3/3 Fredag Lunch vid havet Fredagsmarknaden, Minigolf

Hej!

img_8707-kopia

Igår hämtade vi upp La Syrra och åkte ner till stranden Playa del Acequión
Vi hade bestämt träff med A-C, Krister, Karin och Stig för att äta lunch vid någon av restaurangerna som ligger på rad längs med stranden. Vi enades om att gå till restaurang Los Fogones för att äta deras ”Dagens”,  3-rätters meny inkl. dryck för 11€.untitledlunchTack alla för en jättetrevlig e.m vid havet!

img_5465-kopia

Toppen!

Lördagen den 4 mars öppnar minigolfbanan igen efter reparationen!

0518017r
Mas Amigos. Nytt avtal med Centauro klart!

För alla bokningar som görs fr o m idag 1/3 med upphämtning efter den 1:a april gäller följande förbättringar:
Det utgår inga extra avgifter för hyrestagare från 75år och uppåt.
Full/Full och Expresscheckin ingår alltid i Comfort- och Premiumpaketet.
Rabatt på One Ways (dvs hämta o lämna på olika orter) gäller även Alicante/San Javier (tidigare endast Alicante/Torrevieja). (Mas Amigos)

tomater

Forskarna skall rädda smaken på tomaterna. 

Hvis du er misfornøyd med saken på tomatene, kan redningen ligge i noen vitenskapsmenn fra Valencia.

Forskere ved Instituttet for Molekylær – og Cellebiologi i Valencia har undersøkt 398 forskjellige tomatsorters genkode, for å finne ut hvorfor tomatene smaker og har den aroma som de engang har. I mange år har dagligvarekjedene vært mest opptatt av at fargen skal være fin og at formen skal være rund. Smaken har de etterspurt til liten grad til mange forbrukeres fortvilelse.

Forskerne mener at det er to muligheter for å få tilbake de gode smakfulle tomatene: Nå vet man hva som skal til for å få frem god tomatsmak, så det er i grunn bare å avle frem disse tomatene med korrekte smaksgener. Det vil ta noe tid.

Den raskeste veien til målet er å benytte en ny form for DNA-teknologi, som vil si at man må ta de beste genene fra en tomatsort og «manipulere» dem inn i en annen sort. Da vil vi få en ny og smakfull tomat. På den annen side er det mange som er motstandere av dette, selv om det i ordets rette forstand ikke dreier seg om genmanipulering.

Forskerne antar vi vi får nye supertomater, med god smak, om noen få år.                                 (Jon Henriksen, Spania i dag)

12145__imagenormal__yjdyibpwpmhfjmotntuk

Explosionsrisk med gasspisar från Siemens, Bosch och Balay

I annonser i de stora dagstidningarna i Spanien på torsdagen varnas det för explosionsrisk med gasspisar tillverkade mellan augusti 2006 till oktober 2011. I dagens papperstidning av Diario SUR sidan 11 (bilden) finns en av annonserna.

Det är företaget BSH Electrodomésticos España som säljer märkena Siemens, Bosch och Balay i Spanien som varnar för dessa gasspisar. I dessa modeller finns det en risk för gasläcka som i extremt exceptionella fall kan leda till en potentiell explosion.

BSH Electrodomésticos España erbjuder alla ägare av dessa märken som tillverkades under de aktuella åren att ansluta en adapter. Arbetet utförs av en kvalificerad tekniker och det är helt gratis.

”För att undvika eventuell explosionsrisk ber vi ägare till dessa gasspisar att genast stänga av gastillförseln och att inte använda dessa förrän anslutningsadaptern har bytts ut” skriver företaget i ett pressmeddelande.

Totalt 5.699 gasspisar av dessa märken tillverkade under de aktuella åren har sålts i Spanien. Ägare till dessa spisar uppmanas att ringa till gratisnumret 900 555 060 måndagar till fredagar mellan klockan 08 till 20.30. Eller klicka på länken ”läs mer här” som du hittar nedan.

Gasspismodellerna som berörs är: Balay: 3CGB462B, 3CGB462BT, 3CGX462B,3CGX462BT, 3CGX466B och 3CGX466BT, 3CGX468B, 3CGX468BT. Bosch: HSG222020Z, HSG322020P och HSG322050P.Siemens: HG322200P, HG322500P och HM725200T.
(02.03.2017 Svenska Magasinet)

12002838_902178969829972_6392585580682249479_n-kopia-kopia

Antar att det är marknad som vanligt inne i Torre idag!

karta-fredagsmarknaden-i-stan-kopia

Flytten till det nya stället blir nog inte förrän nästa vecka eller…….

marknaden

någon annan gång…

Den nya marknadsplatsen kommer att ligga mellan vattenlandet Parque Acuatico och Campo de Futbol Vicente Garcia, alltså mellan Avenida Delfina Viudes och Avenida Mongey Bielsa. På andra sidan N-332:an ligger Carrefour och Habaneras köpcentrum och till höger om fotbollsplanerna ligger simhallen.

12798874_1200473646649378_4011364852722524427_n

Ha en skön fredag!

Kram!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmän info, Fredagsmarknaden, Härliga möten, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Restaurangbesök, Strand, hav & klippor, Trevligheter på G.. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 3/3 Fredag Lunch vid havet Fredagsmarknaden, Minigolf

 1. farfar hebbe skriver:

  Här har det börjat att snöa lite lätt,inte kul.Skidskyttet håller på nu.Sen blir det herrarnas staffett.Däremellan ska jag fixa lite lunch,blir amerikanska pånnkakor med majs..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Men oj har det börjat snöa igen, låter inte alls kul!
   Här verkar det som det blir en ”mellandag” idag, känns lite trist!
   Det blir nog spanska crepes till lunch idag (de ser ut och smakar lika som sv. pannkakor)!
   Ha en härlig fredag!
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Jag önskar dig en riktig skön dag!
  Kram!

  Gilla

 3. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Ja spännande med el mercadillo 😀 Läste nånstans att La Mata-marknadens plats inte är bra och kanske ska flyttas. Har med kanalen att göra har jag för mig…OK, blir väl en 10-årsplan 😀
  Vilka fina foton han gör Joaquín!!!
  Kram och hälsa Horst! P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det blev ju marknad i stan som vanligt igår! Men ett tag trodde jag faktiskt att den hade flyttat, för det var inga ”grönsakshandlare” som gick förbi, (de brukar gå förbi vid 6-7 tiden)
   och det dröjde till runt 11-tiden innan man såg att det började komma mycket folk som var på väg till marknaden.
   Ja det har ngt med kanalen att göra, kanalens betongrör orkar visst inte med belastningen som blir när det är så många bilar som parkerar där just när det är marknad.
   Joaquíns bilder är så fantastiska, jag gillar dom verkligen!
   Kram!

   Gilla

 4. A-C skriver:

  Tack för trevligt lunchsällskap igår och maten smakade bra, blev jättemätt. Orkade bara en macka senare på kvällen. Kram

  Gilla

 5. Ama de casa skriver:

  Trevlig lunch! 🙂 Och billig. Här i Barcelona är allt betydligt dyrare. Man blir lite bortskämd när man bor i Torrevieja 🙂

  Ha en skön kväll!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det blev en trevlig lunch vid havet!
   Det stämmer att det är bra mycket dyrare i Barcelona.
   Vi kom på att det var rätt så skapliga priser på dagens meny om man åt vid lunchtid.
   Ja man blir verkligen bortskämd, trots att Los Fogones faktiskt hade höjt dagens med 1€!
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gilla

 6. MariArne skriver:

  Ja marknaden var på sin gamla plats idag och vi var på Carlos på gravöl. Fick nästan panik utanför entrén för där bland grönsakerna är det sjukt trångt med alla Dramaten som rullas över fötterna. Och hundarna verkar inte ha ben heller för de åker vagn. Blir nog bättre när marknaden flyttar vilket år som helst. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s