4/3 Fredag

Hej!

Igår var det en underbar dag igen, solen sken och värmde så gott

12795436_973992682648600_6516827793466875233_nTurismodetorrevieja

Igår fick jag ett sms från Preciosa ” Vi går till Torreoro nu”. Preciosa och Lex var redan där när vi kom dit. Vi tog churros till kaffet.Det var länge sen sist och det smakade riktigt gott. Efter ett tag dök Karin & Stig upp och fikade med oss i solen. Trevligt som vanligt!

IMG_5334

Här satt vi och……

IMG_5490 (640x480)

Här har vi precis fikat färdigt och jag har lånat bilden av Preciosa som tog gruppbilden

Preciosa hängde med oss till Torremarina köpcentrum. Vi tittade in en snabbis hos Åsa som har sin ”fotvård” där. Sen gick vi in på Mercadona och handlade. Vi åkte vidare till Matboden och åt lite lunch. De har semlor tisdagar och fredagar ända fram till påsk

IMG_5335
Den här suckulenten fick följa med oss hem igår.
L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzU5Mi9tZWRpdW0xLzc1OTI5OS5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD01NjcmaGVpZ2h0PTM1MATorsdag var det sommer-aktiviteter på La Mata-stranden i Torrevieja.

Meteorologenes spådom: Tørr og varm vår i Spania
Ikke det at vi har hatt noe vinter å snakke om her på Costa Blanca, men nå kommer våren og den blir tørr og varm, skal vi tro meteorologene.

Det skal bli varmere enn normalt i nesten hele Spania og mindre nedbør. Det er særlig kysten i sør og øst på fastlandet og Balearene som vil få en varm vår, ifølge meteorolog Mar Gómez hos Eltiempo.es .

Gómez sier at når våren offisielt starter 20. mars vil temperaturen være mellom en og to grader høyere en normaltemperaturen på 13,6 grader i sør, øst og midt-Spania, samt Balearene. I resten av Spania vil temperaturen ligge om lag en grad over normalen.

Valencia, Murcia, Almería og Alicante kan også vente seg en tørrere vår enn normalt. I disse provinsene vil underskuddet på vann ikke bli løst denne våren. Det meste av regnet vil komme i nord, i Galicia og Cantabria. Varmere og tørrere» har vært tendensen de siste årene og det ser altså ut til å fortsette. (Vikingposten)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzI0NS9tZWRpdW0yLzcyNDU0NC5qcGcvQ3JvcC8_eD0xJnk9MCZ3aWR0aD02MjAmaGVpZ2h0PTM1MA

Nu gäller det tydligen att passa sig när man kör bil i Spanien                                                                                          Du kan få böter för det minsta lilla …..

Det ryker fort et par prikker på førerkortet hvis du spiser eller sminker deg mens du venter på å få grønt lys i lyskrysset. Bot: inntil 200 euro.
Befinner du deg nær sykehus eller er ute og kjører tidlig på morgenen, kan du ikke spille høy musikk og ha bilvinduene oppe. Det vil si du kan gjøre det, men da kan bøtelegges med mellom 80 og 100 euro.
Bruker du bilhornet uten grunn risikerer du 80 euro i bot.
Og denne er det ikke alle som vet om: Hvis du er på motorveien med tre kjørefelt kan du få 200 euro i bot hvis du ligger i venstre eller midtre felt dersom det høyre felt er ledig.
Å krangle i bilen er ikke lurt. Det kan distrahere deg. Bot: 80 euro. I samme kategori hører biting av negler eller å kysse passasjeren i forsetet.
Du kan få inntil 91 euro i bot hvis du fyller bensin mens radio/stereo står på. (Vikingposten)

euribor-300x180

Rekordlåga räntor. Referensräntan från Euribor ligger nu på rekordlåga nivåer, detta innebär möjligheter att få mycket låga räntekostnader för bolån.

Nu vid månadsskiftet hamnade referensräntan på minussidan i slutet av månaden, den sista februari låg räntan på -0,008%. Detta är den lägsta månadsnivå sedan indikatorn infördes efter övergången från Pesetas till Euro 1999. Referensräntan ligger till grund för beräkningen av hypotekslånen för de flesta spanska banker. Den låga räntan kommer att leda till billigare lån för alla som inte har låst ränta, viket mycket få låntagare har i Spanien.
Samtidigt med minskningen av Euribor ges flera bolån än någonsin i Spanien. Enligt siffror från den spanska statistikbyrån INE gavs 19,8% fler bolån förra året jämfört med 2014. Villkoren för lån från spanska banker anses vara viktigt för den ökade efterfrågan på fastighetsmarknaden som Spanien har haft under de senaste två åren.
Enligt den spanska nyhetsbyrån Europa Press kommer ett genomsnittligt spanskt bolån att bli cirka 170 Euro billigare per år med den nya räntesatsen.
EURIBOR, eller Euro Interbank Offered Rate är en daglig referensränta som beräknas som ett genomsnitt av de räntor som banker i EU-länderna ställer till varandra för utlåning i euro. EURIBOR används som referens för räntesättning med mera. En ränta kan exempelvis uttryckas som EURIBOR 3M + 1 % och kommer då följa EURIBOR 3M-räntan med ett tillägg om en procentenhet. Noteringarna för EURIBOR publiceras varje vardag, kl 11 CET. EURIBOR finns med olika löptider, till exempel 1 vecka, 3 månader, 12 månader. (Megafon)

Idag är det fredag och då är det inte marknad i La Mata….

IMG_5320 kopia

utan idag är det fredagsmarknad som vanligt i Torrevieja.

Kram!

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Restaurangbesök, Spontanträffar, Trafikregler & böter. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till 4/3 Fredag

  1. farfar hebbe skriver:

    Mors.Oki +22 då kan man ta av sig täckjackan..Här hemma är det grådisigt värre,+ 0,9 just nu,,hör att det pratas om snö på radion,hur kul är det..Nä jag byter gärna grader med dig..Haé Kram.

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Fy det låter inte så himla kul med grådis och snö, hoppas vädret blir lite bättre.
      Ja täckjackan kan man vara utan, men en tunnare jacka kan vara bra att ha på kvällarna.
      Idag är det den berömda fredagsmarknaden här i stan, men vi tänker nog hitta på ngt annat kul på dan ist, sen på kvällen ska vi gå och äta på vår favvorestaurang med några vänner. Så vi har det bra här nere och just nu är det nästan +17 grader ute.
      Ha en trevlig fredag!
      Kram!

      Gilla

  2. Ama de casa skriver:

    Nog är det härliga dagar här nu, alltid – hur skönt som helst! 🙂

    sv: Jo, jag har klippt mig. Håret kom liksom ned i ögonen, så det var dags 😉

    Gilla

  3. Fia skriver:

    Ser att ni är på plats i Torre igen, härligt! Såg också i Vikingposten bl a de nya bötesreglerna vid bilkörning, att man inte får ”krangle” i bilen!
    🙂
    Ha det fortsatt fint och hälsa Horst från oss!
    Kram
    Fia & Lasse

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Ja det är härligt att vara på plats igen! Vi njuter av solen och värmen, underbart skönt!
      Nu får man verkligen passa sig när man kör bil, inte så kul att få böter….
      Ha en trevlig fredag! Hälsa Lasse!
      Kram!
      //Carina & Horst

      Gilla

  4. Ami skriver:

    Visst har vi härliga dagar här i Torrevieja 🙂
    Kram och trevlig fredag!

    Gilla

  5. Ann-Kristin skriver:

    Så härligt skönt det verkar. Fika och lunch med vänner. Kan inte bli bättre.
    Vädret verkar lovande. Bra, för syrran får besök i 2 omgångar i mars.
    Gissar på El Berliner i kväll 😊
    Kramar till Fig och Horst/A-K

    Gilla

  6. torrebloggen skriver:

    Ja det är faktiskt underbart att vara här igen!
    Vad kul för syrran din att få lite besök.
    Du har helt rätt!!!
    Kramar till dig från oss båda!

    Gilla

  7. biggeros skriver:

    Alltid trevligt med marknad!!Då kan man räkna med en torr vår. Jag tycker det inte alls har regnat så mycket nu efter Jul. Här är vädret behagligt ca 22 grader i skuggan.
    Då vet man inte om man vågar sig ut med bilen. Om du säger att man får böter för det minsta lilla. Man kanske inte ens kan nysa eller hosta till. Hur ska spanjorerna fixa detta. De som redan innan är dåliga bilister….
    Trevlig fredag!!!

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Ja det är kul ibland att gå på marknaden, alltid hittar man något. Vädret är ju underbart här nere just nu, skönt att det inte har regnat så mycket.
      Det ska bli kul och se hur aktiva poliserna är när det gäller böter. Ja hur spanjorerna ska klara det det vete sjutton.
      Ha en bra lördag!
      Kram!

      Gilla

  8. biggeros skriver:

    Vill du svara på detta inlägget så svara från denna. Nu felande min webbsida igen÷(

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Ja det är kul ibland att gå på marknaden, alltid hittar man något. Vädret är ju underbart här nere just nu, skönt att det inte har regnat så mycket.
      Det ska bli kul och se hur aktiva poliserna är när det gäller böter. Ja hur spanjorerna ska klara det det vete sjutton.
      Ha en bra lördag!
      Kram!

      Gilla

  9. Preciosa skriver:

    Hej pareja!
    Tack så väldigt mycket för i går!! Hann med mycket och träffa Åsa var kul!
    Ja ang böter i bilen så står det ”tutar” du utan grunn hahaha…ja det gör dom väl alltid här 😀
    Undrar om man törs köra nu efter denna ”salva” 🙂
    Ha en trevlig middag! Kram P ♥

    Gilla

  10. Ditte skriver:

    Det fina vädret kan jag just nu sakna för här har dte varit grått i ett par dagar. Men å andra sidan så händer det mycket trevligt hr hemma att jag inte brur mig så mycket om vädret. Men det är inte direkt riligt med alla dessa nyanser av grått.
    Trevligt att matboden nu hade fått sina semmelbullar influgna. När vi försökte beställa fanns det inga och ingen ny leverans skulle komma förrän om 10 dagar. Så vi fick baka egna. Men det gick det också.
    Läste också attvädret under våren spås bli bra och det känns bra för det lomme ratt bli lite pendlande för oss så småningom.
    Njut och had det bra.
    Stor kram!

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Inte kul med grådaskigt väder, men snart så kan ni ju sitta ute och njuta i skuggan.
      Få se om det blir någon semla innan vi åker hem.
      Det låter toppen att det ska bli en torr vår här nere i år.
      Tack detsamma!
      Kram!

      Gilla

  11. Tina skriver:

    Hola! Jag har en bokad tid hos Åsa 👣👣 Längtar! Medicinsk fotvård är speciellt, och hon berättade så bra om vår svenska specialitet😊 Hennes massage efteråt är gudomlig. Jag tror hon väckte liv i mitt bortdomnade ben o fot, för efter 7 mån. med konstant nervkläm, släppte det! Hade äv varit på behandl veckan innan, så vem vet, kanske en kombo av båda ☺️

    Gilla

Lämna en kommentar