4/7 Tisdag Vattenland

Hej!

I söndags var Preciosa  och vi till Mundo och åt lunch tillsammans

och Ami och Patrik kom förbi och dom stannade till och vi pratade en liten stund.

Saknaden efter La Syrra är så stor, så stor !!


Selgerne vil flytte La Mata-markedet.

Nesten alle de 160 selgerne på markedet på La Mata i Torrevieja ønsker et annet sted for onsdagsmarkedet enn de trange gatene som er valgt som ny markedsplass.

Selgerne sier, ifølge Informacion, at med den nye plasseringen vil man få de samme problemene som gjorde at man i sin tid flyttet markedet til kanalen. De trange gatene vil gjøre det enklere for lommetyver, hevder de.

Selgerne mener avenida Los Europeos er et mer egnet sted, også avenida de Francia er akseptabelt sier de. Byråd Javier Manzanares sier han har avtalt et møte med selgerne førstkommende tirsdag for å løse problemet. (Robert E. Larsen, Vikingposten)

Fredrik Krossøy og Janne Simonnes badet i La Laguna Rosa for første gang da Vikingposten var innom. 

Torrevieja er kjent som Saltbyen for mange, da det gjennom flere århundrer har blitt utvunnet salt av de to lagunene i området. Det kanskje ikke alle vet er at den salteste av disse, «La Laguna Rosa», også er en badeplass.  Her unngår badegjestene trengsel og køer, og det er godt om plassen. Men det er nok helsegevinsten med det saltrike vannet og gjørmen som trekker folk til disse breddene.

Det er ingen skilt som viser vei, men det er heller ingen skilt som sier at det er forbudt å bade her. Vanndybden er cirka halvannen meter på det dypeste i denne 1400 hektar store innsjøen. På dette rosa vannspeilet flyter nesten alt på grunn av det ekstremt høye saltinnholdet.«La Laguna Rosa» er også et skue for øyet.

Mange turister hadde også benyttet sjansen til å ta et gjørmebad på denne solfylte dagen, for gjørmen er visstnok det sorte gullet i lagunen. Det er kjent fra gammel tid at dens innhold hjelper på hud og hudproblem, men også anti-inflammatorisk. I tillegg skal det være til hjelp mot reumatisme, leddgikt, slitasjegikt, eller for eksempel etter benbrudd.

Ifølge Informacion som har vært i kontakt med brukere av området, hersker det mange teorier om hvordan og hvor lenge man skal påføre seg gjørmen. Det virker som å være enighet om at å smøre seg helt inn hver dag i ni dager er den mest anbefalte kuren. Man venter til gjørmen har tørket skikkelig før den vaskes av. Skal man bade i saltsjøen er det viktig å huske badesko for å beskytte bena, og solkrem for beskyttelse av resten av kroppen. Husk også å ta med nok ferskvann for å skylle av saltet etterpå. Badeplassen ligger på Torreta III, og parkering kan du blant annet finne på Calle de las Lavanderas. (Camilla Haugseth Hoem, Vikingposten)

Vattenförbrukningen har ökat…

En ny rapport viser at vannforbruket i Torrevieja har steget med 11 prosent i år sammenliknet med fjoråret. Rapporten som er gitt ut av Agamed, selskapet som er ansvarlig for vannforsyningen i saltbyen, viser at byens vannrenseanlegg mottok totalt 2,3 millioner kubikkmeter med vann til rensing mellom januar og mai inneværende år.

Økonomien i bedring. Ifølge selskapet skyldes økningen i vannforbruket utbedringer i nettet, at flere bolighus igjen er tatt i bruk og en generell bedring i den økonomiske situasjonen. I samme rapport forteller Acamed at 133 kilometer med avløpsrør i Torrevieja er vasket, noe som utgjør totalt 45 prosent av byens dreneringssystem.

Vannkvaliteten i Torrevieja karakteriseres forøvrig som ¨fantastisk.¨(Fredrik Kruse, Spania i dag)

Badeland i Torrevieja, Aquapolis, Aqua-Park Rojales, Flamingo Aqua Park.Blir du lei av strand, sand og saltvann, kan en badepark være et godt alternativ. I Torreviejaområdet har du tre muligheter i umiddelbar nærhet. Mye moro venter deg i Aquapolis, Aqua-Park Rojales og Flamingo Aqua Park.

Aquapolis, Torrevieja

Den største blant badeparkene i Torrevieja er Aquopolis på nordsiden av sentrum, like i nærheten av kjøpesentrene Habaneras og Carrefour. Anlegget inneholder et stort utvalg av sklier for store og små, og bassenger i forskjellige dybder og fasonger, inkludert et bølgebasseng.
De aller fleste vil finne noe som faller i smak på Aquopolis. Det er bra med muligheter for de minste, men også for de som er ute etter mer fart og spenning.
Det er flere serveringssteder inne på området, og det finnes en egen pikniksone, hvor du kan ha med deg egen mat. Storebroren blant badeparkene i Torrevieja er så avgjort et sted for hele familien.
Ytterligere opplysninger, se www.aquopolis.es

Aqua-Park Rojales

Det er en stor plen med gratis solsenger inne på området, her kan de voksne slappe av mens barna leker. Aqua-Park Rojales egner seg utmerket for familieutflukter, og er definitivt verdt et besøk. Særlig hvis du er blant dem som syntes Aqualandia blir litt for stressende i lengden.
Åpningstider:11.00-19.00 (1. juli-21. august)11.00-18.00 (22. aug-8. sept.)

Priser: Barn under 3 år   Gratis. Barn opptil 12 år og de som er eldre enn 65 år 12€ Voksne 14,00€
Mer info på: www.aquaparkrojales.es

Flamingo Aqua Park

I La Siesta urbanisasjonen, like i nærheten av den norske sjømannskirken, finner vi den siste av Torreviejas badeparker. I La Siesta urbanisasjonen, like i nærheten av den norske sjømannskirken, finner vi den siste av Torreviejas badeparker.

Flamingo Aqua Park, som er den minste av de tre, er liten og oversiktelig. Her finnes to sklier og et stort basseng med forskjellige dybder, utlån av solsenger (gratis), og et par steder som serverer mat og drikke. Flamingo Aqua Park er, i likhet med de to andre badeparkene, et sted for  familien, kanskje helst de med små barn. Åpningstider: Hver dag 11.00 – 18.00.Priser:Barn under 4 år gratis. Barn 4-12 år: 11€. Voksne  13€  Senior  11€ For mer info, sjekk: http://www.aquaparkflamingo.com

(Spania.no)

Ha en riktigt bra dag!

Kram!

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Info om Torrevieja, Okategoriserade, Stränderna i Torre. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till 4/7 Tisdag Vattenland

 1. Ditte skriver:

  Mundo är ju alltid så trevligt och med väldigt bra mat i fin miljö. En klar favorit hos oss.
  Trevligt att Ami och Patrik passerade på vägen och tittade in och pratade lite.
  Kram!

  Gilla

 2. Preciosa skriver:

  Tack för i dag och alla andra dagar! Nu åker jag hem till Syrris.
  Kramar till er i massor!
  I ♥♥♥

  Gilla

 3. marga skriver:

  Alltid ett säkert kort att gå till Mundo. Trevligt att ni gjorde det tillsammans med P! Ja, Carina, saknaden är så stoor. Mina tankar går till P och till er också. Kramar kramar!

  Gilla

 4. MariArne skriver:

  Undrar hur Vikingposten kunnat missa förbudsskylten vad gäller bad i Torreviejas saltsjö? Kram

  Gilla

 5. Birgitta skriver:

  Mundo alltid ett säkert kort. Så obeskrivligt bra att ni finns där nere nu, det är väl inte varje år ni finns där så här års. Men i år var det meningen tydligen! Fantastiskt!
  Kramar till er

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det finns en mening med livet!
   Så det var så mysigt att sitta där på Mundo med P.
   Våra tankar gick till La Syrra och vi saknar henne så mycket!
   Kramar till dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s