. Håller med om att det är läskigt ibland när bilarna susar förbi….
   Kram!

   Gilla

 3. Karin skriver:

  Vi tog en promenad nu ikväll nedåt Acequion och det var mycket krossat glas på gatan som sedan förmodligen blåst iväg. Behövs verkligen städas upp.
  Vi hörs!
  Kram

  Gilla

 4. torrebloggen skriver:

  Ja området runt omkring Acequion drabbades ju värst av alla. Ja sopgubbarna har nog fullt upp att röja upp efter ovädret.
  Tack för idag.
  Vi hörs av!
  Kram!

  Gilla

 5. Ingrid skriver:

  Tack för en trevlig fikastund på Torreoro i dag, kram/Ingrid

  Gilla

 6. Ama de casa skriver:

  Ja, nog var det ett rejält oväder alltid. Jag sov i och för sig mig igenom det mesta, men kunde se härjningarna på terrassen på morgonen… Det var lite huller om buller där, men inget hade gått sönder 🙂

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det såg ut som vanligt på vår balkong (förutom att det var fullt med vatten på bordet och golvet) när vi vaknade på morgon. Såg ju bilderna från er balkong, där var det verkligen huller om buller.
   Kram!

   Gilla

 7. Ami skriver:

  Hemskt var ovädret kan ställa till med 😦
  Ama och Anders var över hos oss och såg till att allt var kvar på terrassen, för jag förstod att det stormade ganska rejält!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s