29/4 Lördag

Hej!

Fredagsmarknaden flyttar ju den 12 maj!

18118653_10154563455716094_4206218127110143888_n

Åratals diskussioner är till ända och 700 stånd öppnar sin kommers på de för ändamålet nyanlagda 80.000 kvadrat-metrarna vid Avenida Delfina Viudes, intill Aqua-parken
och N-332. Det finns sju portar in till området, vilket har försetts med dricksvatten och gatubelysning. Där finns gott om plats för försäljarnas bilar bakom stånden, liksom på annan plats för kunderna. Toaletter finns på tre ställen för både kunder och försäljare.

För att ta sig dit finns såväl taxistation som en särskild bussförbindelse ”MERCADO” med 30-minutersfrekvens utöver den reguljära stadsbussen C.
Torgförsäljarna å sin sida får tillträde till den nya marknadsplatsen mellan kl.4 och 8 på morgonen för att sedan lämna den mellan kl.14 och 15.30. För städningen efter marknaden finns tre containrar. Även toaletterna städas flera gånger under marknadens lopp. Till övervakningen bidrar polis och civilförsvar.

Således förhoppningsvis slut med ficktjuveriet, som tidigare härjat i trängseln på den tidigare platsen. Invånarna kring denna kan dra en suck av lättnad efter åratals ”instängning” av marknaden, liksom även andra besökare, som fått ta oplanerade omvägar kring det trafikhinder marknaden utgjort. (Aktiv i Torrevieja)

brandstationTorreviejas brandstation ligger mittemot varuhuset Habaneras på CV-905, mellan polishuset och återvinnings-stationen. 

Torreviejas brandstation är sedan i december huvudbrandstation för Vega Baja Sur. Man har tidigare legat som underavdelning till Orihuelas brandväsen. Nu är man frigjord därifrån och har ”stigit i graderna”, medförande ökad resurstilldelning ifråga om både personal och utrustning (Aktiv i Torrevieja)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MzAvbWVkaXVtMS83NjMwMjUuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

Utbyggere avviser at Torrevieja trenger flere hotell

Før bystyremøtet, som skal behandle en endring av byggetillatelse fra hotell til boliger, sier en utbygger at Torrevieja ikke trenger flere hotell.

Utbyggeren ba selv om endring for ni år siden. Da var området regulert for boligbygging, for å bygge hotell, skriver Informacion. Det har vist seg vanskelig og i tillegg ligger fire av byens tolv hoteller ute for salg.

Det gjelder Hotell Masa, som nå er til salgs for sju millioner euro. Hotellet har 50 rom og med panoramautsikt mot Middelhavet. Også Hostal Gran Via, i calle Patricio Zammit ved Guardia Civil, er til salgs, prisen er 750.000 euro.
Hotel Central i sentrum med 28 rom er til salgs for 2,5 millioner euro og Hotel Tuto ved Los Náufragos-stranden, skal også være ute på markedet.

Utbyggeren sier at de tviler ikke på den gode hensikten til de som vil ha hotell, slik som det forrige bystyreflertallet. De hevder imidlertid at tiden har vist at de økonomiske og sosiale realitetene er slik at turistene i Torrevieja ikke etterspør hotellsenger.                 (Robert E. Larsen, Vikingposten)

170422cAbrimos el Mar

Segling, rodd, vattensport… vill du prova? Måndagen den 1 maj, kan man både öva och testa de olika vattensporterna helt gratis vid REAL CLUB NAUTICO TORREVIEJA och Marina Internacional, Torrevieja yacht club. (TorreGuia)

18157809_1626016904095048_7377910680934397876_n

Vädret i helgen!

&

Idag lördag är det marknad i: Alicante, Almoradi, Torre Pacheo, Elche, Benissa, Calpe, Santa Pola, Playa Flamenca, Finestrat, Jalon, Gandia

18199378_1510429142362071_4071660043215124338_n

Ha en trevlig lördag!

Kram!

Detta inlägg publicerades i Fredagsmarknaden, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Speciella marknader i och runt omkring Torre. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 29/4 Lördag

 1. farfar hebbe skriver:

  Jo men visst är det varmt så det räcker,igår var varm,ännu varmare idag tidigare i veckan har det blåst skapligt,på dagarna lugnade ner sig mot kvällningen..Mätte nyss graderna på balkongen i solen,,+42,4,,det räcker och blir över..Haé Kram.

  Gilla

 2. skåningen skriver:

  Här är det 12,4+ idag!
  Det är snälla goa pågar jag har.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  Gilla

 3. Ditte skriver:

  Återstår ju att se om det blir i år marknaden flyttar. Men det vore ju bra.
  Fick just igår en inbjudan från Club Nautici och Turistbyrån i Torre att delta i detta evenamang och frågan om vi ville segla. Kul! Hoppas på bra vind och sol. Spännande med fler hotell men det verkar ju ingen brist på bostäder att hyra här, finns ju massor och även så på hotellbokningssidor och Airbnboch många väljer ju idag lägenheter istället för hotell. Och oftast blir det billigare och mer utrymme.
  Kram och trevlig kväll. Rapport kommer från Club Nauticos aktiviteter.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det är ju frågan, samtidigt har dom nu gått ut med ett exakt datum, så då bör väl flytten bli av den 12/5 tycker man ju! Trevligt med inbjudan, hoppas ni får fint segelväder nu på måndag. Ska bli spännande att se din rapport! Ja det verkar faktiskt som många väljer att hyra en lägenhet i stället för att bo på hotell under sin semester.
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s