28/4 Fredag Fredagsmarknaden flyttar

Äntligen!

Fredagsmarknaden flyttar den 12/5!!

marknaden

Fredagsmarknaden flyttar den 12/5 till marknadens nya plats, som ligger mellan vattenlandet Parque Acuatico och Campo de Futbol Vicente Garcia, alltså mellan Avenida Delfina Viudes och Avenida Mongey Bielsa. På andra sidan N-332:an ligger Carrefour och Habaneras köpcentrum och till höger om fotbollsplanerna ligger simhallen.

18118653_10154563455716094_4206218127110143888_n
Förutom Busslinje C kommer det också att finns en extra busslinje ”Mercado” med körningar var 30 min till och från marknadsplatsen. Om man är empadronado kan man få busskort = gratis resa. Annars kostar det 1,35€ per resa.

Enligt kommunen kommer den nya marknadsplatsen att bli den perfekta platsen, inga parkeringsproblem och mycket större säkerhet runt omkring den nye marknadsplatsen.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MzAvbWVkaXVtMS83NjMwMTYuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTAI området ved auditoriet vil kommunen nå gi tillatelse til å bygge flere boliger

Dropper hotell – her kan det bli nye boliger i stedet

Byregjeringen i Torrevieja vil gi byggetillatelse for boliger på en 12.000 kvadratmeter stor tomt, som i byplanen er regulert til hotellvirksomhet.

Eieren av tomten søkte om den samme reguleringsendringen i 2013. Den gangen sa kommunen, som den gang var styrt av Partido Popular, nei til endring, skriver Informacion. Det omstridte området ligger ved det nye auditoriet, Hospital Quirón og nær idrettsanleggene.

Sosialistpartiet (PSOE) som i 2013 var sterkt i mot en reguleringsendring, har snudd og vil nå gi grønt lys til boligbygging. Sammen med Los Verdes, APTCe og Izquierda Unida, sitter sosialistene i byregjeringen, som imidlertid er i mindretall og avhengig av støtte fra andre partier. PP sier at de ikke vil stemme for en endring som tillater boliger i dette området. Partiet sier at et hotell her vil være et viktig tilbud for besøkende til idrettsanleggene, helseinstitusjoner, kongresser og lignende. Talsmann for PP i bystyret, tidligere ordfører Eduardo Dolón, sier han er forbauset over at sosialister og miljøvernere nå støtter endringer av dette slaget i byplanen, noe de tidligere var imot. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

12307__ImageNormal__JzkpAsKtvUhVSbdgGOvoT
Sierra Nevada har haft en fantastisk vintersäsong
I söndags stängde skidmetropolen Sierra Nevada vintersäsongen 2016/2017 efter att ha haft en av de bästa säsongerna någonsin. De har haft en omsättning på 34.000.000 Euro och befäster sin position som Spaniens mest besökta skidort. (Svenska Magasinet)
Untitled

Sierra Nevada Sommarsäsongen 2017

Liftar och ”Bike Park” öppnar den 24 juni och håller sommaröppet till den 3 september. Sierra Nevada har mycket att erbjuda även på sommaren, vandringsleder i olika svårighetsgrader, downhill cykling samt många olika aktiviteter för hela familjen. För den badsugne finns det en trevlig uppvärmd pool belägen 2.100 meter över havet. (Svenska Magasinet)

För priser och mer information se hemsidan : sierranevada.es

FB_TIPS FOR HELGEN_NY

Moros y cristianos Sant Vicente del Raspeig

I løpet av den 11 dager lange folkefesten Moros y cristianos i Sant Vicente del Raspeig utenfor Alicante vil flere tusener av feststemte deltakere på tradisjonelt vis marsjert gjennom byens gater utkledde som kristne og maurere under de tradisjonelle inntogsmarsjene. I tillegg til de tradisjonelle inntogsparadene er det også klart for de populære Cabezudos (stor-hode)-paradene lørdag 29. april klokken 10.45. Gå heller ikke glipp av den spektakulære fyrverkeriparaden Correfoc klokken 21.30 samme dag. Denne årlige feiringen i Sant Vicente del Raspeig fortsetter fram til søndag 30. april, og har et tettpakket kulturprogram hvor man blant annet kan få med seg konserter, teater, danseoppvisninger og ulike arrangementer for barn.

Alicantes tilfluktsrom fra borgerkrigen

I mai 2015 åpnet et nytt museum om den spanske borgerkrigen under Plaza Seneca i Alicante. Det nye museet ligger altså hvor byens gamle busstasjonen lå og viser hvordan de underjordiske tilfluktsrommene ble bygget og brukt av sivilbefolkningen i Alicante under den spanske borgerkrigen fra 1936-1939. Det arrangeres guidede turer til de underjordiske tunnelene mandag, onsdag og torsdag klokken 10.00, samt lørdag klokken klokken 12.00 og 17.00.

Medeltidsmarknad i Villajoyosa

Det holdes middelaldermarked i Villajoyosa fra 28. april til 1. mai. I denne perioden vil det settes opp salgsboder hvor det vil være mulig å kjøpe et bredt utvalg av håndverksprodukter. Besøkende kan også se fram til levende musikk, gateteater, sjonglering og spise ved tradisjonelle kroer.

18010442_1827579270896006_2146903241558770823_n

Tapasrundan

12002838_902178969829972_6392585580682249479_n-kopia-kopia

Så idag är det marknad på det vanliga stället igen!

Ha det så bra!

Kram!

 

Detta inlägg publicerades i Fredagsmarknaden, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Speciella marknader i och runt omkring Torre, Tapasrunda och andra matevenemang. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 28/4 Fredag Fredagsmarknaden flyttar

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, det är intressant att det denna gång bara finns ETT datum för flytten. Men vi får väl se… 🙂

  Ha en bra fredag!

  Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Vem kom närmast i gissningarna 😀 OK, nu får vi se hur det går, hoppas det blir bra och inte kaos vid ”inflyttningen” 😀 Ja jag lär väl inte se det men dom som åker dit.
  OK, bostäder vid audiotoriet…Ja om det inte behövs mer hotell då så. Skulle väl bli hotelldelar i höghus vid Acequión också ? 4-5 befintliga hotell är under försäljning…
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Preciosa!
   Det var Marianne som kom närmast, hon gissade den 6/5 – 2016 och jag kom som god tvåa, gissade på 27/5-2016. Ja vi får hoppas att det går bra, men gissar att det blir nog lite kaos på det nya stället den 12/5. Det kanske inte vore så dumt med ett hotell där borta, med tanke på auditoriet, Quiron sjukhuset, sportfältet, simhallen, vattenlandet m.m.
   Ja vi får väl se hur det blir med höghusplanerna vid Acequión …
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 3. farfar hebbe skriver:

  Ha ha 12-5 tro de ja,den som vill,ska bli kul att se om det är ett datum som stämmer..Ja vännerna som åkte hem idag har jag inte träffat på många år.Synd bara att det blev en kort stund innan dom reste hem..Dom har varit på Cypern sen i september..Men jag kan ju kika in till dom när jag åker norrut,dom bor i Brunflo straxt söder om Östersund..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det visar sig den 12:e om marknaden flyttar, man har ju hört det för, men det kanske stämmer den här gången….
   Vilken otur att det blev så kort tid, hade ju varit kul att träffats och pratat lite mera.
   Ha det så bra i värmen!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s