26/2 Söndag

Hej!

Idag är det dags för halvmaran i Torre…..

l3rvb2xzl3bob3rvywxidw1fdmlldy9zcgfuawevaw1nlzc1mzyvbwvkaxvtms83ntm2ndguanbnl0nyb3avp3g9mcz5ptamd2lkdgg9ntq5jmhlawdodd0yodk
Klart for løpsfest i Torrevieja

For 34. gang er Saltbyen vertskap for halvmaratonkonkurransen ”Ciudad de Torrevieja”
Det er påmeldt over 1200 utøvere til de to løpene på henholdsvis 21 og 10 kilometer.

Byråd Víctor Ferrández presenterte onsdag programmet sammen med leder for selskapet Educanova, Fermín Egido. Ferrández sier at 400 frivillige er ute i gatene denne søndagen, i tillegg til lokalpolitiet og mannskap fra Protección Civil.

Halvmaratonen i Torrevieja er en av de eldste i provinsen og deltakerne kommer fra både inn- og utland. Det er fortsatt mulig å melde seg på løpet, online til og med torsdag, eller på kjøpesenteret Habaneras lørdag. Siste mulighet er ved startstedet fram til klokken ni søndag morgen.

Løpet starter i Avenida de la Libertad kl. 10:00 søndag morgen. Vær oppmerksom på at mange sentrumsgater vil være stengt for biltrafikk denne formiddagen.

Premieutdelingen er beregnet å finne sted klokken 12.30 ved statuen Hombre del Mar.(Robert E. Larsen, Vikingposten)
owl-158418__340
Idag söndag kl 10.30 är det dags för ytterligare en hundpromenad.

Vi ses utanför entreén på ”hundstallet” Albergue Municipal de Animales. Om du inte kan på söndag men gärna vill promenera med en hund så går det utmärkt, alla dagar i veckan. De har öppet mån-fre 10-14, lör-sön 9-13 (men på helgen ser de helst att man inte kommer före 10). (Klubb Torrevieja)

faros_471420735
Fyrar vid Medelhavet – en utställning från universitetet i Alicante

Måndag 20 februari – lördag 4 mars
Tid: måndag 20 februari – lördag 4 mars
Plats: Eras de la Sal
Öppettider: kl.11 – 14 och 15.30 – 18 varje dag
Fritt inträde

Arkitektelever från Universitetet i Alicante ställer ut en studie av fyrar runt Medelhavet. Det gäller fyrar från Frankrike, Malta, Turkiet, Spanien och Albanien. Många urgamla fyrar har förvandlats till hotell, växthus etc i den mån de inte blivit ruiner. Av de kvarvarande 540 har man valt ut 14 som presenteras med sin historia ur politisk och kulturell synvinkel och med förslag om framtida användning.
Söndag 26 februari kl.11 kompletteras utställningen med en demonstration av latinseglandets utveckling i Medelhavet. (Birgitta, Torrevieja.com)

12128__imagenormal__vubhoplxxodbfvdxrdddv
Smutsigt regn över Spanien

Det regnet som fallit över stora delar av södra Spanien smutsar ner det mesta. Det kallas för Calima och är ett metrologiskt fenomen som uppträder några gånger per år. Det är vanligare och mer dramatiskt på Kanarieöarna än på fastlandet, allt beror på vindar från norra Afrika.

Den uppmärksamme såg kanske att himlen var brungul och sikten var begränsad, det var stoftpartiklar från norra Afrika, framförallt från Sahara i luften. Det uppstår när det är högtryck över Nordafrika, då dras vindarna mot lågtryck över i det här fallet Iberiska halvön. Partiklarna som är mikroskopiska förs med vindarna och när de möter ett lågtryck så följer dammet med regnet ned till backen.

Partiklarna kan gå så högt upp som 6.000 meter och färdas långt, de ger ibland smutsigt regn så långt bort som England och Nordamerika. Någon gång händer det att dammet letar sig upp till Sverige men det är inte speciellt vanlig. (Svenska Magasinet)

el-mundo-640x635

Solveigs lille verden 

Mundo Pequeño heter restauranten, og den lever opp til navnet. Den ligger på hjørnet av Calle Marcelina og Calle Los Emillos i Torrevieja, og er vanskelig å finne. Men for de mange faste gjestene er den en populær verden. Solveig Roslands verden.

For restauranten Mundo Pequeño er Solveigs. Hun er pytt og panne og er høyt og lavt med sin bergenske iherdighet. Det er ingen overdrivelse å si at Mundo Pequeño er ensbetydende med eierinnen. Mundo Pequeño betyr “den lille verden”. Navnet valgte innehaveren da hun startet opp for femten år siden. (Av Per Arne Skramstad)                              Läs hela artikeln: spaniaidag.no

 

Stort Grattis till Jeanette!

images

som fyller år idag!!!

 

16730511_904457553029324_7906488671692407910_n

Ha en bra dag!

Kram!

Det här inlägget postades i Info om Torrevieja, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 26/2 Söndag

 1. Jeanette skriver:

  Nämen tack så mycket:).
  Hoppas ni har det riktigt bra, nu närmar det sig till vi syns, om ni inte ska hem till Sverige vill säga.
  Kramar

  Gilla

 2. Ama de casa skriver:

  Ja, grattis till Jeanette – bäst att jag hoppar vidare och gratulerar på plats 🙂

  Ha en härlig söndag!

  Gilla

 3. Ditte skriver:

  Mundo är ju verkligen en bra restaurang med bra mat och trevligt på alla sätt. Vi har den ju som kvartersrestaurang och man kan alltid slinka in här när andan faller på. Väldigt bra barnmeny också och det går att beställa till barn från den vanliga menyn men i minder portioner om man vill. Perfekt tycker vi som ofta varit här med barnbarnen. Ja, vi är ju här ofta ändå…
  Kram!

  Gilla

 4. Preciosa skriver:

  Hejsvejs!
  Ja jag har grattat på J.s sida också .)
  Ja Mundo Pequeño är bra. Lite ojämn i bland men mest bra.
  Ni se ut att få fint väder framöver ser jag på sajterna!
  Kram P ♥

  Gilla

 5. MariArne skriver:

  Nu skarvade nog Solvieg lite. Hon startade sommaren 2004 och inget annat. Men tiden går fort när man har roligt. Om än inte SÅ fort. Kram Marianne

  Gilla

 6. Birgitta skriver:

  Så läskigt med det där smutsregnet 😦 Men vi har ju iaf inget framme just nu som blir skitigt.
  Kul med artikeln om Mundo och Solveig. Verkligen en mysig kvarterskrog vi har där. Dit går man ju gärna 😀
  Kram Birgitta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s