7/4 Torsdag

Hej!

Meglere fra Trømsø og Oslo gjetter priser på boliger i Torrevieja, Albir og Altea i forbindelse med programmet «Solgt!» som sendes på NRK1 onsdag 6. april.

I början på programmet får man se några fina vyer från Torrevieja…..

Skärmavbild 2016-04-06 kl. 23.26.00

även Ali var med på ett hörn. Bilden är från programmet ”Solgt” på  NRK1                                                        Åh vad sugen jag blev på Alis goda räksmörgås….

*********************************************************

sabores16_515987290

Torreviejas smaker – gastronomivecka 
Tid: måndag 4 – söndag 10 april
Plats: Torrevieja
Pris: 18€ – 30€

”Sabores de Torrevieja” (Torreviejas smaker) är en gastronomisk restaurangsatsning, som startades förra året och nu följs upp med ännu en utgåva måndag 4 – söndag 10 april 2016. Idén är att presentera smakliga måltider helt producerade av råvaror från trakten – gränsen går vid en omkrets av tio mil med Torrevieja som centrum.

De flesta av de arton deltagande restaurangerna ligger i centrum med ytterpunkter i La Mata och Punta Prima. En del av dem erbjuder veckomatsedel med skiftande meny alla veckans dagar, andra med en meny måndag-fredag och en speciell för veckoslutet etc. Priserna varierar också – från 18€ ända upp till 30€. (torrevieja.com)

Se hela deras broschyr som en pdf här: http://www.torreviejagastronomica.com/sabores-de-torrevieja-2016/

Klickbar karta finns här: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?

620x350xcasa_sardinera-javea.jpg.pagespeed.ic.ixfuUOoSm4

Hus i Spania

Det tar ca 10 måneder å selge en bolig
Både antall salg og prisene er på vei opp i Spania. Den tyngste perioden var i 2012 og i 2013.

Noen områder synes å være økende raskere enn andre selv. Med lån endelig mer tilgjengelig er utsiktene definitivt mer positiv enn hva de har vært de siste årene.

Hvor lang tid det faktisk tar å selge en eiendom i gjennomsnitt nå? Vel det avhenger av hvor eiendommen er og etterspørselen i området. Noen områder synes å være økende raskere enn andre selv. Med lån endelig mer tilgjengelig er utsiktene definitivt mer positiv enn hva de har vært de siste årene. Hvor lang tid det faktisk tar å selge en eiendom i gjennomsnitt nå? Vel det avhenger av hvor eiendommen er og etterspørselen i området.

Ifølge nye tall ta det i Spania i gjennomsnitt 10,2 måneder å selge en bolig i Spania. Seks måneder til bake i tid tok det 10.6 måneder. I 2014 tok det 11.5 måneder å selge en bolig og tilbake i 2013 satt en bolig i gjennomsnitt 13.2 måneder på markedet før den ble solgt.

Værst er det om dagen i Cantabria, hvor det i gjennomsnitt tar 18,6 måneder å selge en bolig. Raskest går det å selge i Ceuta (3,7 måneder), Melilla, Soria, Santa Cruz de Tenerife, Madrid, Barcelona, Zaragoza og Teruel, som alle er under syv måneder. (Spaniaposten.no)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc1MzIvbWVkaXVtMi83NTMyNzYuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NjEyJmhlaWdodD0zNTANorwegian øker til Spania
På grunn av stor etterspørsel.

PALMA/OSLO
Etter sterk vekst i Spania og betydelig økning i etterspørselen, øker Norwegian antallet ruter mellom Palma (Mallorca) og Oslo, København, Stockholm og Gøteborg. Kapasiteten øker med 20 prosent fra samme periode i fjor.

Økningen innebærer blant annet daglige turer mellom Oslo og Palma i sommermånedene.

– Spania er et viktig og raskt voksende marked for Norwegian. Palma er et populært reisemål, og vi ser frem til å kunne tilby enda flere avganger å velge mellom, slik at de reisende får større fleksibilitet, ikke minst i sommerhalvåret, sier kommersiell direktør i Norwegian Thomas Ramdahl.

Fra 1. juni tilbyr Norwegian sju ukentlige avganger mellom Oslo og Palma, og i perioden 19. juni til 13. august tilbyr selskapet 10 ukentlige avganger.
Norwegian tilbyr ruter mellom Palma og Oslo, Bergen, Stavanger, Stockholm, Gøteborg, København, Ålborg, Helsinki og London.

Norwegian har i dag 13 spanske destinasjoner på rutekartet: Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Bilbao, Murcia, Menorca og Ibiza. (Vikingposten)

1280px-Forsakringskassan1-709x317FRYSNING AV SGI

31 mars 2016
Under Utlandssvenskarnas Parlament i somras antogs en resolution rörande frysning av den sjukpenninggrundande inkomsten. Bakgrunden till resolutionen är den situation som uppkommer i samband med att en svensk medborgare flyttar utomlands och folkbokför sig utanför Sverige för att sedan i framtiden återinvandra. Det som sker då är att den sjukpenninggrundande inkomsten (SGI) nollställs vilket i praktiken innebär att den dag man återinvandrar till Sverige måste man jobba upp sin SGI igen. Detta minskar incitamenten för att flytta ut eller flytta tillbaka till Sverige. Målet med resolutionen är att reglerna för den sjukpenninggrundande inkomsten bör ändras så att en person som flyttar från Sverige ska få sin SGI fryst/bevarad på samma nivå som den dag då utskrivning från Sverige sker.

Svenskar i Världen har utrett möjligheterna för att utlandssvenskar ska få sin SGI fryst och kan informera om att svensk lagstiftning på detta område i dagsläget inte är skriven utifrån ett samhälle där den fria rörligheten står i centrum. Den situation som uppkommer när personer som tidigare har arbetat i Sverige och hade en beslutad SGI när han eller hon lämnade Sverige och som återvänder till Sverige vid ett senare tillfälle inte är en sådan situation som är direkt behandlad i lagstiftningen runt SGI. Detta innebär att eftersom utlandssvenskar inte är beskrivna i lagstiftningen som en kategori som bör kunna skydda sin SGI i annan utsträckning än det generella efterskyddet på tre månader saknar gruppen ett utökat SGI-skydd i den form som Svenskar i Världen eftersträvar.

Det finns inte heller någon begränsning eller möjlighet i lagstiftningen som relaterar till medborgarskapet, dvs. att svenska medborgare har andra rättigheter eller skyldigheter än medborgare från andra länder. Medborgarskapet ger möjlighet att bosätta sig och/eller arbeta i Sverige utan uppehålls- eller arbetstillstånd. Svenskar i Världen kommer att arbeta vidare med frågan på politisk nivå och verka för lagändring men vill tills vidare informera om det aktuella läget. (Svenskar i Världen)

12935439_10205667605718944_385619026_n

Har delat Michaela Borgs inlägg från den 2 april ·

Att hela ens liv kan försvinna såhär fort på grund av en laddare, en vecka har gått och jag kan fortfarande inte förstå att de är sant. Jag vill lägga ut denna bilden för att visa alla vad som kan hända, man tror aldrig att de händer en själv men de kan hända vem som helst! Jag är glad att jag min mamma och mina syskon inte va kvar i lägenheten men tyvärr fick mina älskade katter försvinna i ett sånt helvete.

Tänk va på vad ni har inkopplat när ni går hemifrån eller går och lägger er även om ni bara ska vara borta en kort stund som jag skulle, ingen ska behöva gå igenom detta!

Förhoppningsvis kan detta som har hänt mig rädda någon annan genom att bara tänka ett steg längre när man går utanför dörren och inte tänka att de inte händer er.

Jag vill tacka alla som hjälper mig igenom detta och gör allt för att få mig på fötter igen. Jag hade verkligen inte klarat detta om de inte va för familj, vänner och vänners familjer!

Så hemskt!

12963592_1033703066687071_1386101681035292355_nSka bli så trevligt med en fikapaus idag!

Får nämligen besök av en Torre & bloggvän som kommer hit till stan idag!

Ska bli så kul att ses igen!

12718138_1196858037010939_7016331723808839300_n

Kram!

 

 

Detta inlägg publicerades i Bostad i Spanien, Bostadsbyggen i Torre, Flygbolag, Okategoriserade, Tapasrunda och andra matevenemang. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till 7/4 Torsdag

 1. Preciosa skriver:

  Gomorron Carina!
  Ja man ska inte lämna nåt på laddning när man går ut. Gör jag aldrig. Vet dom som gör.
  Iofs kan man ju glömma men i alla fall.
  Spännande vem du ska träffa…
  Ha en trevlig dag!! Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Jag brukar alltid ladda när jag är hemma.
   Men ruskigt så fort det kan gå om olyckan är framme.
   Tack, det är Ditte vi ska träffa! Ska bli jättetrevligt att ses igen.
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Visst är det läskigt detta med laddaren! Kommer inte att ladda något om jag inte är hemma och ej heller på natten efter denna bild.
  Säger som P, spännande vem du ska träffa, kanske D 😄.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Vad bra att du delade inägget med branden på FB, hon ville ju att man skulle dela hennes inlägg, så då gjorde jag det på bloggen. Ja tänk så fort det kan gå, hemskt! Jag laddar också bara när jag är hemma.
   Ja du gissade rätt bra….
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

 3. Ami skriver:

  Usch så hemskt med branden! Jag är alltid noga med att ta ut laddaren när vi går och lägger oss….visserligen har man så mycket andra sladdar och grejer i ett hem som också kan orsaka brand. Och just brand är en av mina största fasor 😦
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Usch ja! Så fort det kan gå! Jag laddar bara när jag är hemma. Ja tyvärr finns det ju många sladdar i hemmet som kan orsaka brand.
   Här regnar det just nu, trist väder!
   Kram!

   Gilla

 4. Ditte skriver:

  Vad trevligt att gastronomiveckan är tillbaka. Vi testade förra året en gång och det var både gott och trevligt men det är förhållandevis dyrt så en gång fick räcka. På många restauranger (även de som är med här) äter du ju en trerätters meny till lunch inkl. dryck för 10-12 vilket känns väldigt prisvärt.
  Kul att Norwegian utöka, men eftersom de har pilotbrist och redan nu får hyra in plan från andra boalg så undrar man hur det blir med utökningen och vilka som ska leverera resorna. Återstår att se.
  Ja, detta med laddare! Jag har nog tidigare slarvat där, men sedan ett år tillbaka ser jag till att inte ladda något om jag inte är hemma. Tacl för påminnelsen och delningen av inlägget.
  REgn i STockholm, menvi hoppas i alla fall på uppehåll i Uppsala senare idag.
  Det ska bli jätteroligt att ses.
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Har aldrig varit och ätit på någon av de här restaurangerna under de här gastronomiveckorna. Men det har nog säkert varit bra mat men dyrt kan jag tänka mig.
   Ja det är ju bra att Norweigen utökar, men hur det ska ske återstår att se.
   Läste att man inte ska ladda mobiler osv över natten, för då blir batteriet ”överladdat” och det förkortar livslängden på batteriet. Jag laddar också bara när jag är hemma.
   Här regnar det nu, så vi får hoppas på uppehåll. Det ska verkligen bli kul att ses!
   Kram!

   Gilla

 5. farfar hebbe skriver:

  Kväller..Kul att träffa goda vänner över en fika,ni hade säkert mycket att prata om..Prylen,,jag är säker på att du använt en sådan,kanske en annan modell,,för ganska länge sen..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är jättekul att träffa sina vänner över en fika eller två!
   Javisst hade vi mycket att prata om, för det var ju ett tag sen vi sågs.
   Har mina funderingar angående prylen, har säkert använt den någon gång,
   men just nu står det still i huvudet.
   I morgon är det fredag igen, tänk vad tiden går fort!
   Kram!

   Gilla

 6. Stig skriver:

  Det här med att ladda batterier är en egen värld med olika råd. Det senaste jag läst är att man kan ladda batteriet så ofta man vill. Behöver inte vänta tills det är tomt. Batterier i telefoner mfl kan inte överladdas. Vore intressant att veta vad det var för apparat som började brinna. Ha de bra. Snart bör det söderut.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det finns så många olika goda råd om hur man ska eller inta ska ladda batterier.
   Vet inte vad det var för sorts batteri, men hemskt var det iaf!
   Ja nedräkningen har väl börjat kan jag tänka mig….
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s