15/5 Måndag Vad händer i Torre den här veckan….

Hej!


Den 14/5 2015 var det +28 i Torre…..

och igår, två år senare, var det också +28 grader i Torre!

För första gången anordnas Cocina Internacional i Torrevieja. Den 15-21 maj kan man äta internationell mat på de deltagande restaurangerna. För 25 euro får man fyra rätter, ingår gör också dessert och kaffe.
Ni kan se deltagande restauranger på denna länk: http://www.torreviejagastronomica.com/1o-edicion-de-cocina…/
Har delat Skandinaviska bladets foto.

Wibes Modevisning 17 maj kl 14:00 – 17:00 på hotel Fontana Plaza. Vi bjuder på cava, snacks och lotteri med utomordentligt fina priser, Biljetter kan beställas via info@wibescb.com och finns på plats

Internationell mini-mässa den 18/5

Välkomna till Wibes Internationell utställning på Hotel Fontana Plaza, Torrevieja, 18 maj mellan 15.00 – 19.00 Vi har ett femtiotal utställare som finns på plats såsom fastighetsmäklare, försäkringsbolag, sjukvård, restauranger, smycken, webbdesign, konstverk, jobbförmedlare, hälsa, hår- och hudvård, hälsosam mat, kläder, skor, väskor och många fler. För mer information info@wibescb.com eller +34 693 523 905 Fri entre för alla! Varmt välkomna!

John Mencis Band och Unión Musical Torrevenje anordnar en hyllningskonsert för Elvis den 20 maj klockan 19.00 i Auditoriet i Torrevieja, i samband med att Unión Musical Torrevenje firar 175 år.

 Biljetterna kostar mellan 5–15 euro och kan köpas i teaterkiosken (må-fre 11.00-13.00) eller på Unión Musical Torrevejense kontor på musikpalatset (måndag-fredag 18.00-20.00. Man kan även reservera via whatsapp: 670 107 261 (Skandinaviska – Bladet)

Countrymusik. Baard Berg Andreassen spiller og underholder på en rekke plasser i Torrevieja. På programmet står låter fra artister som: Kris Kristofferson, Alan Jackson, Dire Straits, Willie Nelson, Johnny Cash og Waylon Jennings. I Torrevieja han han 15-20 spillejobber i måneden. I hans faste program inngår spillejobber hver onsdag ettermiddag på puben Elias på Torre La Mata. Fredag ettermiddag spiller han på Rosa Leda ved Los Locos. Fredag kveld, lørdag og søndag kan du også høre han på La Luna Restaurant i Orihuela Costa. (Spania i dag)

Fem blå flaggor till Torrevieja även i år

Torrevieja har lyckats behålla sina fem blå flaggor – beviset för att man har både högsta vattenkvalitet och bästa service på sina playor – även i år, trots tre svåra stormar.  Skadorna efter dessa har genast åtgärdats med intensiva arbetsinsatser, som alltså gett resultat. Kraven för att få den eftertraktade blå flaggan stiger dessutom för vart år.

De fem belönade playorna är  Torrelamata Sur, Los Locos, el Cura, Los Náufragos och Cala Pitera. (Torrevieja.com)

Så vackert! I Firgas på Gran Canaria finns en urgammal vattenkälla som använts i över 500 år. Mineralvatten från Firgas säljs fortfarande på ön.

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade, Tapasrunda och andra matevenemang, Trevligheter på G.. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 15/5 Måndag Vad händer i Torre den här veckan….

 1. Preciosa skriver:

  Gomorron!t
  Ja det händer saker hela tiden, den som säger att Torre är tråkigt vet inte vad dom pratar om.
  Själv har jag en målare här som just satt i gång nån ”visp” som är öronbedövande 😦 Kl 9 kom han och jag sov dåligt för myggstick i natt. Hu va jobbigt med dessa mosquitos 😦
  Mina bilder har nu rättat till sig i bloggen. Mirakel. Trodde allt var kraschat. Undrar så klart hur det kan bli så 😦
  Ha en bra dag! Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej P!
   Ja det händer alltid något skoj i Torre, så den som säger att stan är tråkig vet inte vad den pratar om. Just nu saknar jag er och alla våra mysiga fikastunder nere i Torre!
   Jobbigt med myggsticket och ”vispen”!
   Men det blir nog jättebra när målaren har målat färdigt!
   Vad skönt att du har fått ordning på bilderna nu och allt är okej igen!
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

 2. Ditte skriver:

  Mycket finns det ju att göra och det är roligt. Variattionerna är stora.

  Jag är lite förvånad över detta med blå flagg på ett par av stränderna eftersom jag inte alls tycker att ”de sanitära detaljerna” är bra. Tillgången till toaletter är minst sagt skralt, särskilt vid Cura och Locos (har varit där då och då) och de är inte städade och ibland är de inte öppna alls. Väldigt trist. Blir till att besöka toaletter på grannrestaurangerna och så ska det ju inte vara. Har påtalat detta för turistinformationen och om många gör det kanske det kan komma fler fräscha toaletter för detta är ju ett av flera krav för att få blå flagg. (Kan tänka mig att ingen varit och sett hur det ser ut.) Om kraven stiger för att få blå flagg vet jag inte. Toaletterna kanske räknas bort.
  Hur det är vid de andra stränderna vet jag inte…

  Kram och trevlig vecka. här verkar sol och badsäsongen nu ta en liten paus.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Det är kul att det finns så mycket att göra i Torre!
   De ”sanitära detaljerna” som toaletter, har jag aldrig behövt uppsöka, så det kan jag inte uttala mig om. Så om det är som du beskriver, så är det ju lite konstigt att Torre har lyckats behålla sina fem blå flaggor. Men för att lyckas få dessa blå flagg, måste ju Torre ha både högsta vattenkvalitet och bästa service på sina playor, det verkar dom ju ha haft.
   Trist väder idag, men solen försöker titta fram just nu….
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

  • MariArne skriver:

   Hej Ditte! Är det så illa? Men kan det möjligen bero på att stränderna inte officiellt öppnat ännu? Inga badvakter eller flaggor ännu. Är det under badsäsongen du upplevt det eller tiden före och efter? Hälsningar Marianne i ett soligt Torre

   Gilla

 3. farfar hebbe skriver:

  Ja hu så våren kom av sig..Jag hade regn i morse,nu är det helgrått ynka +4,9 grader..Tror jag ska putsa lite fönster nu..Haé Kram.

  Gilla

 4. Ama de casa skriver:

  Det är kul att det händer så mycket i stan hela tiden 🙂

  Ha en härlig kväll!

  Gilla

 5. skåningen skriver:

  det finns många duktiga ungdomar. Viktigt att de får visa vad de kan
  Ha en bra dag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s