19/5 Blodomloppet

Hej!

Härliga bilder från Blodomloppet igår!

Hamnspången är en gång- och cykelbro över Fyrisån i centrala Uppsala som förbinder Stadsträdgården med Kungsängen. Hamnspången, som invigdes den 26 oktober 2012, är konstruerad som en holländsk motviktsbro som öppnas med hjälp av en vikt högt uppe i ena änden av brokonstruktionen. Bron används av över 4 000 cyklister per dygn, och är en genväg för dem som färdas mellan östra delarna av Uppsala (med Resecentrum) och de västra delarna (med bland annat Akademiska sjukhuset, BMC och Glunten.Båtar som är högre än 2,3 meter kan inte åka under bron, utan den öppnas för passage på fasta tider

Blodomloppet är ett motionslopp som äger rum på 16 orter i Sverige och vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen – oavsett om du är blodgivare eller ej.

Man kan välja att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer

Det var mycket folk som hade samlats på Studenternas IP för att kolla på Blodomloppet som arrangeras av Upsala IF Friidrott och Blodcentralen, Akademiska sjukhuset.

I år var det så många som 13 270 deltagare (varav 2000 blodgivare) som deltog i Blodomloppet och Lilla Blodomloppet. Preliminärt datum för nästa upplaga av Blodomloppet i Uppsala är den 17 maj 2018. Vi kommer då att fira 20-årsjubileet med flera spännande nyheter. (Foto: äldsta sonen)

Ha en skön dag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilder från Sverige, Okategoriserade, Sporthändelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s