10/3 Fredag Jordskalv, Mässa,

Hej!

 

IMG_8767 kopia

Igår var vi till Bar Carlos och fikade med A-C & Krister, B-M & Göran, Ingrid, Anita & Lotta. Det första vi pratade om när vi sågs, var ju naturligtvis jordbävningen som hade ägt rum i Torre ca 2 timmar tidigare. Nästan alla hade känt av skalvet, men ingen hade riktigt fattat att det var ett skalv som dom hade märkt av. Men när vi berättade det, då…..

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MjcvbWVkaXVtMi83NjI3NzguanBnL0Nyb3AvP3g9MTAmeT0wJndpZHRoPTYyMCZoZWlnaHQ9MzUwDen røde stjernen viser jordskjelvets episenter.
Mange merket av jordskjelv igår som hadde sitt episenter i Los Montesinos ved Torrevieja. Skjelvet oppsto klokken 11.48. Det ble målt til 2,7 på Richters skala og oppsto 12 km under bakken. Jordskjelvet kunne merkes av befolkningen i Elche, Rojales, Guardamar og Torrevieja – i tillegg til Los Montesinos, selvfølgelig. Med en styrke på 2,7 må dette betegnes som et mindre skjelv, og derfor er det heller ikke meldt om noen skader etter at det oppsto. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

IMG_8516 kopia

Sen passade vi på att fråga servitören om han visste om marknaden skulle flytta i morgon. Enligt honom så kommer marknaden att vara kvar på det vanliga stället även idag.                                     Så det ska bli spännande att se idag om han hade rätt eller fel…

Det blev en jättetrevlig e.m och vi önskar A & L en trevlig hemresa!

17190558_390741497957020_4776323051775732131_n

På Smaskens Bistro & Bar den 11/3!

Nu på Lördag 20:00 gäller det! Vem/vilka kommer att representera Sverige i Melodifestivalen??? Kom och gissa vem och vinn ett hedersvärt pris.
Som tidigare serveras Taco buffé med en massa goda tillbehör 😀16996440_10154110354585448_4147987151732973809_nSkärmavbild 2017-03-09 kl. 19.23.13Text: Skandinaviska Bladet

img_5465-kopia

Det kan bli uppåt +30 grader varmt i dag!

IMG_8523 kopia

Flyttar marknaden idag?

Svaret är NEJ!

Det ser ut att vara marknad som vanligt inne i stan!

Ha en riktigt bra dag!

Kram!

 

Detta inlägg publicerades i Fredagsmarknaden, Härliga möten, Info om Torrevieja, Jordbävning i Torre, Okategoriserade, Trevligheter på G.. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till 10/3 Fredag Jordskalv, Mässa,

  1. skåningen skriver:

    Njut av din utflykt idag!
    Kram!

    Gilla

  2. farfar hebbe skriver:

    Oki.Ingen marknadsflytt än..Hoppas du/ni får en kul utflykt idag,,spännande att få ta del sedan..Här är det + grader,slaskigt värre..Haé Kram.

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Nej det blev ingen flytt idag heller, får se om det blir nästa vecka i stället!
      Ja det blev verkligen en toppendag, vi såg kanoner, ” spanska sand raukar”och tjusiga vyer. Åt sen lunch på en restaurang med en tjusig utsikt över havet. Efter 9 timmar känner man sig helt slut men nöjd med dagen. Så trevligt, ett inlägg kommer så småningom!
      Kram!

      Gilla

  3. Ami skriver:

    Jag fick också rapport imorse om att marknaden var kvar!
    Ja, vi får se när den flyttar…..om den gör det 😄
    Ha en fin fredag
    Kram

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Ja man undrar verkligen när marknaden tänker flytta. Det har inte stått något i tidningarna heller, så man vet ingenting. Det är bara och titta varje fredag morgon och se om det går några dramaten vagnar förbi eller inte, då vet man hi hi!
      Har haft en kanon utflykt söderut idag, helt fantastiska vyer!
      Ha det så bra!
      Kram!

      Gilla

  4. Ingrid skriver:

    Nää, marknaden är kvar i dag med 🙂 Tack för en trevlig fikastund på Bar Carlos. Kände inte av jordskalvet som tur var, lite läskigt när det skakar. Hoppas ni haft en fin utflykt i dag, såg att det skulle vara en massa bilar och folk. KRAM

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Tack själv, det var lika trevligt som vanligt!
      Ja det blev en toppendag! Det var ju 65 personer och 18 bilar som åkte söderut i morse och efter 9 timmar var vi hemma. Man känner sig rätt trött nu faktiskt.
      Ha det så bra!
      Kram!

      Gilla

  5. MariArne skriver:

    Tänk vi kände ingenting trots att vi satt i bilen just eär der skedde. Nu landat Arlanda. Kram M

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Ja det var ganska många som inte kände av skalvet!
      Skönt att ni är hemma igen efter förseningen på Alicante flygplatsen!
      Välkomna hem! och snart får man ju säga Välkomna ner igen! Hi Hi
      Idag var vi på en fantastisk utflykt söderut med Klubb Torrevieja. Vid lunchen visade det sig att vi hade dina trevliga Rosaleda grannar som bordsgrannar vid lunchen!
      Ha det så bra!
      Kram!

      Gilla

Lämna en kommentar