5/4 Tisdag Minigolfbanan

Hej!

12321520_10204739808129608_3181468844179718852_n

IMG_5555 kopia

Nu dröjer det inte länge förrän minigolfbanan vid KAP öppnar igen för säsongen!

Uppsala Bangolfklubb bildades 12 juni 1934 och är Sveriges äldsta bangolfklubb. Den har fostrat ett stort antal svenska mästare genom tiderna, från Nils Gunnarsson så tidigt som på 40-talet till europa- och värlsmästarna Karin Wiklund och Carl-Johan Ryner. Numera kan klubben även titulera sig Europamästare för klubblag på både herr- och damsidan.

Sedan 1964 bedrivs verksamheten vid Kap i närheten av Studenternas IP. Idag finns två 18-hålsbanor med filtunderlag – klara 1994 resp. 2001 – samt en 18-håls europabana som blev klar 1996. Klubben blev då den första i landet som driver tre anläggningar sida vid sida.

Varje sommar besöks Kap av 25 000 spelsugna uppsalabor, turister och företag. Ytterligare tusentals stannar till vid den gröna oasen när de promenerar eller joggar utmed Fyrisån.

Idag har klubben ungefär 200 medlemmar. Av de 200 medlemmarna är 100 st under 20 år. Ett trettiotal ställer regelbundet upp i nationella tävlingar och Svenska Mästerskap.
Under 2014 slog klubben nytt rekord internationellt med sitt femte raka europacupguld. Nationellt utökades sviten i Elitserien till tio raka.

Vad kul det ska bli att få spela lite minigolf på KAP i sommar…..

img_7860-kopia

och på den lilla mysiga minigolfbanan ” Las Salinas” i Torrevieja.

Minigolfbanan ” Las Salinas” ligger vid Plaza de la Estacion, som ligger på gatan Avd. de la Estación. Det är troligtvis hit som den gamla minigolfbanan flyttade, den som låg borta vid Eras del Sal för några år sen och innan dess kanske den låg borta vid Los Locos. Här finns också den gamla järnvägsstationen, en liten lekpark, en stor skateboardbana, Torres Naturhistoriska museum, Habanera-museumet ”Ricardo Lafuente” och statyn Saltbåten.

(Vill ni se mer från Plaza de la Estacion, kolla då inläggen från 27/2, 21/3 och 22/3 – 2015)

Någon som vill hänga med till Las Salinas och spela lite minigolf?

banco-santander-300x225 kopiaBanco Santander stänger kontor

Spaniens största bank Banco Santander planerar att stänga nästan 450 kontor över hela Spanien i ett försök att minska kostnaderna och förbättra lönsamheten.

Nedläggningarna innebär att 13% av bankens 3.467 kontor i Spanien stänger, majoriteten av de drabbade kontoren sysselsätter mindre än fyra personer. Banken har inte avslöjat det exakta antalet nedskärningar men spanska media har indikerat att omkring 1.000 personer kan förlora sina jobb.

Nedläggningarna har tillkännagivits till personalen genom ett internmeddelande som enligt uppgift har varit undertecknat av Rami Aboukhair som är shef för den spanska delen av verksamheten.

Det skrevs att ”Den finansiella sektorn i Spanien står inför en period av stora förändringar. Det nuvarande ekonomiska sammanhanget med ökade myndighetskrav och förändringar i kundernas beteende i användandet av ny teknik gör det nödvändigt att gå fram snabbare med vår kommersiella förvandling”.

Förutom nedläggningarna så planerar Banco Santander att renovera 350 kontor i år, enligt ett nytt koncept som mer fokuserar på diversifierad rådgivning istället för enkla transaktioner. Banken planerar att spara 3 miljarder Euro i slutet av 2018 genom att fördubbla antalet kunder som genomför sina transaktioner digitalt istället för att utnyttja det dyra kontorsnätet.

Banco Santander har expanderat kraftigt sedan millennieskiftet genom flera förvärv. Banken är idag störst i Spanien och finns representerade i 19 länder i Europa. De etablerade sig på den svenska marknaden 2004. De är också störst i Sydamerika med en ledande position i Brasilien, Mexiko och Chile samt med närvaro i Argentina, Venezuela, Colombia, Uruguay, Peru och Puerto Rico. De har också kontor i Nordamerika och Asien. Ser man globalt på banken så är det världens femte största bank med 193.863 anställda och 121 miljoner kunder. (Jonny Erixon)

banco-santander-huvudkontor-1024x610Huvudkontoret för Banco Santander S.A. i Santander, foto Wikimedia Commons.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9jdXN0b21lci9pbWcvNzYwNy9tZWRpdW0vNzYwNzIxLmpwZy9Dcm9wLz94PTAmeT0wJndpZHRoPTQ5MCZoZWlnaHQ9MzE0Disse kan bli å se på Costa Blanca i sommer. Foto: Wikipedia

…og de kan få selskap.

BENIDORM
Regjeringen i Valencia forhandler nå med hotellbransjen i Benidorm for å huse politiagenter fra andre land i sommer.

Det dreier seg om britiske ”bobbies”, samt politi fra Italia og Frankrike.

Målet med tiltaket fra regjeringen er å øke sikkerheten betraktelig for internasjonale turister som ventes å komme til badebyen under sommersesongen. Og ikke minst imøtekomme språkproblemer som ofte oppstår i de tilfellene hvor turistene blir utsatt for noe kriminelt.

Benidorm er blant de første byene på listen hvor regjeringen i Valencia ønsker å sette dette tiltaket i praksis. I fjor sommer var britisk politiet på jobb på Balearene. Politiagentene vil i høysesongen være synlige og patruljere i gatene for å skape økt sikkerhet. Og da spesielt britiske ”bobbies”. (Vikingposten)

10292_1164297430267000_3322571900728534306_nVacker solnedgång vid rosa saltsjön i Torreveija.

Ha en bra dag!

Kram!

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Benidorm, Bilder från Sverige, Minigolf, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 5/4 Tisdag Minigolfbanan

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors..Ja här hänger regnet i luften +5,3 just nu..Blir snart fika med mina bröder..Haé Kram.

  Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Vet inte när jag spelade minigolf senast 😄 dessutom har jag för mig att jag var väldigt dålig på detta spel.
  Vilken vacker slutbild.
  Det var så jag såg solnedgången på avstånd fr min balkong en gång i världen.
  Numera ser jag bara höghus därifrån. Kan dock se solnedgången fr sovrumsfönstret.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Vore kul om du också hängde med!
   Det var två år sen jag spelade sist, så det ska bli kul att testa det igen.
   Ja, Joaquíns bilder är enormt vackra! Man kan nästan tro att det är snö…
   Tur att du kan se solnedgången från ditt sovrumsfönster.
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 3. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Kul med minigolf, längesen men jag har för mig att jag var rätt bra på det 😀 Precis som med petanca dom två ggr jag spelat 😀 Bollsinne…Ja nu får jag väl igen detta om vi skulle spela 😀
  Tänk att dom måste ha poliser från andra länder i Benidorm. Turistfyllbultar är dom 😦 Inte kul för andra som vill turista och dom som bor där. Man förstår ingenting 😦

  Otroligt vacker bild av denne Joaquín. Han är en mästare!
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Visst är det kul med minigolf och boule/petanca, men jag var inte så dålig jag heller hi hi!
   Vad roligt då blir vi ju några stycken som kan ses och ta en runda på ”Las Salinas”!
   Nej det är ju därför de vill ha dit agenter/poliser från andra länder för att ”skydda” turisterna från fyllbultarna. Hemskt att det ska behövas!
   Ja Joaquín är verkligen en skicklig fotograf, hans bilder är otroligt vackra!
   Här lyser solen just nu och det är runt +11grader.
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

 4. Ditte skriver:

  Minigolf är roligt! Ibland har vi spelat men sedan går det ett tag innan det blir av. VI har flera banor här i närhetten, på gångavstånd, så det borde bli oftare.
  I Torre har vi spelat ett par gånger och hänger gärna med på ett parti.
  I och för sig kan jag inte alls förstå att man ska ha andra än spanska poliser i Benidorm. Det ska i så fall vara om de spanska tar slut.
  Att däremot ha tillgång till tolkhjälp på de stora språken på en polisstation kan ju vara bra.
  Och någon ska ju betla kalaset med detta.
  Här är solen nu på väg fram så lite aktiviteter väntar.
  Kram från oss.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är kul att spela både minigolf och petanca. Vi har ju rätt nära till KAP och sen har vi faktiskt en boulebana på innegården. Men vad kul då blir vi några fler som vill spela!
   Ja det behövs tydligen extra förstärkning för att hålla ordning på fyllbultarna. Kanske det är så att kommunen och hotellen delar på kostnaderna på ngt vis. Hemskt att det ska behövas över huvudtaget!
   Ja det blev ju ett strålande vårväder idag!
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 5. A-C skriver:

  Va roligt!. Vi hänger gärna med nån gång och spelar minigolf.
  Har idag varit och tittat på köksluckor, har tänkt byta till vita. Ska även byta bänkskivan. Men detta projekt blir till hösten. På måndag kommer yngsta sonen, stannar en vecka. Kul! //Kram

  Gilla

 6. torrebloggen skriver:

  Vad kul att ni också vill hänga med och spela!
  Härligt projekt, alltid kul att ändra om lite hemma! Vi tänkte göra samma sak för något år sen, men vi hittade inga luckor med dom måtten, så vi köpte vit färg och H. målade luckorna själv. Det blev riktigt bra och billigt dessutom.
  Vad trevligt att yngsta sonen kommer på besök nästa vecka!
  Ha det så bra!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s