13/1 Onsdag

Hej!

Igår kväll tittade jag på SVT 1 som visade en ny omgång av : ”Familjer på nya äventyr” som handlar om fyra familjer som lämnat vardagen i Sverige för att följa sina drömmar. De har lämnat jobb och skolor, sålt huset och packat ihop allt för att åka iväg på sitt livs äventyr. (var intressant)

141975

Senare på kvällen var det premiär för: ”Deutschland 83” som handlar om den 24-årige östtyske gränspolisen Martin Rauch som rycks från den verklighet han känner till och skickas till väst som hemlig agent för Stasis räkning. Med en tjänst inom den västtyska armén som täckmantel, måste han få tag i topphemlig information. (var spännande)

15745369

Rea på tågbiljetter

Under januari och februari släpper de spanska järnvägarna 1,3 miljoner biljetter med upp till 70 procent rabatt på AVE-snabbtåg och andra fjärrtåg.

renfe-jultag-150x150Renfe tåg

Det är RENFE, den spanska motsvarigheten till SJ som lanserar en kampanj som varar fram till den 29/2-2016. Rabatterna på snabbtågen och de andra långdistanstågen ligger på 50, 60 och 70 procent av det ursprungliga priset.

Kampanjen går under namnet ”De Rebajas en Tren“, prisexempel finns nedan.

Resor mellan Madrid och Barcelona startar på 32 Euro, Madrid till Sevilla finns från 23 Euro. Madrid till Valencia och Alicante kommer att kosta 20 euro. Madrid till Lissabon kostar bara 24 Euro. En tur till Córdoba, Sevilla och Málaga från Barcelona kostar 35 Euro. En tur till Baskien (Bilbao och San Sebastián) från Madrid går lös på 19:60 Euro.

Nu är det inte bara från storstäderna Madrid och Barcelona som det går att åka billigt, detta gäller hela landet. Enklast ser man priserna och gör bokningarna via Renfes hemsida, men man kan givetvis även köpa biljetterna på vilken bemannad station som helst. (Megafon.net)

renfe-rabatt-70-1024x446

Är det möjligt att hitta fina goda viner under tre euro i butiken?

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzUwNS9tZWRpdW0xLzc1MDU5NS5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM1MAJavisst! säger experten Joan C. Martín

Hvert år etter en runde på spanske supermarkeder og ikke gourmetbutikker, kommer boken Supervinos ut i Spania. I 2016-utgaven finner vi 32 megaviner til under 14,99 euro og 118 superviner med en pris under 6,99 euro.

For å komme fram til de 150 utvalgte vinene har man prøvesmakt 650 forskjellige, skriver El Pais som også har presentert superviner som koster mindre enn tre euro. Vinmakeren og eksperten Joan C. Martín er redaktør for boken og kommentarene til de forskjellige vinene er hans. (Vikingposten)

Her er supervinene du kan finne i et supermarked for mindre enn tre euro:

Castillo de Liria (Hvitvin) 1,79 €                                                                                                              Dette er en vin fra bodegaen Vicente Gandía. – Smaken er behagelig, fin og kjærlig, sier Martín om denne vinen fra Valencia. På etiketten oppgis druen til å være viura, men denne druen er kjent i Valencia som macabeo, og Martín mener det kan være årsaken til den gunstige prisen.                                                                                                                                              Hvor? Masymas, Consum og Mercadona

Peralada Blanc de Blancs (Hvitvin) 2,99 €
Denne vinen har styrke, mykhet og finhet, ifølge forfatteren. Vinen lages av druen blanc de blancs og han kaller vinen for hvitt gull. Produseres i Girona av Perelada.                                                                                                                                Hvor? Mercadona og andre kjeder.

Alex Garnacha (Rosevin) 2,75 €
Dette er en rosevin fra Navarra og bodega Vinos Alex som er kjent for kvalitetsvinstokker. –Dette er en av de beste rosevinene i Spania, hevder Martín. Han sier at smaken er fruktig, floral og urteaktig, med et snev av lakris – og at prisen er som en gave.
Hvor? Carrefour

Castillo de Madax (Rosevin) 2,80 €
Nok en rosevin, denne gang fra bodegas Luzón i Jumilla, Murcia. Dette er en vin eksperten anbefaler til chorizo og skinke. En klassiker fra 60-tallet med frisk smak av røde bær.
Hvor? Carrefour

Primitivo Quiles Tinto Cono 4 (Rødvin) 2,10 €                                                                                               En vin som smaker vin, har 14,5 % alkohol, men er likevel veldig fin på smak og føles svært godt i munnen, sier Martín om denne Alicante-vinen. Han mener dette er en vin som kan stå på middagsbordet hver dag.                                                                                                                 Hvor? Carrefour, El Corte Inglés og Masymas

Faustino Rivero Ulecia Tinto Rioja (Rødvin) 2,45 €
En komplett rødvin og veldig bra gjort, ifølge eksperten, med klassisk smak og duft: frisk, fruktig, med hint av lakris, frukthage, moden og litt mineral. Denne rødvinen fra La Rioja er laget med tradisjonelle druer i regionen: tempranillo og garnacha.
Hvor? Consum, Carrefour, DIA og Caprabo, blant andre.

Cata Regia Reserva 2010 (Rødvin) 2,60 €
En rødvin som Cata Regia Reserva 2010 er grunnen til at man skriver en guide, oppsummerer eksperten. Han har gitt denne vinen topp karakter og begrunner det med høy kvalitet, tydelig personlighet og dens unike opphav til en fantastisk pris. Vinen som har en mineralsk og lett krydret smak, lages i Tarragona av Viña Tridado.
Hvor? Masymas

1507759_1003671456371178_4441776075358823648_nTapas + vin eller öl smakar jättegott

IMG_2995 kopia

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Shopping. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 13/1 Onsdag

 1. Ami skriver:

  Aha! Så den programserien har börjat igen. Det var trevligt att följa de familjerna 🙂
  Kram

  Gilla

 2. Ama de casa skriver:

  Vi kollade också in familjerna igår 🙂

  Klart att det finns bra viner under 3 euro! Vi har några favoriter på Mercadona som är superbra – och billiga. 2 – 2,50 euro 🙂

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det ska bli kul att se hur det går för familjerna.
   Ikväll tänkte vi kolla på Lars Lerin när han besöker sin barndomsidol Anni-Frid Lyngstad.
   Det är ju toppen att det finns så många bra viner under 3€.
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

 3. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Synd att man inte dricker vin eller åker tåg. Billigare än hemma antar jag 😀
  Jaså det snöar! Ja man kan inte åka hem alltså 😦
  Ha det så bra! Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är synd! Jag dricker inte heller vin. Det var ju verkligen billigt att åka tåg.
   Antar att det är mkt billigare därnere än här hemma.
   Det har snöat ymnigt hela dagen. Nu ska det bli kallare i natt och i morgon, 15-20 minus.
   Nej det är ingen idé att åka hem (snö och halt) då är det skönare därnere, även om det tydligen ska bli några grader kallare och ev. lite regn i Torre till helgen.
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 4. Ditte skriver:

  Familjerna på äventyr såg jag och kul med lite olika infallsvinklar och roligt att även få höra/se hur det gått för de som var iväg förra året. Och en skön känsla tor jag det är att göra det man önskar även om det kostar på och det på olika sätt.
  Den tyska serien började vi också att titta på och kommer att försöka följa den. Annars har jag svårt just för serier som ska följas.
  Kul med din vinlista, för jag har klippt ur den för kommande inköp.
  Och vad gäller tåg så har vi funderat lite på det också och varit in på hemsidan och tittar. Synd bara att det tar så lång tid och via Madrid för att ta sig till Malaga.
  Ha det bra!
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det var kul att höra hur det hade gått för de som var iväg förra året. Tycker det är otroligt strongt gjort av familjerna att åka iväg så där. Jag kan fundera ibland på om det verkligen är hela familjens äventyr eller om det bara är föräldrarnas äventyr. Barnen har ju liksom inget val, de måste ju följa med på äventyret vare sig de vill eller inte.
   Men det ska bli väldigt kul att följa de nya familjerna.
   Gillade också den tyska serien.
   Vad kul att vinlistan kom till användning!
   Jaha, det var ju synd att det inte går något direkttåg från Alicante till Malaga.
   Hoppas ni hittar någon resa för det var ju väldigt billigt att åka mellan jan-feb.
   Kram!

   Gilla

 5. A-C skriver:

  Tack för tips på tv-serier, följer inga just nu, så ska kolla på dessa nån kväll. Kram //Anna-Carin

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det var så lite så! Jag gillade både ”Familjer på nya äventyr” (4 avsnitt) och den tyska serien ”Deutschland 83” (8 avsnitt). Kommer helt klart att följa båda serierna.
   Kan även tipsa om ” Vänligen Lars Lerin” som gick på SVT 1 i kväll. Det blev ett fint möte mellan ABBA Frida och Lars. Kommer verkligen att se de tre resterande programmen.
   Hälsa Krister och ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s