22/2 Måndag

Hej!

12717905_1193670387329704_1886070058526354388_n
Enligt Proyecto Mastral så var det en hel del brunt damm (polvo) i luften i Torrevieja igår. Tydligen kommer det bruna dammet fortfarande att finnas kvar i luften under de kommande dagarna. Inte så kul att hänga ut sin nytvättade tvätt då, för har man otur så lär man faktiskt få tvätta om allt igen.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzU4MS9tZWRpdW0xLzc1ODE4NS5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM1MA

Läste i Vikingposten nyhetsbrev att Torrevieja kommun har gått ut och satt en stopper for serveringssteder som ulovlig bruker uteområdene i sentrum. Nå er turen kommet til strandpromenaden. I Mandags förra veckan startet Torrevieja kommune arbeidet med å male en stiplet linje på strandpromenaden Juan Aparicio i Torrevieja. Den vil bli cirka én kilometer lang og går fra stranden Cura til monumentet el Hombre del Mar. Med en synlig stiplet linje vil det naturlig nok også bli lettere for politiet å slå ned på de som bryter loven. Kommunen understreker at møbler som er plassert ulovlig, umiddelbart vil bli fjernet.

Årsaken er at kommunen har sett seg lei på serveringssteder som misbruker offentlige områder til servering ved å benytte større areal enn de har tillatelse til. Det fører blant annet til ekstra sikkerhetsproblemer, samt at kommunen går glipp av penger når det ikke betales for bruk av uteareal som benyttes.
Kommunen ønsker også med dette tiltaket å sørge for at beboere og besøkende får en behagelig opplevelse når de går tur på standpromenaden og ikke må snike seg mellom bord og stoler som er plassert ulovlig. Strandpromenaden er veldig populær og brukes av tusenvis av fotgjengere, spesielt i påsken og om sommeren.

IMG_7665 kopia 2

Längtar ner till ljuset, värmen, solen och havet

IMG_0935 kopia

Men snart så…..

bild-1 kopia 2

Kram! 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till 22/2 Måndag

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors.Utanför mitt fönster ser det grått ut,ser en strimma ljus i väster, några små flingor snö singlar mot marken…Grattis till silverplatsen i Ordleken nr 8 (Dubbelgångare),lägger ut svaret snart..Haé Kram.

  Gilla

 2. Tina skriver:

  Hola! Vi har också nedräkning till paradiset😍 Men först Umeå och Östersund.

  Är det alla tider på året det blir polvo, eller är det vinter-fenomen?

  Ha det bra!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Vad kul att ni också snart är på G!
   Ja polvot finns året runt. Det är ju det fina rödbruna ”sand/dammet som man ibland brukar få sopa bort från balkongen när man kommer ner. När det regnar kan också regnvattnet innehålla lite polvo.
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

 3. Jeanette skriver:

  Jag längtar också ner till Torre nu, skulle vara så skönt med lite semester:)
  Hoppas ni har det bra och hälsa Horst.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det ska bli så skönt att slippa vädret här hemma.
   Vi mår bara bra och hälsa till Rajje från oss.
   Tiden går så fort så snart är ni också där nere igen!
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 4. Preciosa skriver:

  Hej!
  har inte tänkt så mycket på dessa uteserveringar som breder ut sig. Men jag tror att vissa inte betalar för sig som det står. Deni´s brukar hålla sig inom sina gränser.
  Vet att Daniél sa nåt om det en gång när vi skulle ha bloggträff där 🙂
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Jag tänkte faktiskt på det i höstas när man kom ner på paseon. Soraya hade brett ut sig väldigt mkt till höger om restaurangen och in på tvärgatan. Går man mot udden så precis i kurvan ligger det en restaurang på vänstra sidan som har utökat/flyttat ut sitt stora tält längre ut till mitten av paseon, då blir det väldigt trångt att gå förbi, för mittemot ligger restaurangen som Ditte brukar gå till och dom har ju också ett tält. Vet inte om dom betalar…..det visar sig.
   Ska bli spännande att se vad som har hänt när man kommer ner.
   Kram!

   Gilla

 5. Ditte skriver:

  Inte märkte vi av något ”pulver” i luften trots att tvätt var ute, men kanske var det mer lokalt.
  Gula streck finns nu målad epå Paseon för att serveringarna inte ska sprida ut sig och de verkar hålla sig inom ramarna, åtminstone vad vi sett idag. Vad gäller Soraya har de nog tillstånd att ha viss utbredning på sidogatan för där är en träramp. Var där idag. Den restaurang/bar vi ofta går till ”Jose Maria” ligger så nära stranden på Paseon, på en extra ”plätt”, och berörs inte. Inga streck där . Inte ännu…
  Idag har det varit försommarvärme, +20 och det var skönt efter några dagar med blåst och viss kyla, +15.
  Kram från oss till er.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Oj har de hunnit så långt med målningen. Jag tänkte mer på den restaurangen som ligger mittemot ”Jose Maria”, där var det väldigt trångt att gå förbi, men de kanske har fått tillstånd att flytta ut tältet. Trevligt med ett besök på Soraya.
   Härligt att värmen har kommit tillbaka.
   Ni får passa på att njuta nu se sista dagarna.
   Kram!

   Gilla

 6. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Inte roligt med den röda sanden. Hoppas att ni inte har så mycket på balkongen när ni kommer ner. Tycker mig se min syster och svåger på bild två. Längst till vänster i ljusblå tröja är ev min svåger. Lite svårt att se.
  Blir spännande att se hur det blir på paseon framöver.
  Kramar till er båda/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej!
   Kul att ev. svågern kom med på bilden. Du kan ju gå in på Vikingposten och förstora bilden, då vet du om dom var med på bilden. (du får gärna tala om om det var dom)
   Ja det ska verkligen bli intressant och se hur det blir.
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s