5/4 Onsdag Tapasrunda Nos vamos de tapas 2017 på G…..

Hej!

17796554_1278837555497443_9200745516585957798_n   Delar Turismo de Torreviejas inlägg om flygbussarna

Skärmavbild 2017-04-05 kl. 12.47.42När vi flög hem i söndags morse så såg jag att man kunde reservera en sittplats i förväg på flygbussen. Det kan ju vara en bra idé att tänka på under högsäsongen, för då lär det väl vara väldigt många som vill åka med bussen in till Torre. Kanon att bussbolaget har utökat tidtabellen med 4st extra turer/dag mellan den 1 april-31 oktober.

17554560_1273798229334709_8968000933573394305_n

Vet du varför rosa saltsjön har den rosa färgen?
Det beror nämligen på pigmentet av vissa alger och bakterier som trivs och lever i rosa saltsjön där det är en väldigt hög salthalt. Dessutom fungerar de även som mat till ett skaldjur som heter Artemia, som är väldigt liten, men mycket riklig här i saltsjön. Ju större koncentration av salt, desto större antal bakterier, och då blir det ju en mer intensiv rosa färg på saltsjön.
Men bara en liten påminnelse, det inte är tillåtet att bada i någon av de två lagunerna, det är därför vi har stränderna säger (Turismo de Torrevieja)

Magalluf-Mallorca-300x225Magaluf. Foto: Rafael Ortega Díaz, Wikimedia Commons

Uthyrningsförbud på Mallorca

Myndigheterna i Mallorca har beslutat att det blir förbjudet att hyra ut bostäder till turister under sommaren. Anledningen är att hyrorna i Mallorca har stigit 40% under de senaste fyra åren och har blivit så höga att de nu motsvarar 36% av genomsnittslönen för fastboende familier. Det finns 3000 lägenheter som brukar hyras ut till turister, men nu är det alltså förbjudet att hyra ut under sommaren. Brott mot denna bestämmelse kan ge böter på upp till 40.000 euro.

Infrastrukturen på Mallorca och resten av Balearerna har länge varit överbelastad av massturism och regionmyndigheterna ser på möjligheter för att begränsa turistflödet. Till exempel är vattenresurserna och energiresurserna begränsade. Under högsäsong landar 100 flygplan per timme, vilket är långt mer än flygplatsen är avsedd för.         (Skriven av megafon.net)

gibraltar

Ovissheten om Gibraltars status efter Brexit ökar, efter att EU-kommissionen lämnat över ärendet till Spanien och Storbritannien. Foto: Mats Björkman. EU vänder Gibraltar ryggen

Gibraltars status kommer inte att behandlas i de kommande Brexit-förhandlingarna, då EU-kommissionen finner det vara en angelägenhet mellan Spanien och Storbritannien. Spanien har i praktiken fått veto-rätt av EU, något som retar både de brittiska myndigheterna och lokalstyret på Gibraltar. Klippans status kommer inte att behandlas när Storbritanniens utträde ur EU förhandlas. Det lämnas till direkta kontakter mellan de spanska och brittiska myndigheterna.

Den brittiska regeringen lovar Gibraltar ”fullt stöd”, På klippan växer dock oron för deras framtida status när Storbritannien lämnar EU. Den spanska regeringen har hittills inte velat erkänna lokalstyret i förhandlingarna. (Sydkusten.es)

12248__ImageNormal__yZqYIaqeuQjHUMVgwNKS
Försvarsministern ber om sunt förnuft i Gibraltarkonflikten

Efter rubriker som ”Gibraltarbråk kan leda till ett nytt Falklandskrig” och ”brittisk patrullbåt jagade bort spanskt stridsfartyg” ber nu Spaniens försvarsminister María Dolores de Cospedal om ”lite sunt förnuft”.

Efter två dagars hätsk ordstrid mellan Storbritannien, Spanien och Gibraltar ber den spanske försvarsministern om lugn. Både Madrid och London kom överens på tisdagen att uppmana till lugn och att skjuta upp eventuella beslut om klippan efter Brexit-förhandlingarna som löper åtminstone under de närmaste två åren.

Brittiska politiker har antytt att dispyten kan leda till ett nytt ”Falklandskrig”. Det var i förra veckan efter att ett framtida handelsavtal mellan EU och Storbritannien hade blivit känt som ordkriget trappades upp.

Det nya handelsavtalet kan inte appliceras på Gibraltar utan att Spanien och Storbritannien kommit överens om vad som gäller för enklaven. Spanien skulle i och med detta få vetorätt över Gibraltars ekonomiska framtid. Spanien vill att Gibraltar höjer sin rekordlåga bolagsskatt på tio procent. (Svenska Magasinet)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzcyMTIvbWVkaXVtMS83MjEyNTcuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTABrand på La Zenia köpcentrum i morse

Brannmannskaper fra Torrevieja og Almoradí rykket onsdag morgen ut til en brann ved kjøpesenteret La Zenia i Orihuela Costa. Alarmen gikk klokken 07.40 da det begynte å brenne på kjøkkenet til restauranten ”Good Rices”. Ingen personer kom til skade i brannen. Brannen ble meldt slukket klokken 08.46. Deler av lokalene er røykskadet, og varmen fra brannen har også ført til at en rekke rør ble ødelagt med den følge at mange lokaler skal ha blitt oversvømt, melder Europa Press. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzI1ODcvc21hbGwzLzI1ODcwMC5qcGcvQ3JvcC8_eD0wJnk9MCZ3aWR0aD00MDAmaGVpZ2h0PTMwMA

Alicante taper 7,3 mill. i året på Ikea-blokade. Ifølge Partido Popular

Ikea-etableringen i Alicante lar vente på seg, og Partido Popular (PP) mener det er svært dårlig nytt for regionen. PP har gått grundig til verks og tatt regnejobben, og ifølge dem taper Alicante 800.000 euro, eller over 7,3 millioner kroner, i året på at Ikea ikke får fotfeste i regionen. Det er Alicante Press som videreformidler tallene, og siterer talsmann Luis Barcala på at dette er penger regionen ville ha fått inn som følge av skatt betalt av Ikea. (Jonas Wikborg, Vikingposten)

Nos_vamos_de_tapas_en_Torrevieja_Abril_2017_700854021Snart är det dags för en tapasrunda igen!

Nos vamos de tapas 2017
Fechas: Del 20 al 30 de abril 2017 (de jueves a domingo)
Horario: De 12 a 16:30 y de 17:30 a 23h
Precios: Tapa + bebida = 2,50€

Organizado por: Asociación de empresarios de Hosteleria de Torrevieja y Comarca
La Ruta de la Tapa, es uno de los acontecimientos gastronómicos más esperado que se celebra 2 veces al año en Torrevieja: A finales de noviembre y a finales de abril. La Ruta de la Tapa pretende promocionar y difundir los valores gastronómicos de Torrevieja y su comarca. El público participante en esta Ruta de la Tapa, podrá votar por la mejor tapa sellando su voto en al menos 10 de los bares y restaurantes participantes.

Cada establecimiento participante, ofrecerá 2 tipos de tapa:
– Tapa tradicional: Tapa relacionada con la gastronomía local.
– Tapa de autor: Cada establecimiento tendrá total libertad para su creatividad. (Torrevieja.com)

17800191_931406503667762_4719314773817309970_n

Ha en bra dag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Busstidtabell Flygbuss, Zenia B, Info om Torrevieja, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 5/4 Onsdag Tapasrunda Nos vamos de tapas 2017 på G…..

 1. farfar hebbe skriver:

  Det har varit finväder även här,inte lika blåsigt som igår,kom lite regn på eftermiddagen.+7,0 just nu,,men det kommer nog mer regn..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det har faktiskt inte blåst lika mycket som igår!
   Ser ut att bli bra väder i helgen, runt +15, men sen skulle det tydligen komma ett bakslag med regn nästa vecka. Typiskt lagom till påsk!
   Ha en bra kväll!
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Idag har det inte varit så varmt precis !
  Ja Ulla är snabb att ta för sig.
  Kram!

  Gilla

 3. Ama de casa skriver:

  Trevligt med tapas igen – var länge sen sist… 😉

  Ha en bra dag!

  Gilla

 4. MariArne skriver:

  Ser fram emot den nya rundan. Det är nog dock knappast nån idé för mig att lämba in flera stämpelkort för jag lär ju knappast vinna 1 pris en gång till. Kram Marianne

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är synd att man inte är på plats då.
   Klart att du ska lämna in ditt stämpelkort, man vet aldrig, du kanske vinner igen!
   Kolla in dagens inlägg, där har jag länkat (som inte funkade så bra) till livesändningen om TEMA träffen på Mas Amigos om hur man kör bil i Spanien.
   Kram!

   Gilla

   • MariArne skriver:

    Fick det inte att fungera dessvärre. Dessvärre tror jag det finns ett fel i texten från Vikingposten. Den tar upp flygbussens utgångspunkt. Den stämmer väl inte? Gör den går ju från busstationen eller hur? Inte från gamla busstationen

    Gilla

   • torrebloggen skriver:

    Jag vet inte vilken länk du menade? Jag har inte delat någon länk från Vikingposten.
    Angående flygbussarna så delade jag Turismo de Torreviejas inlägg och du kan också läsa mera om flygbussens tidtabell på torrevieja.com och bussen går från den stora busstationen, (ej från busstationen som ligger vid Eras del Sal)
    Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s