26/11 Lördag

Hej!

l3rvb2xzl3bob3rvywxidw1fdmlldy9zcgfuawevaw1nlzc1ntivbwvkaxvtmi83ntuymtauanbnl0nyb3avp3g9mtamet0wjndpzhroptyymczozwlnahq9mzuwArkivfoto

Kaldeste natt i Torrevieja siden 17. februar
…men vi snakker ikke minusgrader, akkurat.

Så langt der i fra, men med en minimumstemperatur på 7,5 grader var denne natten faktisk den kaldeste siden 17. februar her i Torrevieja hvor Spaniaavisen og Vikingposten holder til. (Vi hade faktiskt bara +7,0 grader på balkongen)

Det viser en oversikt fra Proyecto Mastral. Akkurat nå nærmer gradestokken seg 10 grader.

Det var kaldere lengre nord hvor det ble målt minusgrader flere steder både i Valencia og Castellon. Aller kaldest: Villafranca del Cid med -3,6 grader klokken 08.00. I Utiel var det -0,8 og Atzeneta del Maestrat -0,7.

Lurte du på varmeste sted i Valencia-regionen nå? Sagunto i Valencia med 10,7 grader nå i morgentimene. Varmeste sted i hele Spania: Agaete og Mogán på Gran Canaria med 19 grader klokken 07.00. (25.nov 2016, Terje Aspdahl, Vikingposten)

torrevieja_1914-640x426

Det har falt litt snø i Alicante-provinsen, men langt i fra slik som tilstandene var på stranden i Torrevieja den 2 januar 1914.

Vinterens første snø har kommet i Alicante-provinsen. Flere andre steder i Spania har det også kommet snø de siste dagene. Snøen i Alicante-provinsen har kommet i 1200 meters høyde, det vil si i området Sierra de Aitana. De høyeste fjelltoppene i regionen rager over 1500 meter over havet.

Det kom mellom 7 og 17 millimeter med snø onsdag. Det er fortsatt ventet en kald periode både i Alicante-provinsen og i andre deler av Spania de neste dagene. Blant annet er det meldt om mye sterk vind (Av Jon Henriksen – 24/11/2016, Spania i dag)

l3rvb2xzl3bob3rvywxidw1fdmlldy9zcgfuawevaw1nlzc2mtyvbwvkaxvtms83nje2odguanbnl0nyb3avp3g9mcz5ptamd2lkdgg9nty3jmhlawdodd0znta
Varför blir ingenting gjort på strandpromenaden?

Strandpromenaden mellom curva del Palangre og Las Columnas i Torrevieja må utbedres og rustes opp. Det har det vært snakket om siden 2012 og det ble vedtatt året etter, både i kommunen og i provinsstyret i Alicante.

I 2015 måtte man nok en gang søke kystmyndighetene om tillatelse for å utføre arbeidene fordi den forrige tillatelsen var gått ut på dato. Tillatelsen er på plass, men ingenting skjer.

Nå vil ordfører i Torrevieja, José Manuel Dolón, ha en skriftlig forklaring på hvorfor arbeidene ikke er satt i gang. Kommunen har satt av sin del på 60 prosent av budsjettet på 1.111.904 euro. La Diputación (provinsstyret i Alicante) har vedtatt å delta med de resterende 40 prosent.

– Nå er det nok, det har gått alt for lang tid uten at arbeidene er i gang og uten noen som helst forklaring fra de ansvarlige, sier Dolón.

Han sier at innbyggerne i Torrevieja fortjener et klart svar på dette spørsmålet. Mange spør ham om hvorfor ingenting skjer når det er vedtatt.

– Ansvaret ligger hos provinsstyret, som har ansvaret for kontrakter og utførelsen av arbeidet, sier en opprørt ordfører.(Robert E. Larsen, Vikingposten)

forurensning-640x427

Luftforurensing tar livet av 30 000 i året

Den spanske lufta er så forurenset at hele 30 000 personer dør hvert år, viser en ny miljøundersøkelse som EEA har foretatt. Tallene er hentet fra 2013, så situasjonen har sikkert ikke blitt noe bedre.

Ni av ti europeiske storbyer har en altfor dårlig luftkvalitet. I Madrid vet vi at det har vært dårlig luft og ved flere anledninger har det blitt innført trafikkrestriksjoner.

I rapporten anslås det at 467 000 personer dør hvert år på grunn av forurenset luft. Rapporten har sjekket forholdene i 41 land og i 400 byer (J. Henriksen Spania i dag)

FB_TIPS FOR HELGEN_NY

Jazzfestival i Cartagena

Den 36. utgaven av jazzfestivalen i Cartagena går nå inn i sin siste helg. Blant artistene som vil gå på scenen i helgen finner vi Gregory Porter og Christian Scott Atunde Adjuah + Madeleine Peyroux. Som vanlig kan man kjøpe både festivalpass eller individuelle billetter til hver enkelt konsert. Festivalpasset koster kun 50 euro, mens vanlig billettpris varierer fra 10 til 25 euro per konsert. Billettene kan kjøpes enten ved Nuevo Teatro Circo eller Auditorio El Batel.

Tapasrute i Torrevieja

I november er det klart for en ny utgave av den populære tapasruten i Torrevieja, den 14. i rekken. Fra torsdag 24. til fredag 27. november er det mulig å spise 184 ulike tapasretter på 46 utvalgte restauranter og barer i saltbyen for to eller to og en halv euro per tapas (drikke inkludert). Åpningstiden er fra klokken 12.00 til 16.30 og 19.30 til 23.00 torsdag til søndag.

Vintermesse i Ondara

Vintermessen Fira de Fires i byen Ondara utenfor Denia er nå inne i sin aller siste uke. De to siste helgene har besøkende hatt anledning til å prøvesmake lokalt produserte varer, få med seg middelaldermarked i byens historiske sentrum. Denne helgen vil det blant annet holdes en utstilling av veteranbiler, motorsykler og hestevogner. Det er også satt opp ulike tivoli-attraksjoner i den offentlige parken ved Prado i anledning vintermessen.

Julemarked i Den norske klubben (DNKCB)

Ett år er gått og Den norske klubben Costa Blanca (DNKCB) inviterer igjen til sitt tradisjonsrike julemarked. Julemessen går av stabelen fredag 25. og lørdag 26. november mellom klokken 10.00 og 14.00 begge dager. Lokalitetene er som vanlig i klubblokalene.

Brudemesse i Albir

26.-27.november arrangeres brudemessen ¨Enlazate¨ ved Albir Playa Hotel & Spa i Alfaz del Pi. Dette er andre gang hotellet arrangerer brudemesse og under fjorårets arrangement fant over 1.000 personer veien til den vellykkede messen. Mer enn 50 bedrifter innen bryllupsbransjen vil delta. Åpningstiden er lørdag klokken 17.00 til 21.00 og søndag mellom klokken 11.00 og 20.30. Besøkende kan vente seg en velkomstdrink, ostebuffet og en sjokoladefontene.

Teaterforestilling i Altea

Lørdag den 26. november er det duket for en forrykende teaterforestilling da Lope de Vega sitt verk ¨Mujeres y criados¨ settes opp på El Palau, den kulturelle storstuen i Altea. Forestillingen starter klokken 20.00 og koster 19 euro.

Middelaldermesse og tapasrute i Sax

Middelalderen og gastronomien erobrer Sax i november. Byens middelaldermarked og den 12. tapasruten i rekken gjør Sax til en interessant destinasjon nå november. I år er det 17 spisesteder som deltar i tapasruten, som på den ene siden tilbyr tapasretter og en drikke eller, alternativt, kake og kaffe til kun to euro. (Spania i dag)

p1020584Lägenhetshotellets takterass i Sevilla

Ha en bra dag!

Kram!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 26/11 Lördag

 1. Ama de casa skriver:

  Ja nog var det kallt igår morse alltid. Brrr… Men det blev rätt härligt i solen sen frampå dan i alla fall 🙂

  Ha en fin lördag!

  Gilla

 2. Lena i Wales skriver:

  Det är kallt här utanför Marbella också!! Burrrr!
  Härlig gammal vinterbild!
  Vad mycket aktiviteter på gång hos er!
  Ha en bra första advent!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Usch ja det har varit lite kyligt några dagar, men idag lös solen och det var ca +19 grader!
   Ja det finns flera liknande snöbilder från den tiden!
   Det händer faktiskt en hel del här i stan och runt omkring Torre!
   Tack det samma!
   Kram!

   Gilla

 3. farfar hebbe skriver:

  Okidoki,,ha en skön lördagkväll,med vännerna och god mat..Haé Kram.

  Gilla

 4. skåningen skriver:

  Jag hoppas att det blev varmare uppåt dagen!
  ………Ibland kan den inneboende kärringen vara snäll!
  Nattakram!

  Gilla

 5. MariArne skriver:

  Jösses vilken tur man sluppit se snö här. visst har det varit kallt här några dar. Men nu verkar det bli lite varmare iaf. Var du med på borgmästarmötet? Hade nog varit intressant men som vanligt var man upptagen av annat. Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är ju tur att man sluppit se snö här nere på paseon.
   Men samtidigt om man tänker efter, så hade det ju varit rätt häftigt!
   Skönt att det har blivit lite varmare nu om dagarna.
   Nej jag var inte på mötet, hade tänkt gå, men fick annat för mig.
   Ha en bra 1:a Advent!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s