23/4 Lördag Stränderna i Torre

Hej!

Här lyser solen just nu och det är +2,6 grader ute

playas_de_Torrevieja_820825303

Torreviejas långsträckta strandlinje erbjuder fyra stora badstränder, en lite mindre och därtill flera badvikar och naturbassänger. Spanska Röda korset ställer upp med många frivilliga under semestermånaderna 1 juli – ca mitten av september, fördelade på Playa de La Mata, Cabo Cervera, Playa de los Locos, Playa del Cura, Piscinas Naturales del Paseo Marítimo Juan Aparicio, Playa de los Náufragos och Cala Piteras.

files.php

Torrevieja har utmärkta badstränder med små vågor så gott som utefter hela strandlinjen. Här kan man njuta av en stunds avkoppling med nära tillgång till service som restauranger, kaffebarer och presentaffärer. De fyra stora playorna har badvakter, flaggor, som anger dagens situation för bad, informationsstånd, lekredskap, fotduschar och rullstolsramper. Hela vägen från Playa de los Náufragos i söder till Playa de La Mata i norr finns en strandpromenad. (torrevieja.com)

piscinas_naturales_paseo_juan_aparicio_352106916
Naturbassängen Piscinas del Paseo Juan Aparicio

Bassängerna skapades då strandpromenaden Paseo Juan Aparicio gjordes om.
Baden ligger mitt för centrum i Torrevieja mellan Playa del Cura och hamnpiren Dique de Levante vid strandpromenaden Paseo Marítimo Juan Aparicio. Små badstränder växlar med klippavsnitt med badstegar av metall för att bekvämt ta sig i och ur vattnet.

Baden skyddas från vågor av pirarmar/vågbrytare, som delvis omger dem. De avgränsas i norr av Playa del Cura, i söder av pirfästet med statyn Hombre del Mar.

Keeper Bar rekommenderas för förfriskningar och lätta måltider. Här finns en webbkamera, som gör det möjligt att vinka till bekanta varhelst de befinner sig framför datorskärmen! (torrevieja.com)

Skärmavbild 2016-04-22 kl. 23.28.45 Cafeteria Bella Mar foto: google

Klubb Torrevieja anordnar en Lördagsträff på Cafeteria Bella Mar, Paseo Juan Aparicio nr 1 mitt för pirfästet på strandpromenaden. Tiden är ”flextiden” kl.18.30 – 19: det är bara att dyka upp där och träffa andra nordbor från Klubb Torrevieja. Vi tar en drink, och de som så vill fortsätter sedan med middag på någon restaurang i närheten.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzczNjgvbWVkaXVtMS83MzY4NzguanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTASteff Nevers ønsker velkommen til couyntrykveld på La Luna .

ORIHUELA COSTA
Vårens planlagte countryfestival på El Rancho blir utsatt til høsten. I mellomtiden blir det countrykonserter på La Luna. Den planlagte reprisen på fjorårets countryfestival settes opp i oktober. Men countrymusikk-elskere får likevel et alternativ.
– Vi har dessverre bestemt oss for å utsette The Ranch Countryfestival til oktober. Det var en tung avgjørelse fordi vi vet det er en del mennesker som gledet seg, men det var umulig å gjennomføre nå i april, sier Steff Nevers til Vikingposten.
Som en erstatning inviterer Nevers til countrykvelder på La Luna på Las Mimosas. Den første allerede i kväll lørdag 23. april. Dørene åpner klokken 18 og det blir musikk fra klokken 20.
– Vi kjører igang med et par country-konserter på La Luna restaurant som et plaster på såret. Det blir med noen av artistene som skulle deltatt under det avlyste arrangementet neste helg. Nå blir dette en slags forsmak på det som kommer i oktober, sier Nevers.
– Vi får blant andre høre BB Andersson (Baard), G. Thomas & Steff Nevers samtidig som vi setter igang en jam-session. Det blir fullt trøkk og mye moro. Nå oppfordrer vi alle som vil komme å ta kontakt med Irene på La Luna Restaurant & Bar så fort som mulig for å få tak i billetter siden det er begrenset med plass for arrangementet. (Vikingposten) Det er kun forhåndsalg av billetter og de koster 25 euro.

13007339_1244660162230726_4439845949716483060_nTrevlig helg!

Kram!

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade, Stränderna i Torre. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 23/4 Lördag Stränderna i Torre

 1. skåningen skriver:

  Jag har 3,7 + och sol Men ingen sandstrand
  Ha en bra dag 🙂

  Gilla

 2. MariArne skriver:

  Va är lördagsdrinken på Klubb Torrevieja flyttad igen till Bella Mar menar du? Trodde den var på Keepers. Kram Marianne

  Gilla

 3. Ditte skriver:

  Stränder är det gott om men inte alltid om plats. Vi har försökt att gå längs havet från Naufragos och till La Mata men det har inte varit möjligt tidigare mellan bortre delen på Los Locos och fram till Cabo Cervera, var avstängt plus att klipporna inte gjorde det framkomligt. Men kanskehar det nu blivit klart med en strandpromenad hela vägen .
  Vi har gått längs stora vägen den sträckan och att kunna gå hela väen längs havet vore perfekt.
  Här har viv atten utanför och sandstrand finns på Thaiboat så vi har det hyfsat bra. Men den riktiga värmen har inte anlänt.
  Stor kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Gokväll!
   Ja jag håller med dig om att det är lite bökigt att ta sig fram på vissa ställen.
   Det vore helt klart häftigt med en anlagd strandpromenad hela vägen bort till La Mata.
   Men från Los Locos kan man ju gå uppe på klipp-platån hela vägen bort till Cala de la Higuera, sen måste man ju gå längs med stora vägen uppför backen till hotel Masa, svänga höger och gå ner några hundra meter tills man kommer till hotel Cabo Cervera (som bytt namn). Där svänger man höger igen och går gatan ner och går sen på strandpromenaden som går längs med gatan och klippkanten bort mot till Cabo Cervera badstranden nere vid restaurangen Barlovento. (La Mata bussen kör denna väg)
   Sen är det bara att följa strandpromenaden som går ner för backen till Playa La Mata.
   Ja ni bor ju så fint vid vattnet och det är ju helt perfekt med en sandstrand i närheten.
   Nej idag har det inte varit speciellt skönt ute, man saknar värmen!
   Stor Kram!

   Gilla

   • Ditte skriver:

    Den vägen har vi promenerat, flera gånger men att gå längs havet hela sträckan låter sig inte göras nu. Mne planerna är nog så. Hoppas.
    Kram!

    Gillad av 1 person

 4. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Nu skarvar dom lite på Torrevieja.com 😀 Strandpromenad hela vägen är väl en dröm som kanske blir…Vet inte ens om man kan gå ”som folk” från Náufragos till paseon?
  Inte heller om att det kan vara strömt vid La Mata-stranden 🙂
  Just nu är det 20,1 gr kl 17.00 och jag har just varit på romerska marknaden med ett mycket väl känt par för er 😀
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej P.!
   Det beror lite på hur man ser det. Man kan faktiskt gå längs med Náufragos strandpromenad bort mot Playa del Acequión. Där kan man välja på att gå upp till trottoaren som går längs med stora vägen Avda Dr Gregorio Maranon förbi Sinforosaparken och svänga av till höger och gå in på den nya strandpromenaden och komma fram bakom busstationen och Eras de Sal.
   Eller så kan man gå direkt över till Playa del Acequión och gå på stranden längs med husväggarna (ev. finns brädgångarna kvar) eller välja att gå längs med strandkanten ända fram till Puerto Deportivo Marina International och gå promenadvägen bort mot busstationen och Eras de sal.
   Då är man ju framme vid Vista Alegre och paseon.
   Ja jag vet att det kan vara rätt kraftiga undervattensströmmar vid La Mata , men det är det inte nån som skriver ngt om tyvärr!
   Åh vad härligt det låter med +20!
   Trevligt att du hängde med dom till den romerska marknaden.
   Ha det så bra!
   Stor Kram!

   Gilla

 5. Lena i Wales skriver:

  Det får nog bli ett återbesök i Torrevieja!!! Flera år sedan jag var där.
  Ha en fin helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s