29/12 Torsdag

Hej!

 

15726575_943849919078620_3762732374825868305_n

Verkar ju som en perfekt kombination……..

15698140_1483251081704965_3789657258738566982_n

med att träna, sola och bada under sommarlovet!

l3rvb2xzl3bob3rvywxidw1fdmlldy9zcgfuawevaw1nlzc2mtivbwvkaxvtms83njeyodyuanbnl0nyb3avp3g9mcz5ptamd2lkdgg9ntywjmhlawdodd0znta-2

Enig med ministeren om stenging av San Javier når Corvera-flyplassen åpner
Mens Aena planlegger for fortsatt drift i San Javier…

Presidenten i Murcia-regionen har kommet til enighet med den nye ministeren i Utviklingsdepartementet, Íñigo de la Serna, om å stenge den kommersielle flytrafikken i San Javier, når den nye flyplassen i Corvera åpner.

Fortsatt gjenstår det at styret i Aena godkjenner avtalen i januar, skriver La Verdad.

Regionsmyndighetene håper prisen som ny konsesjonshaver på Corvera må betale for stengingen av San Javier blir betraktelig lavere enn de 70 millioner euro i året Aena tidligere har krevd. Aena på sin side planlegger den videre driften i San Javier uten at det virker som de bryr seg særlig om når Corvera-flyplassen åpner. De forventer en økning i passasjertallet for neste år på én prosent. Denne uken presenterte de planene for flyplassen i San Javier i perioden 2017 til 2021.

I denne femårsperioden forutsettes det en investering på fire millioner euro for å bedre sikkerhetssystem for bagasje, vedlikehold og reparasjoner. Ledelsen i Aena sier de vil ta stilling til hva som skal skje hvis Corvera åpner. (Robert E. Larsen Vikingposten)

11970__imagenormal__dikxgmchdqghmnvecsgn

Gamla riksväg 340 mellan Nerja och Almuñér är farligast i landet

Smal och kurvig och en av de olycksdrabbade avsnitten i landet. Det handlar om den gamla riksvägen Nacional 340 mellan Nerja och Almuñécar på Costa Tropical. Enligt studien EuroRAP på uppdrag av spanska motormännens förening RACC (Real Automóvil Club) betraktas två avsnitt av den gamla riksvägen som högriskväg.

Totalt är det 32 kilometer väg mellan La Herradura och fram till N-323 mot Granada som olycksrisken är stor. N-340 mellan Maro och La Herradura/Almuñécar är speciellt olycksdrabbad. Här passerar 3.500 bilar i snitt per dag.

Det gäller även sträckan mellan samhällena Almuñécar och Salobreña som har en historia med många olyckor. Här passerar 12.000 bilar per dag. (Svenska Magasinet)

euros

Spania oppfordres til å øke skattetrykket

Det Internasjonale Pengefondet (IMF) oppfordrer den spanske regjeringen til å øke skattenivået på flere typer skatter.

I følge IMF er den spanske økonomien fortsatt ikke friskmeldt, derfor ber IMF staten om å øke inntektene gjennom høyere momssatser og flere indirekte skatter. Utover dette ber IMF ikke Spania om å stramme mer inn på økonomien, men Pengefondet ønsker at Spania ser over pengebruken til syketrygd og utdanning.(Jon Henriksen, Spania i dag)

11974__imagenormal__xwnzzzhynmhzaskfbpfy
Låga nivåer av luftföroreningar på kusten

Madrid har för första gången infört kraftiga restriktioner för biltrafiken på grund av luftföroreningarna. För första gången någonsin får bara residenta Madridbor med en ojämn slutsiffra i registreringsnumret köra bil innanför ringleden M-30. I morgon får bilägare med jämn siffra köra bil. Restriktionerna gäller bara allmänheten och inte räddningstjänst eller taxinäringen.

Idag ska polis övervaka en halv miljon bilägare efter att Madrid kommun aktiverat Escenario 3 på grund av förorening av kvävedioxid mellan klockan 06.30 och 21. Madrid har 1.298.269 registrerade privatbilar.

Det är ett högtryck i kombination med sval luft över centrala Spanien som gör att luften står still i Madrid vilket bidrar till höga halter av kvävedioxid.

Samtidigt skriver Diario SUR att Málaga och Costa del Sol har en av de lägsta nivåerna av kvävedioxid i Spanien. Trafiken står för 50 procent av samtliga luftutsläpp på kusten.

Även om biltrafiken har ökat på kusten har provinsen de lägsta nivåerna i Andalusien och en av de lägsta i Spanien. Det visar siffror från miljödepartementet som tidningen hänvisar till.

Under det senaste året var det bara vissa tider på tre specifika dagar under månaderna juli och augusti som ozonhalten låg något över tillåtna värden.
(29.12.2016 Svenska Magasinet)

geo2-640x485

Spanien skärper säkerheten ytterligare

Etter terroranslaget mot julemarkedet i Berlin, så er sikkerheten i Spania skjerpet.

Den mest merkbare forskjellen fra tidligere, er at spansk politi bærer automatgevær mens de patruljerer i gatene. Tre og tre politifolk går sammen, der en har automatgevær, en bærer radio og en har skjold.

Helt siden terroren rammet Paris i 2015 har sikkerhetsnivået i Spania ligget på fire – altså det neste høyeste nivået. Forskjellen på nivå fire og fem, er at militæret vil komme ut i gatene på nivå fem. Ellers ingen nevneverdig skilnad.

Utfordringene for spanske myndigheter er å makte og holde et så høyt sikkerhetsnivå over lang tid. Det tærer både på personell og økonomi. På mange store plasser, der det samles mye mennesker, er det utplassert betongklosser. På den måten skal det være vanskelig å få kjørt eventuelle biler inn i menneskemengden. (Jon Henriksen, Spania i dag)

15665537_1474558855907521_3781084029329475909_nProyecto Mastral

Ha en bra dag!

Kram!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 29/12 Torsdag

 1. Preciosa skriver:

  ¡Hola!
  Ja vilken långbänk denna flygplats Corvera i Murcia har blivit…Många år nu…Minst 5 år sen den blev klar har jag för mig…Ja det blir väl som med marknaden…öppnar väl…nån gång 😀
  Hemskt med föroreningarna i Madrid. Men spanskarna är ju bilgalna…som vi 😀
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja verkligen, tror det är minst 10 år sen som de pratade för fullt om att bygga Corvera flygplatsen + en ny väg dit upp. Ska bli intressant att se hur det går….
   Ja det är riktigt hemskt med föroreningarna i Madrid, hoppas de får bukt med problemet.
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 2. farfar hebbe skriver:

  Hej du.Här har det varit en skaplig dag,+3-4 gradet och mestadels sol..Haé Kram.

  Gilla

 3. skåningen skriver:

  Idag har jag varit extra lat
  Kram!

  Gilla

 4. farfar hebbe skriver:

  Mors.Ja denna Pommes Anna var jättegod,lite pillig att få till,men mödan värd..
  Jag ska göra en sammanställning av årets kändisjakter..Haé Kram.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s