10/5 Tisdag

Hej!

 

13102616_1251042304925845_7788827118695076360_n

 Spanien hälsosammaste landet att leva i
Allt handlar inte om pengar. Trots Spaniens ekonomiska problem är landet det mest hälsosammaste i Europa att leva i och kanske i hela världen. Det skriver den medicinska tidskriften Lancet.
Grattis för att du har valt att leva och bo i Spanien. Då kan du räkna med 70.9 friska år och en förväntad medellivslängd på 81.4 år. Bakom resultatet som presenteras i tidskriften Lancet och som grundar sig på en framställd tabell (European League Table) med data och uppgifter under en 20-årsperiod är Spanien den hälsosammaste platsen att leva på i Europa. Landet placerar sig också före många andra länder i hela världen.
Landet rankas som nummer ett när det gäller den förväntade livslängden med i genomsnitt 81,4 år vilket är två år längre än personer som bor i Storbritannien. Antalet år i Spanien där folk bedöms ha god hälsa är också högre, 70,9 år jämfört med 68,6 år i Storbritannien. Själva hamnar britterna långt ner på listan, på 12:e plats efter Grekland, Irland och Tyskland. Och USA hamnar på plats 17.
Lancet tillskriver en kombination av flera faktorer som gör att Spanien hamnar i topp som hälsosam kost (Medelhavsdieten), det sköna klimatet och mer promenader. Det faktum att spanska familjer bryr sig om sina sjuka anhöriga är förmodligen också en viktig faktor, med släktingar som tar med nyttig mat till familjen som är på sjukhus. Efter Spanien följer Italien, Australien, Sverige, Kanada och Frankrike.(Svenska Magasinet)

IMG_5738 kopia

Igår var vi in och kollade vad som fanns i den här affären som ligger på Valenciana vägen bortom Carrefour och McDonalds. Det fanns flera olika modeller på rullstolar, elcyklar, handikappfordon, air condition och lite till.

IMG_5737 kopia

Coolt!

hund-pa-strand-300x214

Hundstrand i Torrevieja

Till sommaren får Torrevieja en hundtillåten strand, den ligger i Vega Baja-området och är den första av sitt slag i området.

Borgmästaren i Torrevieja, Jose Manuel Dolon säger att kuststräckan som blir avsedd för badande hundar blir i södra delen av staden mellan Dique de Poniente i stadsdelarna San Roque och Punta Prima.

Det har föreslagits andra områden tidigare bland annat La Mata och vikarna mellan La Mata och Los Locos mm. Men dessa har nu avförts främst därför att dessa stränder då skulle förlora sin status som Blåflaggade stränder.

Blå Flagg är en internationell miljöcertifiering som tilldelas stränder och marinor som uppfyller vissa krav på vattenkvalitet säkerhet, service och miljöinformation. Läs mer om Blå Flagg här: Fler kvalitetsmärkta stränder.

Hundstranden är ett vallöfte som nu blir infriat och kustmyndigheterna lägger inga hinder i vägen utan har gett kommunen helt fria händer så länge som de håller sig inom gällande regelverk. (Jonny Erixon)

Skärmavbild 2016-05-10 kl. 07.07.17
Delar Jose Cortes inlägg på FB: Ny lag gör att man har rätt att krossa bilrutan om en hund är i bilen och det är fara för hundens liv (varmt).

Delar Lotta Karlbäcks inlägg på FB:

13179097_1605248456462671_986289830964917962_n

 

IMG_5741 kopia

Sen åkte vi vidare till bar Carmens som ligger i urbanisationen Chaparral…..

IMG_5740 kopia

för vi var sugna på lite fika

13177160_1255821221114620_842675142920250190_n

 

Ha en bra dag!

Kram!

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till 10/5 Tisdag

 1. farfar hebbe skriver:

  God förmiddag..Idag for jag ut före 06:30,,det finns lite små lätta moln där ovan,en mycket svag vind ger lite svalka,kommer att bli en het dag..Haé Kram.

  Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Gomorron!
  Ja det är säkert hälsosamt att leva i Spanien…man rör sig mer. Skandinaver tror jag inte äter bättre där. Det grillas ju mycket och verkar vara poco firrar på tallriken 🙂 Sverige ligger ju 4:a och det är inte dåligt 😀
  Här har vi 25 gr…inte illa men ska bli sämre. Bra…lite väl hett att gå ute.
  Kram till er båda! P ♥♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Gokväll!
   Ja man rör på sig mkt mera här nere än man gör hemma i Sverige!
   Kul att Sverige låg på 4:e plats.
   Härligt väder ni har just nu, men det ska ju bli lite sämre.
   Idag har vi shoppat med syrran din!
   Stor kram till dig!

   Gilla

 3. skåningen skriver:

  Det är säker bra att bo i Spanien.
  Om man ser hundar som är instångda i en varm bil
  Har man rätt att slå in rutan,
  och rädda hundarna!
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja man mår mycket bättre av att vara här nere!
   Men det är ju bra att leva i Sverige också, vi ligger ju 4:a på listan.
   Toppen med den nya lagen, härligt att man nu har rätt att slå in rutan.
   Ha en trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 4. Ami skriver:

  Ja, visst mår vi bra här nere 🙂
  Och så bra att man får rädda hundar i varma bilar….galna människor som låter dem stanna kvar där i hettan 😦
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja visst gör vi det! Livskvalitet!
   Tycker också det är toppen att man nu har rätt att slå in rutan utan att åka dit!
   Tror många inte tänker så långt att hundarna kan dö av värmeslag i bilen. Man drar ner rutorna lite och tror att det räcker. Man kan ju se på tabellen hur fort det går……
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 5. Ditte skriver:

  Jag kan nog delvis förstå att Spanien kan ligga högt på listan, men jag blir också förvånad med tanke på en hel del fet mat, mycket friterat och mycket socker.
  Men det är ju många faktorer som spelar in, bl.a klimat och att gamla oftas tas om hand hemma av släktingar och slipper bo på institutioner.
  Kanske skulle man se över hundhållningslagen i stort med tanke på hundar som är bundna på takterrasser i hettan och en del som aldrig ens får gå ut på promenad.
  Men detta är en god början.
  Kram och trevlig kväll!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Jag tror att spanjorerna har blivit mera medvetna, de verkar leva ett mkt hälsosammare liv nu. Ser inte heller lika många överviktiga barn längre, förr såg man dom äta mkt pommes, chips, godis, kakor m.m.
   Usch ja, dessa stackars hundar som får vara på takterrassen hela dagarna eller dom som aldrig får gå ut på promenad. Hoppas det görs ngt åt detta också!
   Det var kul att ses en snabbis!
   Trevlig kväll!
   Stor kram!

   Gilla

 6. skåningen skriver:

  Jag har letat efter duvungen ,men inte sett den.
  Så den har nog klarat sig.
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s