12/2 Fredag

Hej!

Vilket härligt väder det är i Torre just nu!

12742699_1187150971314979_1917993141155617790_n

Precis för ett år sen, nämligen den 12/2 -2015 skrev jag så här på min blogg:                             I går morse kl. 9:17 var det nog många som kände av att det var ett jordskalv i vattnet söder om Torrevieja. Jag kände av skalvet väldigt väl, först lät det som en smäll och en duns, sen började det skaka rätt rejält. Skalvet uppmättes till 2,1 på richterskalan!               Har varit med om några skalv tidigare här nere under åren.

jordskalv-11feb-2015

(Nytt skalv den 13/2 2015 kl.13.47, då var det ett nytt jordskalv i närheten av Torre, som uppmättes till 1,4 på Richterskalan. Vi hörde och kände som tur var inget av skalvet denna gång.)
salvadron-300x164SalvaDron en flygande livräddare.

Torrevieja ökar säkerheten

Det skall bli säkrare på två av stränderna i Torrevieja genom ett spanskt pionjärprojekt med drönare som både kan övervaka, kommunicera och undsätta nödställda.

Ny teknik kan användas för många saker och det är väl numera välkänt att drönare inte bara är leksaker utan kan användas till en mängd olika saker. Nu sätter Torrevieja in två stycken drönare som ”Baywatch” på stränderna i sommar, de skall arbeta vid stränderna i La Mata och i Cabo Cervera.

Konceptet SalvaDRON har utvecklats av Concejalía de Innovación (CITIC) i Torrevieja kommun. Det handlar om två drönare, de har sex rotorer och har kapacitet att snabbt få ut räddningsvästar eller livbojar till nödställda på betydligt kortare tid än vad som är möjligt idag. De är utrustade med belysning och högtalarsystem för att kunna kommunicera med folk i nöd eller för att varna för farliga situationer. Drönarna kommer att hanteras av personal från Protección Civil.

Slutligen berättar Javier Manzanares att det just nu arbetas med att fullt ut anpassa tre stränder för funktionshindrade så att användare i rullstol enkelt skall kunna ta sig ner från gångvägarna till havet. (Megafon)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNjg4NS9tZWRpdW0xYi82ODg1NjQuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTkxJmhlaWdodD0zNTA

Tabarca är en liten ö som ligger utanför Santa Pola.
Vill begränsa turisttrafiken till Tabarca. Har blivit för populärt sommartid.

Conselleria de territorio i Valencia-regionen ber nå Alicante kommune om å begrense besøket til øya Tabarca.

Tall fra i sommer viste at det på en dag i sommer var hele 10.000 besøkende på den lille øya utenfor Santa Pola. Myndighetene frykter at trafikken er så massiv at det kan føre til skader på området som tross alt er et marint reservat.

Det er nå varslet en undersøkelse med tanke på å finne ut av hvor mange turister den populære øya tåler. Rapporten skal være klar innen tre uker.

Det går en rekke båtruter til ”sjørøverøya” Tabarca fra Torrevieja, Santa Pola og Alicante. (Vikingposten)

12743985_1187239181306158_633603841673965026_n

Stort Grattis till Preciosa och La Syrra

images

som fyller år idag!!!

12002838_902178969829972_6392585580682249479_n-kopia1

Tänk vad tiden går fort, nu är det ju dags för fredagsmarknaden igen

Kram!

P.S Här snöar det för fullt, – 2,1*

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Jordbävning i Torre, Okategoriserade, Tabarca. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till 12/2 Fredag

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors.Ja när barnen gick till skolan igår morse,så körde jag hemåt i snömodden,inget vidare före på E4an.Väl hemma pysslade jag lite,var ganska mör till kvällen,slocknade före kl 22..Vaknade i morse 06 ganska pigg,om jag bortser från förkylningen och hostan..Snöar lite lätt här i Skutskär just nu,kan hålla i hela dagen ,hör jag på lokalradion,skit oxå..Haé Kram.

  Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Grattis till syrrorna! 💐💐 jag hade faktiskt redan mailat dem, men grattar här också.
  Vilket fint väder det var i går i Torre. Hoppas det fortsätter så.
  Spännande med drönaren.
  Jag önskar Dig och Hortst en trevlig helg.
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tänk, förra året satt vi hos Ali och fikade med syrrorna och Ditte.
   Verkligen härligt väder de har där nere just nu.
   Ja det ska verkligen bli spännande med drönaren, den kan nog rädda många som får problem i vattnet. Den kan tydligen flyga ut med flera livbojar till de nödställda.
   Vi önskar dig en trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 3. ditteakker skriver:

  Solen har just nu gömt sig bakom en del moln men den kommer nog tillbaka. Hyfsat varmt är det i alla fall, +20 grader. Här pågår semmelbak för fullt för Matbodens semmelbullar kommer frysta från Sverige och de var slut. Inga nya förrän om 12 dagar. Men det blir nog bra med hembakade i stället för hitflugna. Alla ingredienser är i hamn, t.o.m. den ”danska ” arlagrädden och mandelmassan. Semmelkaklas väntar.
  Jordskalven finns jag från förra året och kände dem tydligt, var inte alls beredd på detta. Har upplevt några skalv i Asien, men de var kraftigare. Men jag tyckte det här räckte.
  Kanske är det bra att turisterna till Tabarca begränsas för det blir stort slitage på ön för den är ju inte så stor direkt. Vi gick runt på 40 minuter och då stannade vi till på flera ställen.
  Vi planerar i alla fall ett par turer dit under våren och försommaren och troligen blir det så att båtturerna kommer att begränsas och kanske mest frå Santa Pola dit båtarna far i skytteltrafik. Från Torre går ju bara en båt om dagen.
  Kram och trevlig helg!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Härligt med semmelkalas!
   Ja det är nog vettigt att begränsa antalet besökare på ön, med tanke på slitaget.
   Få se om det blir en tur till Tabarca i vår.
   Ja jordskalvet var vi ju flera som kände av förra året, det blev ju lite snack efteråt om hur vi hade upplevt skalvet.
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 4. Preciosa skriver:

  Tack Carina!! Firar ju inte så värst mycket nuförtiden 🙂
  Tycker det vekar ju lite farligt med drönarna som ska rädda folk…Kan väl trilla ner?
  Fantastisk bild den sista!
  Kram P ♥

  Gilla

 5. Ditte skriver:

  Drönarna verka bra, men kanske att människor som badar också måste vara mer försiktiga, en del litar för mycket på att vakterna ska komma till undsätttning. Men får man kramp, bkir sjuk eller så är dte ju väldigt bra med drönare. Men viktigt är att se upp vilket flagg som visas och jag tycker att många badar trots röd flagg, vilket är illla.
  Kram!

  Gilla

 6. torrebloggen skriver:

  Håller fullständigt med dig! En del bryr sig inte om att de utsätter andra för fara.
  Vet att det blir dryga böter om man har badat trots röd flagg, om det då händer ngt och badvakten har sagt till tidigare och nu måste simma ut (med fara för sitt eget liv) och rädda personen, polisen tillkallas och då kostar det…..
  Trevlig helg!
  Kram!

  Gilla

 7. Ingrid skriver:

  Hej o tack för grattishälsningen! Har varit på semmelkalas i dag på Solskensgatan, fick med mig några till el presidente. Gott och trevligt en sån här dag. I morgon börjar ett nytt år, ett oskrivet blad.
  Det blåste snålt på hemvägen, hoppas att det inte fortsätter, brr.
  Kram/Ingrid

  Gilla

 8. torrebloggen skriver:

  Grattis! Härligt med semmelkalas på Solskensgatan. Gissar att el presidente blev jätteglad över att få några semlor. Ja tänk vad tiden går fort, förra året satt vi ju hos Ali och fikade, Ditte kom ju också dit. Gillade din kommentar: I morgon börjar ett nytt år…… , det är ju så sant så sant.
  Hoppas det inte blåser så mycket på kvällskarnevalen i morgon kväll.
  Ha en trevlig helg!, saknar dig
  Kram!

  Gilla

 9. MariArne skriver:

  Vad härligt med sådan värme i februari. Den 12 januariförra året kände vi av ett skalv. Gubben trodde det var snöras när han väcktes bryskt. När vi kom till flygplatsen fock vi veta att det hade varit ett skalv. Här på Nya Zeeland är det så vanligt med skalv att det ståri pärmen på alla hotell hur man ska bete sig ut ifall att. Kram

  Gilla

 10. torrebloggen skriver:

  Gomorron!
  Ja det är riktigt härligt väder där nere just nu! Ni verkar ju också ha det varmt och skönt på er resa.
  Läser din blogg varje dag, det är intressant och spännande att följa med er på er drömresa.
  Ja jordskalvet var vi ju flera som kände av förra året. Jättebra med info på hotellen om hur man ska bete sig.
  Trevlig helg!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s