28/5 Söndag Mors dag!

Hej!

FullSizeRender

Foto: Newsner familj
Mors dag firas i de flesta länderna i världens men vi väldigt olika datum, i Sverige firar vi Mors dag den sista söndagen i maj precis som bl a Marocko och Frankrike. I bl a USA, Finland och Danmark så firas dagen den andra söndagen i maj och i Norge firas Mors dag den andra söndagen i februari. Anledningen till att vi firar Mors dag senare än de flesta andra länderna som firar den andra söndagen i maj sägs bero på att det är större chans att vi kan gå ut och plocka blommor och ge till vår mamma. Tanken med Mors dag är att vi ska stanna upp och tänka på våra mödrar, tacka dem för vad de gör och vad de har gjort och fira dem.
Första gången som någon firade denna dag var år 1908 i Philadelphia, detta för att Ann Jervis ville hedra sin mamma på årsdagen av hennes bortgång. Sedan dess har mors dag firats varje år runt om i världen. Mors dag är en av våra största och mest uppmärksammade temadagar och även en av de äldsta så passa på att bjuda ut din mamma på lite mat, eller om hon bor långt bort, varför inte skicka lite choklad för att uppmärksamma henne. (Temadagar)

Mors Dag i Spanien ”el día de madre” firas alltid första söndagen i maj  

 

Foto: Newsners

Saknar dig så mycket!

Kram!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 28/5 Söndag Mors dag!

 1. Ditte skriver:

  Visst är denna dag speciell på många sätt och jag tänkte också på min mamma som betydde mycket för mig och även på många andra mammor och även på de som aldrig blev mammor. Men att uppskatta varandra för den man är, känns viktigt och att göra det varje dag.
  Kram och trevlig start på den nya veckan.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja visst är Mors dag en väldigt speciell dag för oss som inte har våra älskade mammor kvar i livet. Man blir lite extra påmind en sån här dag! Både mina föräldrar och min syster finns ju inte kvar i livet, så det känns väldigt tomt utan dom. Saknar dom jättemycket.
   Tack detsamma!
   Kram!

   Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Ja man önskar att det fanns besökstid där, har mycket att fråga om och berätta. Om man åtminstone kunde ringa 😦
  Kram P ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s