20/9 Tisdag

Hej!

Igår var vi till Habaneras köpcentrum som verkar ha drabbats av

img_7022-kopia

Pokémon feber….

img_7021-kopia

På den här våningen fanns det en Pokeparada och på våningen längst ner fanns det ett Pokegym

img_7023-kopia

Men det brydde vi oss inte om, utan vi gick till C&A och shoppade lite i stället. Vi blev lite hungriga så vi åkte till Donken. Jag tog en Happy Meal och här var det tydligen också Pokémon feber, för jag fick en liten pokémonflicka i HappyM-kartongen.

img_7025

Inte nog med det, när vi var med Jeanette, Yvonne och Rajje på El Calabrio

32336859s_t-kopiaLånat Jeanettes foto

då dök det helt plötsligt upp en gullig liten pokémonfigur 

Men….

13781693_551921464995210_1533615353018700655_n

Guardia civil har valt Torrevieja polisstationen för att publicera ett foto och varna folk om det nya spelet ”pokémon gå” och dess användning. Det finns ingen ursäkt för inträde i privata egenskaper. Se upp var du söker pokémon eller du kan avsluta ditt spel gripen. I det verkliga livet finns det regler som du måste respektera.(N332)

europa-2011-682-640x465Torrevieja setter av hele 2, 6 millioner euro til innkjøp av flere offentlige toaletter. Illustrasjonsfoto.

Torrevieja får flera offentliga toaletter.

I forrige uke la finansbyråd, Jose Hurtado, fram det svært forsinkede årsbudsjettet for Torrevieja kommune. Budsjettforslaget viser blant annet at kommuneledelsen blant annet vil investere 2,6 millioner i nye offentlige toaletter.

De store forsinkelsene i framlegging av kommunebudsjetter skyldes blant annet usikkerhet i forhold til inntektssvikten etter at eiendomsskatten i kommunen er blitt redusert for 40 prosent av byens boliger. Finansbyråden framhever også at kommuneledelsen har måttet vente med å legge fram budsjettet for 2016 til avvikling av året 2015 for å vite nøyaktig gjenværende kontaktbeholdningen i kommunekassa.

Det samlede kommunebudsjettet har en ramme på 98 millioner euro, hvor de største postene er utgifter til kjøp av varer og tjenester (41 millioner) og lønnskostnader til kommunens ansatte (28 millioner). Utgifter til betaling av renter og avdrag på lån fra 2015 til 2016 er redusert med 58 prosent etter amortiseringen av flere av kommunens dyreste lån.

I følge budsjettforslaget til finansbyråd Hurtado vil de fleste nye investeringer som kommunen påtar seg finansieres uten låneopptakelse. Blant de viktigste investeringene på årets budjett nevner finansbyråden de 2, 6 millioner euroene som er satt av til å sette opp flere offentlige toaletter i sentrum av Torrevieja. Kommunen er også pålagt å fornye sitt elektroniske administrasjonesystem. Anskaffelsen av det nye administrasjonssystemet har en antatt kostnad pålydende 2,1 millioner euro. Det er dessuten satt av 219.000 euro til innkjøp av skuddsikre vester til de lokale politistyrkene. (Av Fredrik Kruse Spania i dag)

11729__imagenormal__kojhcnqzkchqdpikzwp
6.869 kriminella utlänningar utvisades i fjol

Spanien har efter domstolsbeslut de senaste tre åren utvisat 34 utlänningar med kopplingar till terrorverksamhet. Samtliga har betraktats som ”ett hot mot den allmänna säkerheten”. Det rör personer där flera inte har dömts till fängelse men har betraktats som en säkerhetsrisk. Det skriver den spanska dagstidningen ABC på måndagen.
Spanien skiljer sig jämfört med flera andra länder eftersom domstolar har lagen på sin sida och kan utfärda utvisningar av utländska personer som betraktas som säkerhetsrisker. Det räcker med att dessa personer har förespråkat terrorism i sociala nätverk. Tidningen skriver att tillvägagångssättet i Spanien har bidragit till en nedgång i brottslighet samtidigt som Spanien har undgått terroristattacker de senaste åren något som har plågat andra länder som Belgien och Frankrike.
Att en person utvisas betyder också att denne har förbud att återkomma till Spanien de närmaste tio åren.
Samtidigt är antalet personer som utvisas på grund av kopplingar till terrorverksamhet liten om man jämför med samtliga utlänningar som utvisas på grund av brottslig verksamhet. Under fjolåret 2015 utvisades 6.869 män och kvinnor. I de flesta fall handlar utvisningsärendena om rån, narkotika, brott mot folkhälsan och könsrelaterat våld. Samtidigt avvisade Spanien vid hamnar och flygplatser 20.091 illegala migranter som saknade nödvändig dokumentation visar siffror från Inrikesdepartementet som tidningen hänvisar till. (Svenska Magasinet

img_5465-kopia

carga_de_lanceros_de_navarra-1Carlistene angriper for ”Dios, Patria y Rey”

Tisdagen den 27/9 blir det föredrag om carlistene i Sjömanskyrkan

Carlistene var bakstreverske opprørere som i løpet av 1800-tallet startet tre borgerkriger i Spania. Nå kan du høre om carlistene i et foredrag av Jørgen Løvland i Sjømannskirken i Torrevieja tirsdag 27. september.

Dessuten gjorde carlistene flere forsøk på opprør. Navnet carlistene fikk de fordi de støttet prins Carlos’ krav på den spanske trone da hans bror døde i 1833. Prins Carlos mente han burde vært Kong Carlos V. Det finnes carlister fortsatt, og de hevder at etterkommerne etter prins Carlos er de rettmessige arvingene til tronen. For dem er dagens kongelige tronrøvere.

Carlos selv mente at arveloven var slik at han skulle vært konge, men hvorfor mente han det? Hvem støttet ham? Og hvorfor gjorde de det? Carlos ble frontfiguren for dem som var villig til å gå til krig for eneveldet, for mer makt til kirken, for tidligere tilstander på landsbygda.

Hvem carlistene var, hva de gjorde og hvorfor de gjorde som de gjorde, skal altså Jørgen Løvland fortelle i sitt foredrag om carlistene i Sjømannskirken i Torrevieja om kvelden tirsdag 27. september.(Spania i dag)

14322593_576450265875663_64638170372700180_n

Se upp!!!
Ett par äldre människor har rapporterat att en grupp människor, de verkar vara araber, ha försökt stoppa dem på ap7 motorväg i Benidorm, låtsas vara poliser.
De har använt en volvo, vi har ingen mer information. Vi arbetar på det. Någon incident som rör denna fråga måste rapporteras så snart som möjligt, ring 062 guardia civil.

Någon tvekan om du blir stoppad av poliser, ring oss, 062 och ge oss regnumret på bilen, vi kommer att informera dig på plats. (polisen N332)

01138852040c19deda234d77d0252a6e12e515181b-kopia

Kram!

P.S Glöm inte att anmäla er till Blogg-läsar-träffen den 11/10!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 20/9 Tisdag

 1. Ditte skriver:

  Ja, Pokémonfebern finns här också och vi har träffat på fler i olika skepnader. Max har dragit oss med sig och kul att han hittade många. Paseon, Europaparken pch området runt kyrktorget är bra spaningslägen.
  Till Habaneras gick vi inte för bad lockade mer.
  Så bra om flera offentliga, fräscha toaletter kommer på plats. Torre som har ”Blå Flagg” på flera stränder borde också i samband med den certifieringen haft ordentliga toaletter eftersom det ska ingå bra serviceinrättningar vid stränderna för att få utmärkelsen. Lite märkligt.
  Önskar er en trevlig tisdag.
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Så kul att Max hittade ett helt gäng med Pokémon!
   Ja det blir bra med fler offentliga toaletter, ja lite konstigt är det allt med Blå flagg certifieringen.
   Trevligt att ses en snabbis idag!
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Pokémon finns här med.. Igår gick två barn på gatan och sökte!
  ….Ja man blir både vig och lätt i vattnet 🙂
  Ha en bra dag i värmen
  Kram!

  Gilla

 3. marga skriver:

  Pokémon invaderar jorden! De är ju rätt söta de gula figurerna. Jag tycker det var och är mycket bra och förståndigt av Spanien att utvisa utlänningar som kopplas till terrorverksamhet. Borde vara på samma sätt i fler länder. Bra med varningen om de falska poliserna. Jag tänker mig att de äkta poliserna har polisbilar och polisuniformer. Eller kan de också vara civila? Vi kommer ej att stanna om vi ser ”araberna”. Nya ”Röhuvan” drar förbi! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Javisst är dom gula figurerna söta. Det finns även civila poliser. Gå gärna in och kolla på N332 hemsida på nätet och på Facebook, där får ni många bra tips på vad som händer och sker på vägarna i Spanien. Man ska inte vara rädd, men man ska vara observant!
   Aha blev det en röd bil?
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 4. Ama de casa skriver:

  Det var ungefär där jag tog bilden på Guardia Civil och fick radera bilden under polisens buttra överinseende. Och det var FÖRE det ens fanns pokémons ute på gatorna… 😉

  Ha en fin tisdag!
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja just det, det kommer jag ihåg! Men det är ju inte tillåtet att fota poliser, så det var väl kanske därför han var lite butter, då hade han ju ingen aning om dessa små söta Pokémon.
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 5. Lena i Wales skriver:

  Jag har aldrig gjort Pokemon och vet inte heller riktigt vad det är, mer än att det verkar populärt.
  Mycket intressant det du skriver om utlämningarna. Tack för info!
  Ha en fin dag!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja Pokémon är väldigt populärt bland både barn och vuxna. Man går omkring med sin mobil och letar efter olika Pokémon figurer. Perfekt sätt att få barnen att röra på sig mera, ist för att sitta framför datorn. För att få ett Pokémon ägg kläckt så måste man gå olika långt, 2, 5 och 10 km.
   Ja infon om utlämningarna är väldigt intressant!
   Ha en trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s