7/5 Söndag Bilträff i Montesinos, Mors dag

Hej!

019a4dab4a514cd42592896423faab4ab495760672-kopia-2

Idag firar man Mors Dag i Spanien!

(alltid första söndagen i maj månad)

I Sverige firar man alltid Mors Dag den sista söndagen i maj!

untitledrc3b6dabilar kopiaDen första söndagen i varje månad brukar det vara bilträff i Los Montesinos

Idag är det bilträff i Montesinos igen!

Tid: ca kl.11:00 – kl.14:00

vid Hotel La Torre.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MTEvbWVkaXVtMS83NjExNzcuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

 

De siste årene har toget endt opp i Europaparken, men ikke i år. Det ble for dyrt, og det er ikke riktig at kommunen skal dekke alle kostnadene. Det blir en ny variant i år, men det er ikke farlig med endringer. 17. mai har endret seg med jevne mellomrom, og det synes jeg bare er bra, sier rektor Signy Munkeby.                                                                   (Camilla Haugseth Hoem, Vikingposten)

Feria-de-Mayo

Feria de Mayo i Torrevieja pleier alltid å bli avviklet i mai, men slik blir det ikke i år. Maifesten blir flyttet til høsten. Dagene 10. til 15. oktober er avsatt til festlighetene, som også kalles Feria de Sevillanas. Slik sett blir festdagene sammenfallende med Virgen del Pilar. Torsdag 12 oktober er for øvrig helligdag, så det vil bli ganske mange stille og rolige dager i denne perioden.

Bakgrunnen for at årets maifest er flyttet, er at byrådet i Torrevieja rydder opp i gamle kontrakter for å få alt på stell. Dette tar tid og derfor måte Feria de Mayo flyttes. Om dette blir en permanent ordning, eller om man går tilbake til de opprinnelige datoene neste år, vites ikke. (Jan Henriksen, Spania i dag)

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MzAvbWVkaXVtMS83NjMwNDcuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

Dan Selin er spent på hvordan kundene vil respondere på flyttingen til Plaza de los Halcones 27 i urbanisasjon Los Angeles i Torrevieja.

I nye lokaler etter flyttesjau

Dan og Kirsti Selin har flyttet ut fra senteret Gallerian og er på plass på El Paraiso og i bygningen restaurant Danmark leier ut. Mandag var første dag i nye lokaler etter en kort oppussingsperiode. Det har tidligere vært et supermarked her, og derfor er det blant annet et stort kjølerom her. Det var en av flere grunner til at vi flyttet ut etter mange år på det skandinaviske senteret Gallerian, sier Dan Selin (64) til Vikingposten.

 

Det meste et på plass for det lille supermarkedet. Vi er litt provisoriske i oppstarten. Men jeg er ganske fornøyd med hvordan vi har fått organisert butikken. Jeg flytter stadig på enkelte varer for å optimalisere plasseringen for de forskjellige varegruppene, sier Kirsti Selin. Her blir det mer kompakt enn lokalene vi disponerte på Gallerian.

Plasseringen av forretningen mener ekteparet er ideell. Vi er klar over at mange skandinaver er på tur nordover for sommeren. Og derfor er det først til høsten vi får se om effekten av flyttingen blir som ønsket. Her har vi ingen konkurrenter i nærheten. Samtidig er det mange skandinaver som har leiligheter her i nærmiljøet vårt som de benytter vinterhalvåret. Det er en klar fordel. Det er også mange briter og belgiere som allerede har vært innom, sier Selin.

Vi har også en betydelig lavere husleie her enn de 3600 euroen vi hadde tidligere. Men nå tarvi et år av gangen, så får vi se hvordan det ligger an om et års tid, avslutter 64-åringen. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

Önskar Kirsti & Dan lycka till på det nya stället!

17800486_10154770415823962_6233464666312693164_n

Ha en riktigt härlig söndag!

Kram!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilträff Montesinos, Feria de Mayo, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Trevligheter på G.. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 7/5 Söndag Bilträff i Montesinos, Mors dag

 1. Ama de casa skriver:

  Det är verkligen fint där i Segovia – älskar den där akvedukten som går genom stan 🙂

  Ha en fin söndag och grattis på namnsdagen!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det ser verkligen vackert ut där i Segovia! Vi har tänkt flera gånger att åka dit, men det har aldrig blivit av. Det finns ju så många fina och vackra platser i Spanien, men någon gång kanske man kommer dit, vem vet.
   Tack för grattis hälsningen!
   Kram!

   Gilla

 2. farfar hebbe skriver:

  Ja grattis på namnsdagen..Ja Sacramento är liksom min fasta matpunkt,sen är det 3 till som får minst ett besök per resa,,ikväll blir det Nikitas,kanske byns bästa mat,enda stället tror jag där man kan få potatisgratäng,tror jag.Ganska dyrt men det är det värt åtminstone en gång..
  Ja det blir hemresa i morgon,,brukar vara jobbigaste dagen på resan,mycket köande..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack ska du ha! Härligt att du har hittat några restauranger som har blivit dina favoriter under åren som har gått. Önskar dig en jättetrevlig kväll på Nikitas och en trevlig hemresa!
   Kram!

   Gilla

 3. Preciosa skriver:

  Hej!
  Ja akvedukten är otrolig, har ju sett den irl men poco. Bodde ju på ett hotell där jag blev av med datorn…Tröttsamt. Synd att fiskaffären flyttade, ingen sån butik att handla i nära (för oss). Men med den hyran dom hade så förstår jag. Otroligt hög!!
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Kan tänka mig att akvedukten är otroligt vacker och ståtlig!
   Just det det var ju där du blev med datorn, så himla trist. Tyvärr måste man låsa in allt.
   Ja det var verkligen skillnad på hyran. Hoppas det går bra för alla dom butikerna som har flyttat dit och att Dansken får färdigt med alla sina projekt i trädgården.
   Kram!

   Gilla

 4. skåningen skriver:

  Jag hoppas att du har haft en bra dag och att du får en skön kväll!
  Kram!

  Gilla

 5. Marga skriver:

  Hoppas det ska gå bra för ”fisken” på nya stället, men förstår att många kommer att sakna den där den låg! Önskar er skön söndagkväll och en bra början på den nya veckan! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det hoppas jag också, men det är nog många som kommer att sakna den. Samtidigt verkar det ju inte finnas så många kvar i Gallerian nu när ”fisken” har flyttat.
   Tack detsamma! Har precis tittat på den spännande finalen i Mästarnas mästare!
   Vi hörs och ses snart!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s