9/5 Tisdag

 

Hej!

institution

Idag firar man  Europadagen!

På Europadagen idag den 9 maj firar vi freden och sammanhållningen i Europa. Det är årsdagen av den historiska Schumandeklarationen. I ett tal i Paris 1950 föreslog Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman en ny form av politiskt samarbete i Europa som skulle göra ett nytt krig otänkbart.

Hans vision var att skapa en europeisk organisation som skulle samla och förvalta kol- och stålproduktionen. Ett fördrag om en sådan organisation – Europeiska kol- och stålgemenskapen – undertecknades knappt ett år senare. Robert Schumans förslag betraktas i dag som startskottet för EU. (the official EU website)

18275171_421455108218992_4610512946264522652_n
Jag har delat Smaskens Bistro & Bar foto

Eurovision song contest börjar idag den 9/5 21:00 med kval 1, kval 2 den 11/5 samma tid och på lördag den 13/5 är det final! Vi visar båda kvalen och firar tillsamans på lördag när Sverige tar hem spelet😎😎😎.

 

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MTEvbWVkaXVtMS83NjExMTAuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

Hundene får egen strand i Torrevieja

Ordføreren i Torrevieja, Jose Manuel Dolon, sier at kyststrekningen autorisert for badende hunder vil bli plassert på sørkysten av byen, mellom Dique de Poniente i bydelen San Roque og Punta Prima.Dette utelukker andre områder som ble foreslått for noen måneder siden, som stranden på La Mata eller buktene som ligger i området mellom La Mata-stranden og Los Locos. Det vil derfor ikke bli tilrettelagt for hunder i de mest kjente badeområdene La Mata, Las Calas, Los Locos, El Cura og Los Náufragos.

Dette er fordi hvis kommunen legger til rette for hundestrender i disse områdene vil strendene miste sine blå flagg. Blått Flagg er en internasjonal miljøsertifisering som gis til badestrender og småbåthavner som oppfyller visse krav om vannkvalitet sikkerhet, service og miljøinformasjon. Hundestrender i det området som nå er bestemt vil kunne tas i bruk i løpet av sommeren. Byråden opplyser at Costas (kystmyndighetene) ikke legger noen begrensninger og gir kommunen rett til selv å styre dette så lenge vedtektene tillater det.(Robert E. Larsen, Vikingposten)

18402597_1316656945048837_1803816475324741627_n
La plaza Waldo Calero i Torre. Foto: Turismo de Torrevieja

 

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade, Stränderna i Torre, Temadagar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 9/5 Tisdag

 1. farfar hebbe skriver:

  Ja inte var det så kul att kika ut i morse,frostvitt och -2,4,,tvära kast mot de +24 jag hade igår vid 11 tiden..Men det är i alla fall lite grönt med musöron på björkarna,fin tid som nu kommer..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Kan tänka mig att det blev tvära kast för dig, men skönt att hemresan gick bra, trots förseningen. Ja våren har kommit en bra bit på väg redan, trots bakslaget som kom precis nu i helgen. Snart så är det sommar igen.
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Kul bänk !
  S..Det går lika bra med promenader!
  Kram!

  Gilla

 3. Ama de casa skriver:

  Eurovision börjar imorgon 9/5? Det drar igång idag ju, det är 9/5 idag 🙂

  Ha en fin kväll!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Attans, tack för att du påminde mig! Jag hade ändrat texten till idag den 9/5, men tydligen funkade det inte. För jag hade nämligen ett jäkla strul med att få det jag skrev sparat.
   Men hur som helst – det drar igång i kväll!
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s