5/3 Söndag

Hej!

 

17098486_1560313353998737_772620051399250800_n

Nästa vecka blir det sol & varmt igen, med en högsta temperatur på ca +25º 

img_7483web-640x427-2

Klare for høysesongen. Ved å betale en enkeltbillett får man i disse dager årskort til dyreparken Terra Natura i Benidorm. Kampanjen varer hele mars måned.

Hvert år legger dyreparken Terra Natura rett utenfor Benidorm ut årskort til svært redusert pris i mars måned. Dette er et tilbud fastboende som tenker å besøke parken flere ganger i løpet av et år absolutt bør benytte seg av.

Dersom man besøker Terra Natura i perioden 1. mars til 31. mars vil man nemlig for kun to euro ekstra motta årskort og dermed kunne besøke dyreparken så mange man man selv måtte ønske.

Populær rabattordning

De siste fem årene har dyreparken solgt et sted mellom 8.000 – 9.000 årskort i løpet av tilbudsmåneden. Det vil si fra 250 til 300 årskort hver eneste dag. Det store innrykket av folk som ønsker å benytte seg av rabattordningen kommer gjerne etter den 15. mars. Det er veldig morsomt for oss ved Terra Natura at så mange ønsker å benytte seg av tilbudet. Samtidig vil man delta i loddtrekningen av et cruise til Kuba, Cayman Øyene og Mexico, en reise til Madeira for to personer, legger Coerced til.

Klare for høysesongen

Til glede for parkens mange unge besøkende er en såkalt aktiv naturpark, der man kan slenge seg i tau og klatre, akkurat slik dyr gjør i skogen, ferdigstilt.Konseptet har fått navnet ¨Selva de Langur¨ og er enestående i sitt slag i Spania. I tillegg til en rekke nye kulturelle innslag er også laget en eget krokodille-inngjerdning. Blant dyreparkens nye beboere finner vi blant annet de to nyfødte bengal-tigrene Neu og Pluja, som ble avvist av moren og mates av dyrepasserne ved Terra Natura.

Siste frist er 31. mars

Spesialtilbudet gjelder kun fra 1. mars til 31. mars. Prisen på årskortet til dyreparken Terra Natura i denne perioden er 30 euro for voksne og 24 euro for barn og pensjonister. Det finnes også en tilsvarende rabattordning for badelandet Aqua Natura. Her koster årskortet for en voksen 18 euro og 16 for barn og pensjonister.(Fredrik Kruse, Spania i dag)

l3rvb2xzl3bob3rvywxidw1fdmlldy9zcgfuawevaw1nlzc2mjqvbwvkaxvtms83nji0mdkuanbnl0nyb3avp3g9mcz5ptamd2lkdgg9nty3jmhlawdodd0znta

Arrangerer en siste protest mot Orihuela Costa-utbygging

I et siste forsøk på å stoppe byggeprosjektet på Cala Mosca vil det bli en fredelig demonstrasjon av byggeprosjektet søndag den 5/3. Møteplassen er Playa Flamenca-promenaden ved postkontoret, (Correos) kl. 11.30.

ORIHUELA COSTA
Hvis styresmaktene i Valencia godkjenner det siste forslaget fra utbygger, kan det bli bygd 1.500 nye boliger på den siste uberørte kilometeren av Orihuela-kysten. Forslaget har tidligere blitt møtt med stor motstand, både med hensyn til miljøet og av sosioøkonomiske grunner.

Cala Mosca er nemlig den siste kilometeren med uberørt kyst sør i Valencia-regionen, og huser to utrydningstruede arter; en snegle og planten Jarilla de cabeza de gato. Begge er beskyttet under både regionale og europeiske miljøvernlover.

Det var da denne planten ble fredet i 2014 at utbyggingsplanene bremset opp. I 2015 leverte utbyggeren av D1-Alameda del Mar, som er navnet på prosjektet, en revidert plan for utbygging, hvor 2,93 hektar av området var spart for utbygging. Daværende miljøbyråd Manuel Gallud (Los Verdes), var ikke fornøyd med dette. Han ville utvide det fredede området til 3,51 hektar.

Mange Orihuela Costa-beboere mener også at ytterligere 1.500 nye boliger vil øke befolkningen med 20 prosent, og det vil bli en stor belastning på allerede mangelfulle tjenester og kommunale fasiliteter.

Bob Houliston og Marta Guillen fra de politiske partiene CLARO og Cambiemos henvendte seg til Europaparlamentet som møttes i Brussel 28.februar i et forsøk på å stoppe utbyggingen. Vi vil sikre med alle juridiske midler mulig at dette gjenværende grøntområdet ikke blir ofret til enda et stort byggeprosjekt som vil gjøre en entreprenør rikere, men som gjør tjenestene som er nødvendig for en anstendig livskvalitet for de som allerede bor på Orihuela Costa, enda dårligere, sier politikerne i en pressemelding.    (Camilla Haugseth, Vikingposten).

koffertgutten

Koffertguttens liv blir bok og film

I 2015 ble åtte år gamle Adous Nery Ouattara avslørt av politiet, da han skulle fraktes over grensen ved Ceuta. Guttungen lå i en koffert.

Hans far ble arrestert og venter dom. Faren håper å slippe straff, slik at han kan gjenforenes med familien, som kommer fra Elfenbenskysten.

Gutten er i dag 10 år gammel og har reist halve verden rundt før han nå bor i Paris sammen med mor og en søster.

Adous er i full gang med å tilpasse seg sitt nye liv i den franske hovedstaden og nå skal hans noe spesielle historie bli bok og film. Den dramatiske historien om den vesle koffertgutten kan bli spennende. (Jon Henriksen, Spania i dag)

l3rvb2xzl3bob3rvywxidw1fdmlldy9zcgfuawevaw1nlzc2mjivbwvkaxvtms83njiymzquanbnl0nyb3avp3g9mcz5ptamd2lkdgg9nty3jmhlawdodd0znta

To ukers krig mot prosesjonslarvene. Fjerner spinn én etter én.

Miljødepartementet går inn for å få bukt med pinjeprosesjonsspinnerne som har plaget deler av Alicante. Før den blir sommerfugl, lager larven et spinn i et tre, og det er disse de nå skal ta knekken på. Faktisk skal alle spinnene i Orihuela og landsbyene samt kysten rundt, Orihuela Costa inkludert, fjernes. Det skjer for hånd, og departementet regner med at det tar to uker å bli kvitt spinnene. (Jonas Wikborg, Vikingposten)

adobestock_67938478-copy-640x427

Ny farskapsordning i Spania fra 1. januar 2017.

Den spanske ordningen med foreldrepermisjon ble utvidet ved nyttår. Fra den 1. januar 2017 kan nå fedre være hjemme sammen med sin partner og nyfødte barn i totalt fire sammenhengende uker.

Hva er farskapspermisjon?

Farskapspermisjon eller Permiso por paternidad, er en tilsksuddsordning for yrkesaktive som suspenderer sin arbeidskontrakt eller innstiller sin økonomiske aktiviteter på grunn av fødselen av et barn eller adopsjon. Det økonomiske tilskuddet fra den spanske folketrygden, Seguridad Social, tilsvarer 100 prosent av ens normale arbeidsinntekt i permisjonsperioden.

Heltid eller delvis permisjon

Maksimal varighet på farskapsperioden er fire uker, men permisjonen utvides med to dager etter det andre fødte barnet. De fire ukene med farskapspermisjon må tas ut sammenhengende, men det er mulig å søke om delvis permisjon. Etter avtale med arbeidsgiver gis småbarnsfedre muligheten til gradert uttak av fødselspermisjonen kombinert med deltidsarbeid slik at permisjonen blir lengre. For de som vurderer dette er det viktig å merke seg at det stilles krav til at man minimum jobber 50 prosent stilling ved delvis permisjon.

Dette er kravene

For å ha rett til farskapspermisjon må man være medlem i den spanske folketrygden. I tillegg må man ha hatt en opptjeningstid på 180 dager i løpet av de foregående syv årene, eller 360 dager med opptjeningstid gjennom hele ens yrkesaktive liv før datoen man går ut i farskapspermisjon.

Hvordan søker man?

For å søke om farskapspermisjon må man avlegge Instituto Nacional de la Seguridad Social et besøk. Hit er det nødvendig å bringe med seg familieboken ¨Libro de Familia¨ , lønnslipp fra måneden forut for fødselen, et sertifikat fra arbeidsgiver som viser innbetalinger til folketrygden og, sist, men ikke minst, ens egen bankkontoinformasjon,(Av Fredrik Kruse, Spania i dag)

17098302_714128172080137_4219331506572707819_nMás Amigos, Asociación

Lördag och söndag är det dags för mässan Köpa Hus Utomlands i Göteborg där också Más Amigos finns på plats. Med på mässan från Más Amigos har vi Angela Videla från uthyrningen och Helena Ivarson, kanslichef i Torrevieja.
Köpa Hus Utomlands är Nordens största och mest välbesökta mässa för köp av bostad i utlandet. 4- 5 mars, 2017, 10:30 – 17:00. Svenska Mässan, Mässans Gata/Korsvägen, 412 94 Göteborg
Fri entré men du behöver biljetter som du kan beställa här:
http://www.fairmedia.se/events/goteborg/

16938799_1557675387595867_55408956541687034_n

Ha en riktigt skön söndag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 5/3 Söndag

 1. Tina skriver:

  Hallo! Hoppas du har det bra! Önskar er en trevlig söndag, tillbaka!

  Gilla

 2. A-C skriver:

  Ser framemot värmen nästa vecka! Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det ska verkligen bli skönt med lite mer sol och värme!
   Tänk i morse var det bara +9,8 men sen blev det ju riktigt varmt på dagen!
   Vad spännande ”Innan vi dör” var i kväll, bara två avsnitt kvar nu……
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 3. farfar hebbe skriver:

  Ja det blir nog en tidig kväll,efter denna långa sportsöndag..Haé Kram.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s