29/6 Torsdag Varmt & skönt

Hej!

Kan få over 40 grader

Ny runde med varmluft på gang.

Det er bare å stålsette seg…Meteorologene i Aemet melder at varmluft fra Afrika igjen vil sende gradestokken opp mot 40-tallet i innlandet i Valencia-regionen de kommende dagene.

Og det blir varmt også langs kysten, rundt 34 grader.

Og da kan det jo være greit at det også er meldt en god del vind. Men det er nettopp det som plager myndighetene. For vind opptil 80 km/t er ikke bra om det skulle begynne å brenne. Så her har man gått ut med en rød advarsel fordi skogbrannfaren er høy. Og kombinasjonen hetebølge + vind kan bli katastrofal når man i tillegg har hatt den tørreste våren på 150 år (Terje Aspdahl, Vikingposten)

Den spanske sommervarmen kan være en velsignelse eller en plage. Å være svett, klam, solbrent eller dehydrert er ingen god oppskrift på et hyggelig opphold i Spania. Om man er lite vant med en slik hete er det noen enkle forhåndsregler og tips man kan ta med seg for å få et langt behageligere opphold i Spania og nyte varmen.

1) Unngå sola midt på dagen
Bare «turister» går på stranda midt på dagen når sola steiker mest. Eneste du oppnår er å bli raskt solbrent og dehydrert. Gå heller på stranda tidlig på formiddagen eller senere på ettermiddagen etter fire-frem i det minste. Dagene er lange i Spania og kveldene likeså. Det er ikke tilfeldig det er helt vanlig å spise middag her etter klokken ni.

Samme gjelder markedet. Det er populært å besøke de lokale markedene når man er på besøk i Spania. Men det blir ikke en så hyggelig opplevelse om sola steiker i toppen og svetten renner. Ta forhåndsregler, gå ekstra tidlig om du kan. Om ikke, ta forhåndsregler klesveien.

Husk å drikk så mye du kan om du er ute i sola. Du mister mer veske gjennom utånding enn hva du svetter ut. Men husk at alkohol og kaffe dehydrerer, så en kald øl i sola gjør bare ting værre.
Solbriller er også en god idee, spesielt når sola er på det sterkeste. Blåøyde er enda mer sensitive for sollys enn de med brune øyne.

2) Bruk aircondition med måte
De fleste misbruker aircondition. Den brukes for ofte, temperaturen settes for lavt og resultatet er tørr luft, irriterte luftveier og «sommer-forkjølelse». Kroppen vår liker heller ikke brå endringer i temperatur og det komme utenfra og rett inn i et «iskaldt» rom er ikke bra. AC på dagen er ofte ikke nødvendig. Lag gjennomtrekk i huset, lag naturlig skygge når du planlegger innredningen eventuelt, bruk elektirske vifter det er langt mer behagelig, bedre for helsa og du sparer masse strøm.

Aircondition er uansett fint å ha de varmeste sommernettene, den fjerner også fuktigheten som kan komme med sommervarmen. Sett den gjerne på før du legger deg så sen kjøler ned rommet, utover natten faller temperaturen uansett så det er ofte nok. Om ikke bruk timer funksjon på anlegget så den skrur seg av i løpet av natten, så slipper du å vokne stifrossen neste morgen.
3) En godt natts søvn
Sov med tynt bomullslaken, det kan være uvant for oss nordboere men slik sover man gjerne langs middelhavet om sommeren. En god takvifte erstatter lett aircondition. Litt gjennomtrekk de varmeste dagene kan også komme godt med.

En god dusj for leggetid gjør det også enklere å sove uten å bli varm. Du blir også mindre attraktiv for myggen om du lukter mindre svette.

4) Vifter er behageligere og billigere i drift
Merk at det finnes en rekke svært stillegående takvifter på markedet. Vifter du ser på hoteller og restauranter er ofte av en eldre, dårligere eller billgiste type. Se etter de med en nyere type DC motorer som lager mindre lyd og husk at større vifter som roterer saktere er de stilleste. Disse er i praksis lydløse og ventligerer svært godt.

5) Kle deg kjølig
Kle deg i litt løse klær. Velg ting som puster. Husk også tekstiler i lyse farger absorberer langt mindre varme fra sola enn mørke klær. Vel litt mer løssittende klær i bomull, lin e.l. Shorts er slett ikke nødvendig så lenge du følger disse rådene. Det er heller ikke bra for huden å være for eksponer for sola for mye. Samme med skjorter, litt løssittende skjorter i bomull, er ofte det beste antrekket for mannen. Gjerne et litt løsere snitt enn resten av året.

Er du ute i sola midt på dage er en hatt eller en caps en god idee. Menn må også huske på at når man er tynnere i håret er man ekstra utsatt på et sårbart sted, hodet. Og at kvinner går med sjal i mange varme land er ikke bare for pynt, det skjermer for sola og varmen.

Bade temperaturen på deler av Costa Blanca har allerede nådd 27 grader, noe som er uvanlig så tidlig på sommeren. Mens biologer advarer mot at artsutvalget i sjøen kan forandre seg, advarer meterologene mot at været kan føre med seg stormer kommende høst og vinter. (Harald Brorstad, Spania i dag)

Den första söndagen i varje månad brukar det vara bilträff i Los Montesinos

Så nu på söndag den 2/7 är det bilträff i Montesinos igen!

Tid: ca kl.11:00 – kl.14:00

vid Hotel La Torre

Ha en riktigt bra dag!

Kram!

Detta inlägg publicerades i Bilträff Montesinos, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Stränderna i Torre. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 29/6 Torsdag Varmt & skönt

 1. farfar hebbe skriver:

  Mors..Huga så varmt du tänker få,,se till att ha hatten på…Här i Sunnersta är det helmulet just nu,men det ser ut att vara snälla moln,inga regnmoln precis..Tempen däremot kunde ha varit lite högre,bara + 12 just nu..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja som tur är så har det blåst lite, så det känns inte så varmt.
   i morgon varnar dom för ev. kraftiga stormar, vi får väl se hur det blir.
   Ni verkar ha det riktigt mysigt där i Sunnersta.
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 2. Ditte skriver:

  Varmt är det förvisso så jag är glad att vara hemma här i Sverige nu. Kvällarna i Torre är ju härliga, men dagarna tyckte jag blev alltför varma för att orka cykla, ta långpromenader eller ”göra något”. Och jag vill ju gärna hålla i gång…
  Ha det så bra ni kan!
  Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Som tur är finns det ju gott om skugga att tillgå om man inte vill vara ute i solen.
   Kvällarna är underbara här nere nu. Men att ut och promenera och cykla är det ju inte tal om på dagtid. Såg ditt fina inlägg om Uppsala, men jag har inte haft tid att kommentera som du kanske förstår.
   Tack ska du ha!
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 3. skåningen skriver:

  Det har regnat hela dagen här
  Kram!

  Gilla

 4. farfar hebbe skriver:

  Ja det är ett jädrans fågelliv i Sunnersta,,Björktrasten verkar bo i närheten för den är inte borta lång stund,duvan vet jag var hon bor,koltrasten inte en susning,han gästspelar bara ibland..Haé Kram.

  Gilla

 5. Ottar skriver:

  Min fetter med familie har bodd i Torrevieja siden 2003,men selv han synes det er noe varmt om dagen,men ”man vänjer sig” tror han.men hvor lang tid tar det?20 grader her i furet værbitt er varmt nok.Spania om sommeren…….kommer ikke på tale.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Ottar!
   Hoppas allt är bra med dig!
   Aha då har din kusin bott bra länge här i Torre.
   Ja han är inte ensam om att tycka så, det är så många som har svårt att anpassa sig till värmen här nere.
   Själv tillhör jag dom som gillar sol och värme, inga problem alls.
   Blir det för varmt får man krypa in i skuggan.
   Ha det så bra!
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s