22/4 Fredag Jordens dag, Mercado Romano, Playa La Mata

Hej!

Åh, vad jag längtar ner till Torre just nu, men snart så……

Skärmavbild 2016-04-22 kl. 01.24.33

Jordens dag! Den 22 april varje år firas runt om i världen Jordens dag. Dagen instiftades 1970 av den amerikanske senatorn Gaylord Nelson för att vi skall uppmärksamma de stora miljöproblem som finns i världen. Firandet av dagen är störst i USA (Earth day) men firas även i små mängder i Sverige. Jordens dag uppmärksammas i fler än 175 länder och 2009 utsåg FN den 22 april till International Mother Earth Day. (temadagar)

Idag ska tydligen Sverige signera klimatavtalet, det är klimat- och miljöminister Åsa Romson som kommer att signera klimatavtalet från Paris i New York, på inbjudan av FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon. Temperaturökningen ska hållas under 2ºC – 1,5ºC.
La Mata kopia

Playa La Mata är den längsta stranden i Torrevieja

Stranden ligger en liten bit norr om centrum i stadsdelen Torrelamata. Stranden är 2500 m lång och ca 40 m bred. Den går från Cabo Cervera i söder till Torre de La Mata i norr. Här finns det en stor strandpromenad som går längs med stranden, delvis på brädgångar, med många barer, restauranger och strandkiosker. Innanför och delvis under brädgångarna ligger sanddyner och en pinjepark sträcker sig upp för sluttningen mot den vackra parken som kallas för Parque del Molino del agua. (torrevieja.com) Väl värt ett besök. Varje onsdag är det marknad i Torrelamata och nere vid stranden ligger restaurangen Foodline.

Torrelamata kopiaVy över Torrelamata

13000148_1004485662932635_3822532916807191264_n

Mercado Romano i Torre 21/4 -24/4

13007208_1004486126265922_9013497519479898674_nUppdukat inför den romerska marknadsfesten

13010865_1004485686265966_7922880066583563476_n

13051635_1004486202932581_458262566195630565_nAlla 4 foton: turismodetorrevieja

vid Paseo Vista Alegre i Torrevieja   

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MTAvbWVkaXVtMS83NjEwMDEuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNzgDet er ikke så mye som gjenstår før det nye supermarkedet kan åpne dørene. Foto: Terje Aspdahl

Lavpriskjede åpner nytt supermarked i Torrevieja

Det dukker opp nye dagligvarebutikker i Torrevieja denne våren. Her kommer den nyeste..Denne gang er det Hiperber supermarked og de skal åpne i lokalene der det nå nedlagte Torrevieja Indoor Market holdt til, rett ved CV-905-veien.

Arbeidere er i gang med ombyggingen og den lokale arbeidsformidlingen er i gang med å rekruttere ansatte. Hiperber håper å gjøre et innhugg i det engelsktalende markedet. og krever at de ansatte behersker engelsk på middels godt nivå. Supermarkedet som skal være kjent på det spanske markedet for lave priser, håper på å gjenta den suksessen de blant annet har hatt i Elche. (Vikingposten)

freedompop-300x166

Gratis Internet och telefon

Med det amerikanska företaget FreedomPop kan du ringa och surfa med hög hastighet på mobilen eller din tablett helt gratis, även till utlandet. Telefonsamtal, sms, surfa på Internet och även utlandssamtal till 31 länder (utan roaming), det låter nästan för bra för att vara sant. Men det är sant, men det finns begränsningar. De första 300 minuterna samtal, de första 300 sms och 300 megabyte per månad är gratis (talen är preliminära och kan komma att ändras), därefter får man betala mellan 2 och 3 Euro extra för varje tjänst. WhatsApp är däremot alltid gratis på FreedomPop utan några som helst begränsningar.

Tjänsten kommer att finnas tillgänglig i hela Spanien från i sommar och de använder sig av Orange som nätleverantör. För att kunna använda FreedomPop måste man köpa deras SIM-kort och det kostar 5 Euro. Sen måste man också ladda ner appen FreedomPop i sin smartphone eller tablett, den finns för både Android och iOS. I tillägg kan man också köpa till lagringsutrymme, ett andra internationellt telefonnummer, antivirus, onlinetjänster och internationella samtal för en nominell avgift.

Om FreedomPop
Företaget grundades 2011 och började sin verksamhet i oktober 2012, huvudkontoret finns i Los Angeles de har 200 anställda. De är också etablerade i Storbritannien sedan 2015 och har där redan över 100.000 användare efter mindre än 12 månader – varav hälften betalar ingenting för tjänsten. Totalt har de idag drygt 2 miljoner kunder. Inför lanseringen i Europa har de blivit uppbackade av flera storföretag, fonden för Europasatsningen innehåller 16,8 miljoner dollar. (Jonny Erixon)

freedompop-karta-264x300Täckningskarta idag.

Mer information finns på företagets spanska hemsida: http://www.freedompop.com/es

12002838_902178969829972_6392585580682249479_n-kopia

Idag är det fredag och då är det marknad som vanligt i stan igen!

Ha en riktigt skön fredag!

Kram!

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade, Romersk marknad, Shopping, Stränderna i Torre. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till 22/4 Fredag Jordens dag, Mercado Romano, Playa La Mata

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors,,jaj har halvmulet +5,9 just nu,+2,4 i morse kl 06..Vet ej vartåt det lutar blå himmel i norr mulet i söder,hoppas det blåa vinner..Haé Kram.

  Gilla

 2. Ann-Kristin skriver:

  Gomorron!
  Här är det lite grått idag. Snart frukost och sen blir det marknad. I kväll är vi några som ska gå till Delicado och ära revben.
  Syns snart!
  Kram/A-K

  Gilla

 3. skåningen skriver:

  Vi ska vara rädd om Jorden vårt hem.
  Ha en bra dag Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Skåningen!
   Kul att du tittade in hos mig! Jag känner igen dig från Farfar Hebbes blogg!
   Absolut, ska vi vara rädda om vår jord!
   Idag ska tydligen Sverige signera klimatavtalet,
   det är klimat- och miljöminister Åsa Romson som kommer att signera klimatavtalet från Paris i New York,
   på inbjudan av FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon.
   Ha en fortsatt bra dag!
   Kram!
   //Carina

   Gilla

 4. Fia skriver:

  Vi gick igenom Mercado Romano vid Vista Alegre igår! Mycket god mat!
  Intressant info om Freedom Pop, det kände jag inte till! Det händer mycket på den fronten! De drar ju fiber runt om i Torre, även i vårt hus, så vi får se vad det blir!
  Och ikväll blir det spjäll på Delicado!
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Trevligt med Mercado Romano, såg att det fanns en hel del godsaker man kunde köpa.
   Freedom Pop kände jag inte heller till, prisvärt alternativ.
   Hörde att vårt hus skulle få fiber någon gång i sommar, ska bli kul och se vad det kostar….
   Hoppas ni får en jättetrevlig kväll på Delicado, deras revbensspjäll är ju så goda.
   Stor kram!

   Gilla

  • MariArne skriver:

   Hej Fia! Kul att träffa er igår kväll. Hälsningar Marianne

   Gilla

 5. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Ja jordens dag…i dag ska väl avtalet om klimat skrivas under av ca 130 länder…temperaturökningen ska hållas under 2ºC…2 gr är ju mycket…

  Gilla

 6. Tina skriver:

  Trevlig helg, Carina! Önskar jag hade dina närmaste framtidsplaner, en tripp till Torrevieja! 🙂 Men för mig väntar barnbarns-mys och det är också väldigt mycket värt ❤

  Kram!

  Tina

  Gilla

 7. Ami skriver:

  Åh, ja vi längtar också ner! Här är det sol men iskalla vindar 😦
  Men snart är vi också på väg 🙂
  Kram och trevlig fredag!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja man längtar, men snart är vi ju nere igen!
   Här har det varit sol och regnskvättar om vartannat hela dagen, kyliga vindar.
   Trevlig kväll!
   Kram!
   sv. han på taket kan väl få komma ner nu, hi hi

   Gilla

 8. Stig skriver:

  Vi var nere och kollade Mercado Romano och den var väldigt fin och mat lagades för fullt. Vi går nog ner i morgon och provar något. Var molnigt här på dagen men nu mot kvällen har det blivit underbart. Välkomna ner om några dagar.
  Kram från Stig i Karin.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Vad kul att Mercado Romano verkar vara bra i år. Ja smaklig måltid då, om ni går ner dit i morgon! Härligt att vädret har blivit bättre hos er, här har vi rena rama aprilvädret med sol, skurar och kyliga vindar. Men idag har det varit rätt skapligt ändå.
   Tack det ska bli så kul att ses igen!
   Hälsa Karin!
   Stor kram!

   Gilla

 9. Biggeros skriver:

  Här i Jerez har det varit sol. Äntligen skiner solen. Så trevligt med fredagsmarknad. Intressant med Freedompop. Tac för tipset!! Väldigt fin beach och trevlig vy. Ha en trevlig kväll. Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Visst är det härligt när solen skiner!
   Här i Uppsala har vi också haft sol idag, blandat med några regnskurar.
   Freedompop kände jag inte heller till, men det verkar rätt intressant och prisvärt.
   Ja La Mata är en jättefin strand! Det är så härligt att promenera på brädgångarna längs med stranden.
   Ha en trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 10. Ditte skriver:

  Mercado Romano besökte vi förra året och kanske har den växt i år. Då kändes det så där…
  Men utvecklig är bra.
  Kul med Freedom Pop och bara det fungerar och blir lätt att använda så kan de nog växa och folk utnyttjar dem. Men numer verkar det som om wifi utvecklas på fler och fler platser och då kansk eman inte bemödar sig vad gäller telefonen. Och nu sänker ju även de svenska operatörerna priserna på sin tjänster utomlands. Men konkurrens är alltid bra.
  Önskar er en trevlig helg .
  Snart lyfter vi mot Torre, men det är ju vackert här hemma nu så det känns lite kluvet att åka . Men det blir ju bra bara men är på plats.
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det verkar ju som Mercado Romano levererar i år, kan kanske ha att göra med att den flyttade från kyrktorget till Vista Alegre i år. Marknaden kanske passar in bättre här än den gjorde på kyrktorget.
   Ja utvecklingen går snabbt framåt när det gäller fiber, Wifi och det dyker upp fler och fler mobiloperatörer på marknaden och det innebär i sin tur konkurrens och billiga priser.
   Så skönt det låter att ni snart ska åka ner till sommarstugan, men vi ses snart…
   Trevlig helg!
   Stor kram!

   Gilla

 11. Ama de casa skriver:

  Men den kanske hade flyttat marknaden? HAHA! Skoja ba 😀

  Gilla

 12. MariArne skriver:

  Idag ska jag ta min hälsporre och linka ner till stan tror jag. Måste kolla på tapasrundan och romerska marknaden. Kram Marianne

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Gomorron Marianne!
   Antar att ni hade en trevlig kväll igår på Delicado.
   Ta det lite lugnt nu med din hälsporre
   idag, när du linkar ner till stan i Torre!
   Trevlig lördag!
   Stor kram!

   Gilla

   • MariArne skriver:

    Gomorron! Ja kvällen var jättetrevlig. Totalt blev vi 11 personer. Kom inte i säng förrän 01. Inatt var det fullmåne så jag har varit vaken sedan 04. Men man får väl ta en tupplur idag. Jag har alltid svårt att sova när det är fullmåne. Kramar från sporren

    Gilla

   • torrebloggen skriver:

    Oj så roligt att ni blev så många igår på Delicado!
    Vad jobbigt att du inte kan sova när det är fullmåne, men du får ta en liten siesta idag.
    Ha ha Kramar till er båda från oss!

    Gilla

 13. farfar hebbe skriver:

  Mors,,Jaha du har sol du…Här kom det en skur snöblandat nyss,nu är det bara regn..Lär nog inte få se någon blå himmel idag..För mig blir det en tur till Eskön,ett par mil norr om Gävle idag,ska besöka syster yster som har stuga där..Haé Kram.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s