15/12 Torsdag Alcázar palatset Sevilla

Hej!

Här kommer några bilder från november då vi var till…..

img_7889-kopia

Alcazar palatset är ett kungligt palats i Sevilla , som ursprungligen utvecklades av moriska muslimska kungar. Real Alcázar ligger nära katedralen och Archivo General de Indias i en av Spaniens mest karakteristiska områden. Palatset är känd som en av de vackraste i Spanien och som betraktas som en av de mest framstående exemplen på Mudéjar arkitektur som finns på den iberiska halvön.

img_7907-kopia

De övre nivåerna i Alcázar används fortfarande av den kungliga familjen som den officiella Sevilla bostad och administreras av Patrimonio Nacional . Det är den äldsta kungliga palatset som fortfarande är i bruk i Europa, och registrerades 1987 av UNESCO som ett världsarv , tillsammans med Sevilla Cathedral och Archivo General de Indias.

p1020593-kopia

Puerta del León

Huvudentrén till Alcázar har fått sitt namn från 19th century kakelarbete inläggningarna ovanför, ett krönt lejon håller ett kors i sina klor. En härlig röd färg på porten.

Palatset påminner faktiskt lite om Alhambra i Granada.

img_3613-kopia

De Almohades var först med att bygga ett palats, som kallades Al-Muwarak, på platsen för den moderna Alcázar. Det är en av de mest representativa monumentala föreningar i staden, landet och kulturen kring Medelhavet. Dess påverkan hölls inom dess väggar och trädgårdar började i arabiska perioden och fortsatte sen in i slutet av medeltiden Mudéjar period ända fram till renässansen, barocken och 19th century. Senare monarker har gjort sina egna tillägg till Alcázar.

img_7916-kopia

Innan man fick gå in i själva palatset var man tvungen att gå till Casa de Contratación, för att genomgå en riktigt ordentlig säkerhetskontroll, precis som på en flygplats. Detta beror på att kungafamiljens officiella bostad finns ju på de översta våningarna i palatset.

img_3610-kopia

Casa de Contratación (House of Trade) till höger på bilden

Den Casa de Contratación (House of Trade) bildades 1503 av katolska monarkerna att reglera handeln med nya världens kolonier efter upptäckten av Amerika. Casa kontrollerade regeringsapparatens spanska utforskning och kolonisering och därför behandlas med rättstvister rörande handel med Amerika. Dess administrationsbyggnader lokaliserades nära Patio de la Monteria och ingår kapellet där Columbus träffade Ferdinand och Isabella efter sin andra resa. Kapellet idag inrymmer målningar av några av de mest berömda resor av upptäckarna, såsom Jungfrun av de Navigators , att en av de första målningarna skildrar upptäckten av Amerika och en av de tidigaste målningar skildrar Columbus och Magellan första resa runt om i världen .

img_7906-kopia

Kung Peter den I;s palats 

Alcázars mest hänförande delar konstruerades på 1300-talet av Pedro den förste, som beställde det centrala palatset – det första du ser när du kommer in på borggården. Palatsets spektakulära fasad skapades av de bästa hantverkarna från båda sidor om Gibraltarsundet. Fönstrens marmorkolumner, den intrikata stuckaturen och det överhängande taket är bland de bästa exemplen på mudéjar-design i världen. Mudéjar-design kombinerar kristna och islamiska stilar.untitledhus

Palatset består av flera byggnader och trädgårdar …..

untitledtradgarden

som blandar stilar ända från

p1020614-kopia

morisk 1000-talsarkitektur till dagens moderna estetik.

img_7927-kopia

img_7921-kopia

Det gällde att hålla koll på var man var någonstans så man inte gick vilse….

fullsizerender-2-kopia

Patio de las Doncellas

Morisk arkitektur inuti Alcázar. Palatsets centrala innergård, känd som Patio de las Doncellas (jungfrurnas innergård). Namnet, som betyder ”gården av jungfrur”, hänvisar till legenden att morerna krävde 100 jungfrur varje år som tribut från kristna riken i Iberia.

untitledfintEn nedsänkt trädgård i dess centrum omges av untitledinne

flera imponerande stuckaturer och vackra kakelkonstverk.

img_7942-kopia

Skönt med en liten vilopaus i skugganuntitledbassanger

Den lägre nivån av Patio byggdes för kung Peter I och inkluderar inskriptioner som beskriver Peter som en ”sultan”. Påkostade mottagningsrum ligger på sidorna av Pation.I centrum finns en stor, rektangulär reflekterande pool med sjunkna trädgårdar på båda sidor. Under många år var gården helt belagd i marmor med en fontän i mitten.

untitledbagar

Den övre våningen av Patio var ett tillägg som gjorts av Karl V . Tillsatsen designades av Luis de Vega i stil med den italienska renässansen , även om han innehöll både renässansen och mudéjar gips arbete dekorationer. Byggandet av tillsättningen inleddes 1540 och avslutades 1572.

p1020659-kopia

Los Baños de Doña María de Padilla

De ”bad av Lady María de Padilla” är regnvatten tankar nedanför Patio del Crucero. Tankarna är uppkallade efter María de Padilla , husmor av Peter grym .

img_3679-kopia

Vackra utsmyckningar fanns det överallt i hela palatset!

p1020642-kopia

Gallery of the Grotesque.
I form av en stor damm, designad av Diego de Pesquera och Bartolomé Morel 1576 Bakgrunden är ”Gallery of the Grotesque”, som byggdes på en gammal Almohad vägg. Ytterligare en förändring av dekorationen gjordes av Vermondo Resta runt 1612, Väggarna visar också mytologiska figurer och exotiska fåglar, målade av Diego de Esquivel på sextonhundratalet. (info Wikipedia, Expedia)

img_7940-kopia

Det vackra Alcázar palatset i Sevilla är helt klart värt ett besök!

Ha en bra dag!

Kram!

Detta inlägg publicerades i Resor, Sevärdheter, Sevilla. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till 15/12 Torsdag Alcázar palatset Sevilla

 1. MariArne skriver:

  Men så fint. Jag måste verkligen tillbaka till Andalusien. Kram

  Gilla

 2. Tina skriver:

  Carina, fotar du med en kamera eller med din mobil? Tack för fina bilder! Längtar tills vi reser mer, i Spanien. Det får bli när vi kan stanna länge, länge 🙂 Kram

  Gilla

 3. Ditte skriver:

  Här skulle jag kunna tillbringa flera dagar. Har varit i Sevilla, men då bara ett par dagar med och hos vänner, så det blev en hel del annat vi gjorde. (Kan inte påstå att vi på ett par dagar hann se så mycket av Sevilla så det får bli ett längre besök nästa gång.
  Bra jobba av er! Och tack för fin info!
  (Mycket påminner om Alhambra i Granada och där har vi varit flera gånger. )
  Kram och trevlig torsdag.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack ska du ha! Ja det fanns ju otroligt mycket vackra ställen att titta på i Sevilla.
   Palatset var otroligt vackert, mycket att se både inne i de olika byggnaderna som fanns och ute i den enormt stora trädgården. Ja det påminner ju lite om Alhambra.
   Ha en bra torsdag!
   Kram!

   Gilla

 4. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Otrolig byggnad!! Så vackra bilder! Stort och lätt att gå vilse antar jag.
  Ha en bra dag, kan trösta er med att det är mulet hahaha…
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Preciosa!
   Tack! Ja hela palatset var otroligt vackert, mycket att se både inne i de olika byggnaderna som fanns och ute i den enormt stora trädgården, som aldrig verkade ta slut! Vi tappade faktiskt bort varandra en kort stund, då kände man var ska man börja leta. Som tur var så hittade vi på varandra igen, så nog kan man gå vilse alltid!
   Ha en bra dag!
   Kram!

   Gilla

 5. farfar hebbe skriver:

  Fantastiskt vilka byggnadsverk,verkligen fint..
  Jag är nu i Sunnersta,blev inringd i morse,Loke är dunderförkyld,solen skiner bara några små tunna molnskyar i sikte..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är otroligt vad med fantastiska byggnadsverk det finns. Palatset var väldigt vackert och det fanns så mycket fint att titta på både inne och ute!
   Men stackars Loke, hälsa så mycket till honom.
   Här skiner solen och jag antar att den gör det i Sunnersta också.
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 6. Ami skriver:

  Så otroligt tjusigt!
  Där kan man gå längre förstår jag 🙂
  Ha en trevlig torsdag
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Palatset var otroligt vackert, det fanns så mycket att se både inne i de olika byggnaderna och ute i den enormt stora trädgården. Ja där kan man verkligen strosa omkring hur länge som helst! Väl värt ett besök!
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

 7. marga skriver:

  Oj så många fina bilder! Och med all text blir det en riktig historielektion. Muy interesante! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Marga!
   Tack! ja vi tog enormt mycket bilder när vi var både i Sevilla och Cordoba.
   Palatset var verkligen vackert! Det fanns så mycket fint att titta på där överallt.
   Kul att du gillade historielektionen, är ju fortfarande lite yrkesskadad hi hi!
   Ha en trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 8. Stig skriver:

  Jösses va bilder ni tagit och va fina. Ni håller ju också reda på vad bilderna föreställer. Själv kommer jag hem från resor med en massa bilder på byggnader som jag sedan inte vet vad det är.
  En däckad Karin hälsar från sjuksängen.
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Stig!
   Tack! Här skulle du nog gilla att strosa omkring och fota! Hela palatset var otroligt vackert, mycket att se både inne i de olika byggnaderna som fanns och ute i den enormt stora trädgården, som aldrig verkade ta slut!
   Ja först tog vi massor med bilder inne i katedralen innan vi kom till palatset. Därinne fotade vi också väldigt mycket. så till slut tog batterierna slut i både H. iPhone och kamera.
   Han fick låna min iPhone och han hann ta några bilder innan mitt batteri också tog slut, precis när vi hade hittat ett häftigt ställe inne i palatset. Så det var bara att gå hem till hotellet och ladda batterierna. Dagen efter gick H. tillbaka till palatset och fortsatte fota där mitt batteri dog. H. är väldigt bra på att komma ihåg var bilderna är tagna.
   Ja det hördes igår att Karin var dålig!
   Hälsa till henne från oss båda!
   Kram!

   Gilla

 9. Ann-Kristin skriver:

  Tack för historielektionen (som inte var mitt bästa ämne i skolan)😊.
  Otroligt så vackert och så många fina bilder ni tagit.
  Kram/A-K

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej A-K! Tack, det var så lite så! Jag gillade faktiskt historielektionerna i skolan, hihi.
   Vi tog enormt många bilder när vi var både i Sevilla och Cordoba.
   Ja det var väldigt vackert i palatset, så mycket fint att titta på överallt.
   Kram!

   Gilla

 10. Titti skriver:

  Så väldigt vackert, och intressant att få ta del av historien, tack ☺!
  Kram C & O

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s