En ny bekantskap…

Hej!

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvMzY1MS9tZWRpdW0xLzM2NTE4NC5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM0OA

Disse boligene i Torrevieja kan bli revet
Den nye havneloven skaper vansker for et leilighetshotell og 50 boliger ved Marina Internacional i Torrevieja.

TORREVIEJA
Den nye loven hindrer at området brukes til boligformål. Konsesjonen går ut i juni 2017 og da må beboerne i teorien ha forlatt boligene.
– En delikat situasjon, sier byråd Fanny Serrano (PSOE) til Informacion. Den nye havneloven ble vedtatt av den forrige regionsregjeringen (PP) og forbyr boliger innenfor havneområder som forvaltes av regionen.
Ifølge havneloven skal området tilbakeføres til opprinnelig stand når konsesjonen går ut. Om loven skal tolkes bokstavelig betyr i så fall det at boligene og leilighetshotellet må rives.
Fempartiregjeringen vil unngå riving og har henvendt seg til regionsregjeringen i Valencia for å få løst floken. De mener det vil være helt meningsløst å rive disse bygningene.
Marina Internacional ble bygget på 90-tallet og kommunen var aktiv i å få realisert prosjektet som ble godkjent av Utviklingsdepartementet.
Det var også dette departementet som forvaltet havnen, en forvaltning som altså senere ble overført til regionsregjeringen i Valencia. (Vikingposten)

**********************************************************************************

2206A8C5-EC9E-4115-9A7A-D70D38D58523

Igår på förmiddagen var vi till Torreoro och fikade med Preciosa och Lex. Sen började man höra små antydningar om att man inte hade någon mat hemma o.s.v. Vi fattade vinken så vi sa till Preciosa att nu åker vi till Foodline och äter lite lunch. Fullt med folk där.

IMG_5062 kopiaPrecis när vi skulle till och sätta oss uppe på ”balkongen” så såg vi några bekanta ansikten, nämligen Mats (vars blogg jag brukar läsa) och hans fru Marie-Louise från El Paraiso. Preciosa bjöd oss på lunch, som tack för att hon fick komma bort från stan ett tag. TACK!

IMG_5061 kopiaDet var riktigt kul att träffa Mats & Marie-Louise irl, man har ju bara läst hans blogg.

Tack för en trevlig eftermiddag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Härliga möten, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Restaurangbesök, Strand, hav & klippor. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till En ny bekantskap…

 1. Preciosa skriver:

  Hej pareja!
  Ja det blev en trevlig dag tack vare er 😀 Vi spanade efter er i morse men vi var lite tidiga så
  jag sms:ade inte, Sov inget i natt så det blev ett morgonpass 😀
  Kram P ♥

  Gilla

 2. Ditte skriver:

  Det är lätt att träffas här i trakterna, vilket ju är väldigt trevligt. Och kul för er att träffa M&M också. Vi har då och då stött ihop både i Torre och på flyget hit och hem och bloggen gör sitt till.
  Trevligt med en tur till La Mata med Preciosa och Lex och deras funderingar gick ju hem.
  Foodline var det länge sedan vi var på. .Brukar hamna på andra restauranger när vi är i La Mata, men ett par besök blev det nog förra året. Restaurangutbudet är ju stort.
  Kram från ett kallt Stockholm, +2 nu i kväll. Men det är härligt att vara hemma igen….
  Skönt att pendla när man känner för det.

  Gilla

 3. Ama de casa skriver:

  Vi var också i La Mata igår. Gick förbi där på Foodline, och såg att det var en massa folk. Såg dock inte er… 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s