22/7 Lördag Vi flög norröver….

Hej!

I torsdags var det dags igen……

och vi hade sällskap hem på planet med våra två söner som har haft lite semester nere i Torre

Hemresan gick bra, trots att det blev en kvarts försening.

När vi närmade oss Arlanda såg vi denna härliga vy över Järvafältet i Stockholm.
Det var +33 när vi åkte från Torre och sen var det faktiskt hela +19 när vi landade på Arlanda .

Det ska bli så härligt att få träffa våra nära och kära igen!

Flere enn 500 slike parasoller skal utplasseres på stränderna i Torrevieja.

Denne uken og et godt stykke ut i august, er det mulig å beskytte seg mot solen under en rekke solparasoller som er plassert ut på strendene i Torrevieja.

Det er Quirónsalud-sykehuset i Torrevieja som står bak initiativet. Sykehuset vil også komme med råd til hvordan man best beskytter huden når solen er som sterkest og planlegger en del andre aktiviteter på strendene i Saltbyen. Parasollene finner du på Playa del Cura, Los Locos- og La Mata-stranden. Flere enn 500 slike parasoller blir utplassert (Terje Aspdahl, Vikingposten)

 Foto: Manu Fernandez/TT

Förslag om slopad siesta i Spanien

I Katalonien, den spanska regionen med huvudstaden Barcelona, har nu en allians mellan företag och fackföreningar lagt fram förslaget om att slopa den runt tre timmar långa lunchrasten.

I stora delar av Spanien avbryts arbetsdagen av en runt tre timmar lång paus, vanligtvis mellan klockan 14 till 17 på eftermiddagen. Då passar spanjorerna på att äta lunch och kanske ta en soltur under dagens varmaste timmar, för att sedan återgå till jobbet.

Som en konsekvens av detta slutar många inte förrän runt klockan 20 på kvällen. Detta vill nu 110 företag, fackföreningar och andra intressegrupper i Katalonien ändra på, och ingick under måndagen en pakt för att på sikt ändra arbetstiden. Detta uppger den brittiska dagstidningen The Guardian.

– Analysen är enkel. Vi har ett problem med vår arbetstid, vilket har en direkt påverkan på vår hälsa, säger en av paktens initiativtagare, Fabian Mohedano till the Guardian om dygnsrytmen som över åren förskjutits och lett till att allt fler spanjorer går och lägger sig sent efter midnatt.

– Vi har slutat göra vad miljoner människor gör över hela världen: äta frukost tidigt på morgonen, ha lunch mellan 12 och 14 och middag mellan 19 och 21. Vi äter inte frukost eftersom att vi gick till sängs med en full mage eftersom vi åt så sen middag kvällen före, fortsätter han.

De sena vanorna uppges inte bara påverka mathållningen utan även familjelivet – i synnerhet barnen som måste stanna kvar sent på skola och fritids om kvällarna.

Målet är att ha fått igenom nya tider år 2025. (SvD)

Tid: söndag 30 juli kl.21

Plats: Eras de la Sal

Biljetter: från 45€ – ring till John (0034) 629 056 720 och hänvisa till torrevieja.com, eller beställ via e-post info@heatwavepromotions.com

Mer info: https://www.heatwavepromotions.com  (Torrevieja.com)

AL MCKAY’S – EARTH WIND & FIRE Experience spelar de bästa låtarna från 70- och 80-talen.

Trevlig helg!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Bilder från Sverige, Info om Torrevieja, Musik underhållning, Okategoriserade, Siesta ?, Stränderna i Torre, Trevligheter på G.. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till 22/7 Lördag Vi flög norröver….

 1. farfar hebbe skriver:

  Kväller..Välkommen hem till den inte fullt så varma sommaren.Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Kväller..
   Tack det känns skönt att vara hemma igen! Det har ju varit runt +23 grader både igår och idag. Härligt att komma hem till den svenska sommaren, inte lika svettigt som i Torre. Men det man saknar är dom varma kvällarna där nere, ca +27, man kunde sitta ute bra länge på kvällen.
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Välkommen hem!
  Nu har jag försovit mig i soffan. Kasar bort till sängen och somnar om .
  Kram o Pöösss

  Gilla

 3. Preciosa skriver:

  Välkomna hem! Skönt att slippa 33 gr och få lite svalt…Ja njuter av det svala…Än så länge.
  Är hemma från paradiset Furuvik! Ha det så bra! Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack så mycket! Värmen var helt okej, men det var skönt att slippa trängas med alla människor som är nere nu, det började också bli svårt att hitta parkering. Vilket härligt väder det är här hemma nu.
   Förstår att du hade det toppen där i paradiset! Välkommen hem!
   Kram!

   Gilla

 4. Karin skriver:

  Välkomna hem till lite svalka!! Måste vara skönt att få en brake från hettan i Torre. De underbara kvällarna kan man ju inte ersätta men vi har faktiskt kunnat njuta ganska många kvällar här på vår terass.
  Vi får väl se hur det går med siestan. Lyssnade på radio idag där man pratade om förslaget att slopa siestan men det har ju varit på gång i många år.
  Ha det nu skönt😊
  Kram Karin o Stig

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack ska du ha Karin! Som du vet så gillar jag ju värmen, men det var skönt att få en brake från alla människor som är nere på semester just nu. När vi kom hem här så var det så dött här i stan för de flesta är ju semester hihi , skönt! Saknar redan dom sköna kvällarna med +25-27 grader, helt underbart!
   Ja snacket om siestan har ju pågått i flera år, hoppas dom slopar den.
   Tack detsamma!
   Kramar till er från oss båda!

   Gilla

 5. Ditte skriver:

  Välkomna hem till den svenska sommaren! Härligt är de trots att vädret varierat, men jag tycker nog det varit fint till stor del där jag varit. Balkonglivet har vi också njutit av docj inte med så varma kvällar som i Torre men det gör mig ingenting.
  Vilket bra öfrslag att nu placera ut parasoller på stränderna, men jag tycker i och för sig att många i Torre har med sig parasoller, men å andra sidan reflekterar havet och sanden och då hjälper inte parasolller om man är många timmar på stranden. Solskadorna blir ett faktum men bramed info så att folk begränsar sin solning och barnen framförallt.
  Vad gäller siestan så känns den ju förlegad och många varmare länder har den ju inte alls och har aldrig haft.
  Önskar er fina dagar här hemma.
  Kram från ett somrigt och vackert Stockholm.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack Ditte! Ja det var härligt att komma hem till den svenska sommaren.
   Jag saknar redan dom sköna kvällarna, men man vänjer väl sig snabbt.
   Har förstått att det har varit lite till och från väder, men inte så mycket regn här hemma.
   Verkligen bra gjort att placera ut parasoller och det behövs verkligen informeras om vad som händer om man solar för mycket. Såg många som gick ner till stranden vid lunchtid då det är som farligast att sola.
   Ja hoppas dom slopar siestan. Trodde att Zebra och Casa hade siestastängt, men dom hade faktiskt öppet hela dagen.
   Tack detsamma!
   Kram från ett soligt Uppsala.

   Gilla

 6. A-C skriver:

  Välkomna hem till den svenska sommaren! Vi har haft barnbarnsfamiljen på besök här i en vecka så nu behöver vi vila upp oss. Vi hörs o ses! Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Tack så mycket! Ja det känns härligt att komma hem till den svenska sommaren! Vad trevligt att ni har haft besök, men jag förstår att ni behöver vila upp er. hihi!
   Ja vi hörs och ses!
   Kram!

   Gilla

 7. marga skriver:

  Skönt att du kunde ta igen dig lite på planet, Carina! Välkomna hem! Ha det nu riktigt gott här hemma innan ni återvänder! Kan kanske vara skönt med lite svalka! HiHIHI! Kram!

  Gilla

 8. farfar hebbe skriver:

  Morsning..Helmulet här,+16,8..Jag hoppas att ”Enstaka” är någon annanstans och skurar.Men inte hos dig..Haé Kram..

  Gilla

 9. Ami skriver:

  Så roligt att ni fick vara tillsammans med sönerna ett tag nere i Torrevieja! Men förstår att det är roligt att komma hem och träffa resten av familjen 🙂
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s