9/4 Lördag

Hej!

Detta kan kanske vara något för er som letar efter en plats i solen……

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzYwNDgvbWVkaXVtMi82MDQ4OTEuanBnL0Nyb3AvP3g9MTAmeT0wJndpZHRoPTYyMCZoZWlnaHQ9MzUw
Bank kvitter seg med 2.400 boliger langs Middelhavskysten,  Arkivfoto

Halvparten til salgs i Valencia-regionen – den billigste leiligheten er nytt prosjekt i Torrevieja.

COSTA BLANCA
Sareb, banken som håndterer ”giftige” aktiva for fire spanske finansinstitusjoner som er nasjonalisert, legger nå ut nærmere 2400 boliger til salgs.

Det skjer via kampanjen ”Tu casa a toda costa” – ditt hus langs kysten. Kampanjen pågår frem til 30. august og selskapene Altamira Asset Management, Haya Real Estate, Servihabitat og Solvia skal stå for selve salget av boligene.

Prisene på eiendommene starter på 32.100 euro. Den billigste er faktisk en helt ny leilighet her i Torrevieja, mens den dyreste ligger i Calvia på Balearene. Da snakker vi en luksuseiendom på 342 kvadratmeter priset til 866.000 euro.

Eiendommene er spredt over ni regioner, men nær halvparten av boligene som er til salgs befinner seg i Valencia-regionen med provinsene Alicante, Valencia og Castellón.

På Kanariøyene er det 49 eiendommmer til salgs. (Vikingposten)

Du finner prospektene på Vikingposten eller tucasaatodacosta.com

Sareb står för Sociedad de Gestión de Activos procedentes de la Reestructuración Bancaria – Företag för förvaltningen av tillgångar som kommer från omstrukturering av banksystemet. Företaget är statligt och bildades 2012 och var ett krav från EU för att den krisdrabbade spanska banksektorn skulle få ett stöd på upp till 100 miljarder Euro. Bolagets syfte är att omstrukturera de krisdrabbade bankerna genom att bland annat förvalta och avyttra krisdrabbade bankers tillgångar. Sareb är tänkt att finnas under 15 år och under den tiden förväntas de under dessa år göra en vinst på 15%. (Jonny Erixon)

Skärmavbild 2016-04-08 kl. 16.52.42

San Fulgencio

Denne Costa Blanca-kommunen har «mistet» 5500 innbyggere

Kommunen San Fulgencio har mistet 5500 innbyggere på åtte år. Dermed ble man nødt til å øke eiendomsskatten. I 1990 bodde det knapt 1500 innbyggere i San Fulgencio, så startet utbyggingen for fullt. Urbanisasjonen La Marina skjøt i været og i 2008 var det 12.800 registrerte innbyggere i kommunen. Nå er det «bare» 7217 innbyggere som er registrert bosatt i San Fulgencio, skriver Informacion.

Skärmavbild 2016-04-08 kl. 16.46.19

Det var boligboom og tusenvis av utlendinger, de fleste briter, solgte alt de hadde i hjemlandet og bosatte seg, blant annet i La Marina. Hvorfor forlater de kommunen nå, spør man seg. Det er mange faktorer som kan forklare hvorfor de ikke lenger vil bo i San Fulgencio, eller som kommunen mistenker: De bor der, men gjør det uten å registrere seg.

Svært mange av de som i sin tid kjøpte bolig og meldte flytting til kommunen var pensjonister, er i dag døde eller flyttet tilbake til hjemlandet. Arvingene bruker boligene til ferie og resten av året står den tom.  Svært mange briter forlot også sin 100 prosent lånefinansierte boliger da krisen rammet.

Ifølge ordføreren i San Fulgencio, Carlos Ramírez, forsetter andre å bo her, men bruker også tid i hjemlandet. Han mener mange av disse ikke har fornyet registreringen i kommunen. Dette taper kommunen penger på. Kommunen får en støtte på 175 euro per innbygger. For et år siden fikk kommunen nærmere 600.000 euro mindre i støtte, i inneværende år mister man ytterligere 350.000. Nærmere en million euro mindre i løpet av to år får konsekvenser og kommunen har derfor sett seg nødt til å øke eiendomsskatten.

Ordfører Ramírez er bekymret over den kraftige nedgangen. Han sier at kommunen må holde samme servicenivå med mindre penger og fremholder at det bor flere innbyggere i kommunen enn det som er registrert. – Mange av dem tør ikke registrere seg i frykt for å miste rettigheter i hjemlandet, sier han. (Vikingposten)

 

Skärmavbild 2016-04-08 kl. 14.57.19

Otroligt! Kostar endast 30€ enkel väg oavsett tidpunkt på  dygnet!!

Kontakta: Heike och Jorge Navarro

12670511_971098356277336_4870775429373319678_n

Ni som har hyrt och bokat via Sun Star Rent A Car….har det funkat bra?.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzcxNDUvbWVkaXVtMS83MTQ1MzkuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

Nå forsvinner Torreviejas lille politikontor
Kostet 150.000 euro – har kun registrert tre anmeldelser på halvannet år.

Det virket som en god ide i begynnelsen, men nå har Innenriksministeriet demontert installasjonen i paseo Vista Alegre i Torrevieja. Ofipol ble satt på plass i august 2014, men det har vært mange problemer med å få dette politikontoret til å fungere.

Pionerprosjektet kostet 150.000 euro og meningen var at publikum enkelt kunne anmelde kriminelle forhold via videokonferanse fra Ofipol. Det har ikke vært noen suksess. Tre anmeldelser er registrert på halvannet år, skriver Informacion.

Man regnet med at flere ville benytte dette døgnåpne alternativet blant annet for å slippe køen hos Guardia Civil. Den olivengrønne boksen var robust, utstyrt med videoovervåking og sikret mot inntrengere om man trengte beskyttelse.

Innenriksministeriet håpet at dette skulle bli et alternativ for framtida, men all teknologien til tross, eller kanskje nettopp derfor, Ofipol ble ikke brukt. Det virker som om publikum foretrekker levende politifolk. (Vikingposten)

12936690_1234718246558251_7554104988035880401_nFoto: Proyecto Mastral

Ha en trevlig lördag!

Kram!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 9/4 Lördag

 1. Agnees71 skriver:

  Gomorron Carina!
  Jag fattar inte det där med att ”sälja ut” bostäderna, man tror ju att dom ska vara billigare men det är ju samma pris som står på resp banks hemsida…
  Ang bilfirman så förstår man inte att det kan gå ihop 🙂 Dom håller ju till i Santa Pola…
  Men vad vet jag?
  Synd att inte ”poliskontoret” blev utnyttjat…Men inte det är nog inte moget för såna nymodigheter…
  Hur kul är det att sitta hos G Civil i timmar liksom 😀
  Ha en bra lördag ni också! Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej P!
   Marknadsföring kallas det för, hi hi!
   Ja det är ju oerhört billigt med 30€, om man tänker på att det kostar ca 28€ för 4st att ta flygbussen enkel resa.
   Då skulle jag helt klart välja att åka taxi.
   Ja det är synd att ”poliskontoret” försvinner, men det var ju alltid något tekniskt fel som gjorde att den ofta var stängd.
   Nej det är nog ingen höjdare att sitta hos G Civil!
   Hoppas ni hade en trevlig fikastund idag!
   Kul att du hörde av dig!
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 2. Agnees71 skriver:

  Gomorron! Skrev en lång kommentar men försvann den 😦 Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Gomorron P.!
   Nej den försvann inte!
   Ska strax iväg till Thun´s och shoppa lite, så jag återkommer!
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

   • Preciosa skriver:

    Tydligen hade jag ändrat mitt namn hahaha…Jag måste alltid skriva i
    i min epost, mitt namn och min webbadress innan jag skickar 😦 Sparas aldrig här hos dig.
    Har för mig att det gjorde det förut…

    Gilla

   • torrebloggen skriver:

    Ha ha jag undrade just vem det var först, men sen såg jag att det var du! Konstigt det har ju alltid funkat när du har skickat! Ibland har jag fått godkänna din kommentar om du har använt en annan e-postadress. Finns det ingen ”kom ihåg mig ruta” som du kan kryssa i.
    Kul att du hörde av dig igår! Saknar er alla och våra fikastunder! Jeanette hade en fin bild på Lex på sin blogg idag!
    Trevlig kväll!
    Stor Kram!

    Gilla

 3. farfar hebbe skriver:

  God förmiddag..Nog finns det hopp att solen ska visa sig,kan ana en ljusning..Thuns,dit har jag varit många gånger,senart för några år sedan,då köpte jag ett par vinterkängor..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja solen tittade fram, så det blev en skön dag! Det blev en trevlig utflykt till Thun´s, var nog ett år sen jag var där sist. Det finns ju mkt att välja på, men det var inte så billigt längre.
   Ha en trevlig kväll! Alldeles nyss kom det en regnskur.
   Kram!

   Gilla

 4. Ami skriver:

  Visst är det skönt att vi har en plats i solen att åka till när vädret blir alltför grått här hemma 🙂
  Kram och trevlig dag!

  Gilla

 5. Jeanette skriver:

  Hej svejs!
  Vi har just nu bil från Sun Star rent a car…hitintills nemas problemas :).

  Just nu rena sommarvärmen njuter för fullt.😎

  Gilla

 6. Ditte skriver:

  Ja, bostäder finns det gott om…Sedan är ju frågan om hur mycket man vill lägga ut på sitt spanska boende eller boende utomlands. Jga tror ändå att Costa blanca har väldigt rimliga priser i stort om man jämför med Mallorca och Nerjatrakten.
  Voter intressant att få höra mer om denna taxi för det var onekligen ett bra pris. Vore kul också att höra hur biluthyrningen fungerar. Jag ska gå in på hemsidan och jämföra lite priser för biluthyrningen verkar vara en egen djungel.
  Stor kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är ju frågan om hur mycket man vill lägga ut, tror också att bostäderna är billigare här i Costa Blanca området än nere på Solkusten.
   30€ är ju ett kanon pris. Man kan ringa eller skicka en förfrågan till Sun Star. Men det som är mest intressant när det gäller att hyra bil är att jämföra villkoren, självrisk,deposition och övriga avgifter mellan de olika biluthyrningsfirmorna. Vi kan väl hjälpas åt att kolla upp hur det funkar!
   Ha en trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s