27/7 Torsdag Trevlig helg!

Hej!

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MzUvbWVkaXVtMS83NjM1MjQuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

Nå kan du få inntil 6000 euro i bot hvis du bader her

Torrevieja kommune har nå satt opp en liten plakat for å gjøre oppmerksom på at det er strengt forbudt å bade i saltlagunene. Det er det ikke mange som har fått med seg.
Etter Vikingposten sin reportasje «Her flyter alle» i sommerutgaven 2017 om alle badende i Torrevieja lagunene, El Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja, tok turistkontoret kontakt med Vikingposten for å informere om at det faktisk er strengt forbudt å bade i lagunene.

Og det verste av alt: Det kan gi inntil 6000 euro i bot.

I brevet vi har oversatt utdrag av her, understreker turistkontoret at lagunene er vernede naturområder:
«Vi informerer om at å bade i lagunen er totalt forbudt fordi lagunene er naturparker.
El Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja er et beskyttet naturområde på 3700 hektar og dets miljømessige verdi har vært anerkjent siden 1972 gjennom RAMSAR-avtalen. Dens (naturparkens) viktigste kjennetegn er de to salte lagunene, la Laguna de Torrevieja og la Laguna de La Mata.
Bading er forbudt i Plan de Uso y Gestión del Parque Natural (planen for bruk og forvaltning av naturparken) og er derfor inngjerdet. Det er ministeriet for plan og miljø i Valencia som har myndighet og forvalter området».
Da vi stakk innom tirsdag ettermiddag var det mange badene i den rosa lagunen på Toretta III. Her fant vi også Ingerid Vada og datteren Sara Oxaal fra Steinkjer som var ute og syklet langs saltsjøen. Her har de syklet forbi mange ganger, og da ser de ofte folk som bader. Derfor var de også overrasket over badeforbudet. Det var bare så vidt de så plakaten som har kommet opp etter vår reportasje i sommerutgaven.

L3Rvb2xzL3Bob3RvYWxidW1fdmlldy9zcGFuaWEvaW1nLzc2MzUvbWVkaXVtMS83NjM1MjEuanBnL0Nyb3AvP3g9MCZ5PTAmd2lkdGg9NTY3JmhlaWdodD0zNTA

– Plakaten var vanskelig å få øye på. Den burde vært mye større, og den var heller ikke så lett å tyde siden den bare er på spansk. Det er også litt rart at det ikke henger noen plakat ved vannet. Hva med dem som bader lenger bort, eller kommer gående fra en annen retning? Det er flere steder å gå ned hit, så vi skjønner godt at det kanskje ikke er alle som har fått med seg at det er forbudt å bade i saltsjøen. Vi hadde ingen anelse før nå. Hvis det er slik at man kan få inntil 6000 euro i bot, så er det ikke verdt å ta sjansen, forteller Ingerid Vada og Sara Oxaal.

Oxaal har badet i saltsjøen mange ganger tidligere, hvor hun har benyttet seg av helsegevinsten fra gjørmen og det salte vannet. Hun synes det er synd at hun ikke kan gjøre det lenger.
– Det er kjempeherlig, for det føles som å være på spa. Det er litt trist at det er ulovlig. Jeg hadde jo gledet meg til å legge meg ned i vannet igjen, sier hun skuffet.

Nede ved vannkanten står noen svenske turister, også de stiller seg uvitende til badeforbudet.

– Nei, er det sant? Vi så ingen plakat, og mange har jo reklamert for at man må besøke saltsjøen når man er i byen, sier Per Andersson.
– Jeg så et skilt nede ved vannet hvor det står at man ikke skal legge igjen søppel, men jeg har ikke sett at det står «bading forbudt» noen steder, sier Kim Andersson. Terje Aspdahl og Camilla Haugseth, Vikingposten)

Mercadona gör ändringar

Ny praksis i frukt- og grøntavdelingen.Heretter skal du nemlig slippe å veie frukt og grønt selv før du går til kassen. Supermarkedkjeden Mercadona velger nå å overlate den jobben til de som sitter i kassen. Dermed følger man mange andres eksempel og du slipper å printe ut priskoden. Vekten blir fortsatt tilgjengelig, men da bare for at du skal kunne sjekke vekten på det du har kjøpt før du tar varene med til kassen. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

Torrevieja blir bas för sjöräddningen

Röda Korset och Sjöräddningssällskapet förbereder att inom några månader kunna öppna en ny bas för sjöräddningen i Torrevieja. Denna skall kunna stå till tjänst dygnet om året runt för alla slags sjöolyckor och sökningar efter försvunna till havs.
Tidigare har man kunnat ta hand om båtflyktingar först till lands men nu även till sjöss inom 12 sjömil. År 2015 kom 26 personer ombord på s.k. pateras, 2016 kom 113.

Fyra besättningar skall täcka hela Alicante-kusten mellan San Pedro del Pinatar i söder till Oliva i norr (f.n. har Röda Korset sin gräns vid Sierra Diana med bas i Denia, vid Sierra Tabarca med bas i Altea och Sierra Plutón med bas i Santa Pola.) En viktig uppgift är också att bekämpa nedsmutsningen till havs.
(maj 2017 Aktiv i Torrevieja)

Diskoteket Tropic 222 i Torrevieja kan igjen åpne dørene sine.

Torrevieja-diskotek får öppna igen

Det skjer etter at de vant frem overfor høyesterett. Diskoteket, som er av de eldste og mest populære utesteder i byen Torrevieja, er på 1550 kvadratmeter. Det ble stengt på grunn av brudd på brannforskrifter og ilagt en bot på 120.000 euro. Men nå kan de holde åpent til ankesaken er ferdig behandlet.(Terje Aspdahl, Vikingposten)

Blackfun-festival i Eras de la Sal

Tid: fredag 28 juli kl.19

Plats: Eras de la Sal

Fritt inträde så långt de 2000 platserna räcker.

Blackfun-festival med funk-  och soulmusik med rötter i 60- och 70-talen. Tre grupper deltar: Priscila Band från Spanien, Shirley Davis & The Silverblacks från Storbritannien och Saholin Temple och Defenders från Frankrike. Som särskild gäst kommer presentatören David Hooper. (Torrevieja.com)

Ny utställning i Virgen del Carmen – på skoj!

Tid: fredag 21 juli – söndag 20 augusti

Plats: Virgen del Carmen

Öppettider: alla dagar kl.9 – 21

Fritt inträde

Torreviejakonstnären  Desiré Macía Espinosa är egentligen kemist men hennes passion är måleriet, där hon utbildat sig genom kurser i foto, teckning, träarbete m.m. förutom uppväxtens  deltagande i Torreviejas kommunala målarskola.  Hon målar med akryl på duk och trä.

Utställningens titel är Paripé – På skoj. (Torrevieja.com)

Skogsbranden i Guadalest äntligen under kontroll

20 hektar med skog er omgjort til aske og 14 personer er evakuert etter at det brøt ut en skogbrannen tirsdag ettermiddag i Guadalest.

Totalt syv fly- og brannhelikopter, fire brannbiler og flere spesialenheter har kjempet mot brannen, som blant annet medførte at Guardia Civil så seg nødt til å stenge av CV-755 mellom Guadalest og Callosa.

Et skifte i vindretningen rundt klokken 16.30 skal ha lettet slukningsarbeidet, og Informacion melder at man fikk kontroll over flammene i løpet av natt til onsdag. (Fredrik Kruse, Spania i dag)

Checklista – när du ska resa utomlands

Ta reda på om du behöver vaccinera dig. Tänk på att många vaccinationer måste tas i god tid innan avresa.

Se till att du har en försäkring som täcker resan. Ofta har hemförsäkringen reseskydd. Läs villkoren för att se vad som ingår och jämför med en särskild reseförsäkring.

Om möjligt drick vatten från förslutna flaskor annars så kokar ni det . Tänk på att isbitarna i drinken är vatten. Förbered gärna er resa innan med probiotika Lactibiane Viaje som sedan tas under hela resan.

Vi rekommenderar er att ha med ett litet reseapotek med t.ex. värktabletter, immodium eller liknande mot turistmage, malariatabletter, solskydd.

Kanske vill man ha med något desinfektionsmedel, (var noga med handhygienen) plåster och kompresser.

Glöm inte solskyddsmedlet då solen är oerhört mycket starkare än hemma och man kan bli mycket överraskad över hur stark den är. Ta det lugnt med solen. Myggmedel är bra att ha med sig

Blir du sjuk efter din tropikresa så måste du gå till doktorn eftersom vissa tropiska sjukdomar har en lång inkubationstid (Apoteket Acequión Torrevieja)

Här kommer ett litet tips på hur man kan bli av med getingarna för gott

Finns det något mysigare än att samlas några vänner och njuta av nygrillad mat till exempel?

Men det finns tyvärr något som ofta förstör dessa mysiga stunder och det är getingar. Självklart fyller dom en funktion i naturen, men just när man vill njuta av lite god mat kan det vara skönt att slippa ilskna getingar som surrar runt ens huvud hela tiden

Allt man behöver är en vanlig soppåse som många av oss har hemma för att kasta matrester i.

Sedan blåser man lite luft i påsen, försluter den och sätter upp den precis där man ska äta och vips så kommer getingarna att hålla sig borta. Anledningen är tydligen att getingar har ett oerhört starkt revirbeteende och när de ser ett främmande bo håller de sig borta för att slippa bli attackerade av getingar från ett främmande bo. Tack vare papperspåsens utseende tror getingarna att det rör sig om ett fientligt bo och kommer därför att låta dig äta i fred. (Newsner)

Foto: Bilde av husene ved Babilonia-stranden i Callosa del Segura. Den spanske stat vil ha husene revet. Eierne nekter å gi opp kampen og vil ha levetiden utvidet med 60 nye år.

Huseiere ved Babilonia-stranden i Guardamar del Segura nekter å gi opp kampen mot riving. Den spanske stat mener husene må bort innen utgangen av 2018, fordi kystloven forbyr bebyggelse i strandsonen. Huseierne viser på sin side til en endring av loven vedtatt av Partido Popular i 2013 og krever levetiden forlenget med 60 nye år.

Tvisten om husene ved Babilonia-stranden er til behandling hos regionsdomstolen i Valencia. Staten, Alicante-provinsen og kommunen i Guardamar del Segura har ikke villet bevilge penger til opprydning etter vinterens herjinger. Huseierne beskylder myndighetene for å utnytte situasjonen til å få revet husene og vil ha kontrakten med staten utvidet til 2078.

Les også: Ingen hjelp til å redde hus fra havet

Deler av bebyggelsen har rast ut enkelte steder og strandpromenadene er til dels ufremkommelig.

På grunn av den dårlige forfatningen på husene har kommunen i Guardamar del Segura besluttet at strandområdet ved Babilonia skal være stengt for ferdsel fra hus nummer 1 til 197.

Huseierne har imidlertid ikke gitt opp kampen og venter på resultatet av ankesaken ved regionsdomstolen i Valencia (Tribunal Superior de Justicia). I mellomtiden står de falleferdige husene der og stranden er stengt for ferdsel. (Av: ole, SpaniaPosten)

Moros y cristianos i Villajoyosa

Villajoyosa vil vise seg fram med pomp og prakt, og, ikke minst, folkelig engasjement under feiringen av Moros y cristianos i perioden 24.-31.juli. Fiestaens store høydepunkt, El Desembarco (ilandstigningen), finner sted fredag den 28. juli klokken 04.45. Natt til 30. juli blir det fyrverkeri -oppvisning ved Playa Centro, mens festlighetene avsluttes mandag 31.juli med en karnevalsparade for barn klokken 20.00.

Gjensyn med Pixies

Benidorms største festival Low Festival, som går av stabelen 28.-30.juli, tilbyr noe for enhver smak. I løpet av de tre dagene festivalen pågår vil blant annet Pixies, Franz Ferdinand, Mando Diao og gå på scenen foran et entusiastisk Benidorm-publikum.

Maya-utstilling i Alicante

25.mai åpnet det arkeologiske museet i Alicante sin nye utstillingen om Maya-indianerne. Utstillingen bærer navnet Mayas – el enigma de las ciudades perdidas og består av 200 gjenstander på utlån fra Guatemala. Hovedtemaene for utstillingen er ¨Skapelsen av mayaenes verden,¨ ¨Mayakulturens undergang,¨ og ¨Maisens kvinner og menn.¨

En musikalsk rundreise i Altea

En rekke sangere og musikanter fra hele Spania vil opptre under årets poetisk-musikalske søndagskonserter i regi av kulturstiftelsen Ithaca. Førstkommende søndag 30. juli er det sopran Dolores Lahuerta og pianist Josep Vicent Giner som blant annet vil fremføre musikk av viktige komponister som G.F. Händel, W.A. Mozart G. Puccini og A.Vives.

Alicantes tilfluktsrom fra borgerkrigen

I mai 2015 åpnet et nytt museum om den spanske borgerkrigen under Plaza Seneca i Alicante. Det nye museet ligger altså hvor byens gamle busstasjonen lå og viser hvordan de underjordiske tilfluktsrommene ble bygget og brukt av sivilbefolkningen i Alicante under den spanske borgerkrigen fra 1936-1939. Det arrangeres guidede turer til de underjordiske tunnelene tirsdag til lørdag klokken 12.00 og 18.00, samt søndager og helligdager klokken 12.00.

Loppemarked i Alfaz del Pi

I rundkjøringen «Don Quijote» i Avenida Carbonera 61 i Alfaz del Pi er det loppemarked hver lørdag og søndag fra klokken 10.00-1600. Her kan man kjøpe mye krimskrams og få servert mat i unike omgivelser.

Bli guidede gjennom Altea i sommer

Ønsker du å oppleve gamlebyen i Altea og lære mer om byens historiske betydning? Da bør du melde deg på de guidede turene som kommunen arrangerer hver eneste fredag og søndag i juli og august. Møtestedet før avgang vil være byens turistkontor i Calle San Pedro, nær byens strandpromenade. Turen starter klokken 19.00, tar i underkant av to timer og gjennomføres på både spansk og engelsk. Man må forhåndsreservere plass enten ved personlig oppmøte på turistkontoret, på telefon +34 965 844 114 eller via e-post til altea@touristinfo.net.

Jazzfestival i San Javier

For 20. år på rad arrangeres det jazz-festival i San Javier. Som vanlig har festivalen klart å tiltrekke seg en rekke kjente jazzartister fra hele verden. Fredagens konsert står Jorge Pardo Especial Jazz og Houston Person All Star Sextet for. Konserten starter klokken 21.30 og koster 20 euro. Lørdag kveld går Barcelona Big Blues Band og Toni Lynn Washington akkompagnert av Luca Giordano Band på scenen. Årets jazzfestival i San Javier avsluttes søndag kveld av Michel Legrand.

Kunst i Altea

Fredag 30. juni åpnet norgesvennene Balazs Vargas og kunstneren E.C. Corbit en fellesutstilling i AlteArte. Utstilling ved det populære galleriet i Carrer Concepcio i Altea vil stå fram til 1. august. Galleriet har gratis inngang og åpningstiden er fra klokken 18.00 til 02.00.

Gitarfestival i Elche

Den 19.utgaven av Elches internasjonale gitarfestival holdes 22.-29.juli. Både klassisk gitar og flamenco står på programmet for konsertene som finner sted i Claustro de San Jose. Fredag holdes finalen i den internasjonale gitarkonkurransen Premio Ciutat D´Elx. Lørdag avsluttes festivalen av Parnaso. Begge arrangementene er gratis. (By Fredrik Kruse27/07/2017)

Trevlig helg!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Hälso tips, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Saltsjön, Strand, hav & klippor, Trevligheter på G., Utställningar. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 27/7 Torsdag Trevlig helg!

 1. marga skriver:

  Regn och grått. Un verano tipíco en Suecia. Behöver inte blåsa upp nån papperspåse för att hålla getingar borta idag! Fast jag har knappt sett nån geting i år, tursamt nog. Tråkigt med branden i Guadalest. Går inte så fort att ta sig ner på de slingrande vägarna. Så praktiskt att inte behöva väga frukten på Mercadona. Ett arbetsmoment mindre! Önskar er un buen fin de semana! Kram!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja här har det regnat i stort sett hela dagen! Men det är första dagen med regn sen vi kom hem för en vecka sen. Nej några getingar har man knappt sett, men jag såg faktiskt en broms igår. Verkligen tråkigt med branden, skönt att den är under kontroll nu.
   Ja det underlättar ju en hel del att man slipper väga frukten på Mercadona.
   Tack detsamma! Kram!

   Gilla

 2. farfar hebbe skriver:

  Ja idag var det inget problem att hålla sig för skratt,när jag kollade ut genom rutan i morse,regn..Prognosen säger att det ska ge sig mot kvällningen,F-n trot..Än syns ingen ljusning kl 17:15..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det regnade här också hela dagen! Sen tittade faktiskt solen fram på e.m och nu är det ett riktigt skapligt väder. Men det är första dagen som det har regnat sen vi kom hem för en vecka sen. Sent i kväll blir det en tur till Arlanda för att hämta äldsta sonen som landar 23:50, hoppas bara att inte flyget blir försenat. Ha en trevlig kväll! Kram!

   Gilla

 3. skåningen skriver:

  Här har det varit sol hela dagen
  Kram!

  Gilla

 4. Preciosa skriver:

  Hej!
  Undrar varför Mercadona ändrar vägningen? Luras folk? Nu får ju personalen lyfta ännu mer.
  Tur att branden vid Guadalest är under kontroll. Folk kastar fimpar fast det är så torrt, pyromanerna har fest på sommaren…ja jag gissar men ofta har man ju läst hur bränder uppstår.
  Kram P

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja vem vet varför dom har ändrat vägningen, det framkommer ju inte i texten. Skönt att branden är under kontroll nu. Ja det är många som bara kastar ut fimparna genom bilfönstret. Har inte sett några uppgifter på vad det var som startade branden.
   Har du testat påstipset för att bli av med getingarna?
   Igår regnade det och idag skiner solen som vanligt igen! Härligt sommarväder!
   Ha det så bra!
   Vi hörs!
   Kram!

   Gilla

 5. Preciosa skriver:

  Hej!
  Nej påstipset verkar bra men än har jag inte sett en geting 😀 Utan påse 🙂
  Kram P ♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja påstipset verkar ju vara bra, så skönt att du inte har sett några getingar än. Har för mig att dom brukar dyka upp i augusti, men det får vi hoppas att dom inte gör. Däremot såg jag flera flygmyror både igår och idag. I morgon åker mellersta sonen med familj ner till Torre, dom tycker det ska bli så skönt att få lite semester med sol och bad.
   Vi hörs!
   Natti natti kram!

   Gilla

 6. farfar hebbe skriver:

  Ja det är kul att knyta dessa armband,,går att variera på många på många sätt.Haé Kram.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Torrebloggen

Torrevieja - En plats där vägarna möts

Vardagsfunderingar.

Jag har alltid älskat att skriva och det finns många tankar som flyger genom mitt huvud som jag vill skriva ner ibland. Vill ibland skriva dagbok och ibland om saker som engagerar mig.

att leva sin dröm

med ljuvliga hundar

Lena i Wales, Spanien, Sverige och lite överallt

Lena Dyche reseledare och guide sedan 30 år. Här delar jag med mig av resetips från Wales, Spanien, Sverige och lite överallt, på ställen jag bott och arbetat i. lenadyche(at)gmail.com

MariArnes Reseblogg

MariArnes reseblogg

Casa Krafft i Torrevieja

Torrevieja - En plats där vägarna möts

Farfar Hebbe en yngling på 80 bast

En Farfars vardag,med Foto,Mat,Resor och Klurigheter.

Viva Torrevieja!

Torrevieja - En plats där vägarna möts

www.matsmarie.com

Från Årsunda till Torrevieja

Rendahl i Spanien

Torrevieja - Helsingborg

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: