22/4 Lördag Flottsundsbron i Sunnersta

Hej!

konststudenter17_627455860

Konststudenterna ställer ut

Tid: torsdag 6 – söndag 23 april

Plats: Virgen del Carmen

Öppettider: alla dagar kl.9-21.

Konststudenternas årliga utställning visas i utställningshallen hos Virgen del Carmen. Kom och se hur framtidens konstnärer utvecklas! (torrevieja.com)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MjkvbWVkaXVtMS83NjI5ODAuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

Et 2300 kvadratmeter stort området er blitt avgrenset og vernet på La Mata nord i Torrevieja. Unik sanddyne er vernet på La Mata. Reddet i siste liten.

Det var så vidt den ble reddet unna utbyggingene den lille sanddynen i sentrum av La Mata, nord i Torrevieja. Ved calle Mayor ligger det 2300 kvadratmeter store området som nå er beplantet med korrekt vegetasjon. Arbeidet startet for seks måneder siden da man startet med å plante ut arter som var forsvunnet fra området, skriver Informacion.
Kommunen er svært fornøyd med resultatet, og sanddynen er nå oppkalt etter Antonio José Cavanilles, en spansk biolog som besøkte La Mata tilbake i 1792.Tidligere gikk sanddynene sammenhengende fra kanalen på La Mata til Cabo Cervera. Nå er det redusert til de vernede områdene i den kommunale parken Molino del Agua og to områder på La Mata. Det er satt opp plakater med informasjon på flere språk og kommunen sier de trenger beboernes hjelp for å redde vegetasjonen. Blant de artene som var forsvunnet og nå er plantet ut igjen er sjø-gulrot og sandvindel.                          (Robert E. Larsen, Vikingposten)
xtias_-_puerto_-_calle_roque_nublo_04_ies.jpg.pagespeed.ic.WG45IRZHp6

Sol, bading og billige medikamenter

Mange som reiser til Spania er ikke bare ute etter sol og strandliv. På grunn av lave priser på medikamenter går turen gjerne også innom et spansk apotek. Franskmenn, briter og skandinaver er blant de som gjør innkjøp. Vanlige medikamenter som ibuprofen, paracetamol og reseptfri ventolin kan i noen tilfeller fås til under halvparten av prisen hjemme.

I tillegg til reseptfire medikamenter, går enkelte tilreisende også veien om en lokal lege for å få tilgang på reseptbelagte varer. I følge kilder til Alicante-avisen Información gjør mane turister innkjøp av medisiner for et helt år. Etter at det ble gjort endringer i spansk lovgivning i fjor er også resepter fra andre EU-land blitt gyldige i Spania. Når det gjelder reseptfrie medikamenter har det lenge vært fritt frem for å fylle kofferten med piller og tabletter som i noen tilfeller koster mer enn det dobbelte i hjemlandet.

Información har snakket med apotekere på Costa Blanca, fra steder som Calpe, Benidorm og Torrevieja. Vanlige smertestillende som paracetamol eller antiinflammatoriske midler som ibuprofen og ventolin selger mest. Enkelte hamstrer også kortisonbaserte kremer eller medisiner mot høyt blodtrykk og diabetes. Andre lagrer p-piller eller antiinflammatoriske kremer og spray for muskler som Reflex.

Den store pågangen har gjort at enkelte apoteker har innført begrensninger på antall pakker man får kjøpe. Rasjoneringen begrunnes med ønsket om å begrense eventuelt videresalg av medikamenter. I følge Información har Spania noen av de laveste prisene på apotekvarer i Europa. Årsaken er at prisene, som en del av helsetilbudet til innbyggerne, holdes lave gjennom lovregulering. Satsene fastsettes av staten ved helsedepartementet (Ministerio de Sanidad). (ole, SpaniaPosten)

 

Sierra_Nevada-640x426

Alpinanleggene i Sierra Nevada stenger sesongen 2016/17 tidligere enn planlagt på grunn av det varme været den siste tiden. Anleggets teknikere ser det som umulig å holde åpent lenger på grunn av snømangel, men takker samtidig for en god sesong.

Sierra Navada stenger for sesongen søndag 23. april, og denne dagen er det bestemt atalle kan bruke anlegget helt gratis som en feiring av en av de beste snø-sesongene inyere historie (Harald Brorstad, Spania i dag)

img_5465-kopia

IMG_9063

Så här såg det ut i Sunnerstabacken när vi åkte förbi där i vintras

IMG_9079 kopia

men nu fanns det inte så mycket snö kvar i backen, precis som i Sierra Nevada

bron_760Uppsala Kommuns hemsida

Idag den 22/4 är det invigning av den nya Flottsundsbron i Sunnersta.

I nästan 2 år har arbetet med den nya bron pågått för att möta dagens krav på framkomlighet och säkerhet. Nu kan vi inviga en bro som är tvåfilig och har gång- och cykelbanor. Vi passar också på att samtidigt göra en rad olika förbättringar för miljön i närområdet. (Uppsala Kommun)

032s93Xu2R6G

Grupporträtt på dem som byggde Flottsundsbron i Flottsund, Uppsala

Originalbilden förvaras i Upplandsmuseets topografiska bildarkiv.

flottsundsbron-1

Kolla gärna in Scribos inlägg om ”Broar över Fyrisån”, där kan man läsa en hel del intressanta saker om den gamla Flottsundsbron

SONY DSCSå här såg det ut vid den gamla bron 2015

Kolla gärna in mitt inlägg också om en ”Biltur längs med ån” från 2015 här

1924-akte-stig-ingvar-andersso1924 åkte Stig-Ingvar Andersson över den gamla flottsundsbron i häst och vagn. På tisdagen åkte han över den nya i en Ford Mondeo. | Bild: Pontus Stark

För 93 år sedan var Uppsalabon Stig-Ingvar Andersson en av de första att åka över den gamla Flottsundsbron. På tisdagen blev han en av de första att även åka över den nya.

Flottsundsbron smygöppnade under måndagen – trots att den officiella invigningen inte är förrän på lördag. Stig-Ingvar Andersson är född och uppvuxen i Sunnersta. Han var en av de första att åka över den Flottsundsbro som byggdes 1924 – men som nu alltså har rivits för att ge plats åt den nya. Då åkte jag med min far på en hästskjuts, säger 98-åringen.

På tisdagen passade Stig-Ingvar på att premiäråka på den nya bron. Visst är det spännande, det är det faktiskt. Det är eftertanke. UNT hängde med 98-åringen i bilen. Präktigt är det i alla fall. Visst blir det bra det här, konstaterar han medan Forden rullar över nybygget. (UNT.se)

 

IMG_9107 kopia

Men vi kunde ju inte heller vänta tills invigningen, så i onsdags tog vi en biltur.

IMG_9108 kopiaoch premiäråkte faktiskt också över den nya Flottsundsbron

FullSizeRender7 kopia

Helt plötsligt dök ett rådjur upp bakom husknuten…. 

FullSizeRender6 kopia

så vi stannade till för att fota och då dök det upp ett rådjur till..

FullSizeRender5 kopia

och sen försvann dom båda två

IMG_9101 kopia

upp i skogen vid Sunnerstabacken.

17884562_935465676595178_6437583093062986327_n

Kram!

 

Detta inlägg publicerades i Allmän info, Bilder från Sverige, Okategoriserade, Utflykter. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till 22/4 Lördag Flottsundsbron i Sunnersta

 1. farfar hebbe skriver:

  Oki,kom på nu att det var länge sedan jag var och kollade på brobygget,,härligt att det är klart nu..Jag får kolla när jag kommer hem från Cypern..Haé Kram.

  Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Hej!
  Fint med nya broar 🙂 Bro bro breja, stockar och stenar alla goda renar (rådjur), ingen kommer här fram, här fram förrän han säger sin kärestas namn 😀 Kom jag plötsligt på 🙂 Fast jag har ju ingen käreste(a). Går rätt bra ändå 😛
  Ha en bra helg pareja! Kram P ♥

  Gilla

 3. skåningen skriver:

  Ha en trevlig kväll!
  Natti!

  Gilla

 4. Ama de casa skriver:

  Fina rådjur! Fast dom är inte roliga när dom är på vägen…

  Jahaja. Då hinner vi inte åka skidor en gång till då i Sierra Nevada 😉

  Ha en fin söndag!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja rådjuren var fina, men det var en himla tur att jag hann upptäcka rådjuret.
   Tänkte på er direkt när jag såg att dom stängde igen anläggningen idag!
   Men ni har säkert andra resmål på G.
   Trevlig resa!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Torrebloggen

Torrevieja - En plats där vägarna möts

Vardagsfunderingar.

Jag har alltid älskat att skriva och det finns många tankar som flyger genom mitt huvud som jag vill skriva ner ibland. Vill ibland skriva dagbok och ibland om saker som engagerar mig.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

MariArnes Reseblogg

MariArnes reseblogg

Casa Krafft i Torrevieja

Torrevieja - En plats där vägarna möts

Farfar Hebbe en yngling på 79 bast

En Farfars vardag,med Foto,Mat,Resor och Klurigheter.

Viva Torrevieja!

Torrevieja - En plats där vägarna möts

www.matsmarie.com

Från Årsunda till Torrevieja

Rendahl i Spanien

Torrevieja - Helsingborg

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: