4/8 Fredag igen…

Hej!

Igår var det skapligt varmt i Torre…..

men idag blir det lite svalare, men det blir fortfarande lite över +30 grader

Krever økt innsats mot ulovlig gatesalg i Torrevieja

Partido Popular (PP) i Torrevieja etterlyser tiltak mot ulovlig gatesalg i kommunen.

– Nok et år blir vi vitne til hvordan Torreviejas gater, promenader og strender blir tumleplass for illegale selgere, sier partiets talskvinne Hita Riera. Hun hevder byregjeringen lukker øynene og ikke tar fatt i problemet. Riera sier at i tillegg til de såkalte Top Manta (selgere som legger produktene ut på et laken eller teppe) er det i år også andre ulovlige selgere. – Disse selgerne kommer på døren til folk og tilbyr varer av tvilsomt opphav, sier hun. Riera sier at byregjeringen tidligere har åpnet for at også de som kjøper av de illegale selgerne kan straffes med bøter. Men deretter har ingenting skjedd, hevder talskvinnen fra PP. (Robert E Larsen, Vikingposten)

Fiesta i Parque de la Naciones 2-6 augusti. Man firar skyddshelgonet San Emigdio, som skyddar mot jordbävningar. Avslutas med en procession i barrion Calvario på söndag.

Viernes 4 de agosto
21,30 h.: Gran sorteo de regalos y a continuación gran baile con actuación en directo.

Sábado 5 de agosto
19,00 h.: Día especial para los niños: juegos, payasos, etc., y merienda con bebida.
21,30 h.: Gran sorteo de regalos y a continuación baile amenizado por música en directo.

Domingo 6 de agosto
20,00 h.: Misa de campaña y procesión de San Emigdio, con acompañamiento de la Sociedad Musical Los Salerosos.

Date: On Saturday 5th August 2017
Time: 22h
Place: Plaza de Encarnacion Pujol in Torrelamata
Price: Free entrance

Den första söndagen i varje månad brukar det ju vara bilträff i Los Montesinos

Så nu på söndag den 6/8 är det dags igen!

Tid: ca kl.11:00 – kl.14:00

vid Hotel La Torre i Montesinos

Coachtrips erbjuder kortare och längre resor. Bl a kan man åka till Murcia, torsdagar då det är marknad för 11 euro. Benidorm, med dagen fri på söndagar och fredagar för 11 euro. Guadalest och vattenfallen i Algár för 14 euro. (Klubb Torrevieja) Se all info på Dagsturer

Aktioner mot turister i Katalonien och på Mallorca

De senaste dagarna har det inträffat ett flertal våldsamma aktioner mot turister i Barcelona och i Palma de Mallorca. Det har debatterats flitigt om massturismen på dessa orter de senaste månaderna men nu har debatten också övergått till våldshandlingar.

I Barcelona har en turistbuss stoppats av maskerade personer som punkterade ett av bussens däck och sprayade slagord mot turismen på bussen och uthyrningscyklar i staden har fått däcken punkterade. Minst sju hotell i Barcelona har blivit vandaliserade av vänstergrupper under de senaste veckorna.

I Palma de Mallorca invaderades en restaurang som ligger vid piren mittemot katedralen av ett tjugotal ungdomar som kastade konfetti i ansiktet på gästerna. De sågs också klättra ombord på fritidsbåtar med banderoller. Det tog 5 till 10 minuter innan polis och hamntjänstemän var på plats och då sprang ungdomarna. På deras banderoller kunde utläsas att de protesterade mot ”den massiva turismen som ödelägger Mallorca”.

De som ligger bakom protesterna är den antikapitalistiska ungdomsrörelsen CUP Arran Jovent, en organisation som står nära moderpartiet CUP, ett parti som finns representerat i det katalanska regionalparlamentet och där det har en vågmästarroll. Både partiet och ungdomsrörelsen finns representerade i hela den delen av Spanien där det talas Katalanska.

Aktionerna har givetvis skrämt upp turistnäringen som befarar en dropp i turismen till Katalonien och Balearerna. De flesta politikerna har tagit avstånd från aktionerna utom moderpartiet CUP som kallar handlingarna för ”symboliska aktioner” mot turistinvasionen. (Svenska Magasinet)

Undrar hur Marabous nyhet smakar? Hi hi

Ha en bra dag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till 4/8 Fredag igen…

 1. marga skriver:

  Hoppas inte aktionerna kommer till Torre! Tänk att sitta på en restaurang o få en massa konfetti på sig? Fast de är ju i alla fall lätta som fjun. Tveksamt om jag provar nya smaken! Haha! Tror inte heller jag tar till mig rådet att äta en chokladkaka före måltiden! Se så motståndskraftig jag är! Ha en bra dag y un buen fin de semana! Kramar!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Nej det får vi verkligen hoppas att vi slipper vara med om! Nog för att jag gillar choklad men den nya smaken tackar jag helt klart nej till. Hihi! Men en liten chokladbit före maten det kan man väl inte tack nej till…..I kväll blir det Ett fall för Vera…..
   Trevlig helg!
   Kram!

   Gilla

 2. Ditte skriver:

  David´s tours har vi åkt med många gånger och likaså Viajes Rosa tours och båda är riktigt bra och erbjuder många olika turer. både längre och kortare. Rekommendera. Har skrivit om dessa resor på bloggen flera gånger och vi har alltid varit supernöjda Mycket bra priser dessutom. . Men när vi varit med har det varit mest engelsmän, skottar, waelsare, holländrae och så vi svenskar, båda företagen är ju brittiska. Båda firmorna har även längre turer med övernattningar där de ingår i priset.
  Är just nu glad över att vi är hemma och njuter av den sköna svensak sommaren med för mig behaglig värme.
  Kram och trevlig helg.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja jag vet att du har skrivit flera gånger om dom dessa resor som ni har gjort med dessa bolag. Verkligen bra priser, så jag förstår att du rekommenderar dom!
   Vi njuter också av det svenska sommarvädret, sol och +23-25 grader är helt okej.
   Ha en riktigt skön helg!
   Kramizar!

   Gilla

 3. skåningen skriver:

  Ha en bra fredag!
  Här har det regnat och åskat.
  Kram!

  Gilla

 4. Preciosa skriver:

  Hej Carina!
  Lite läskigt med dessa protester i turiststtäderna…Men det blir lite för mycket på vissa ställen.. Mallorca kan ju inte svälja hur många turister som helst tex.
  Kan inte äta choklad men man kan ju lukta på surströmmingen 😀
  Kram P ♥♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det blir ju faktiskt lite för mycket turister på vissa ställen under högsäsongen.
   Såg faktiskt ett tips på FB att man kan köpa Lurpack (silverfärgat paket med bredbart smör) samma som Bregott. Fanns visst på Mercadona och Consum.
   Kan kanske vara något för dig som använder Bregott.
   Synd att du inte kan äta choklad för det är ju mycket godare än surströmming.
   Kram!

   Gilla

 5. farfar hebbe skriver:

  Mors..Jag är nu i Sunnersta,igår i 19 tiden kom det en sjuhelvetes regnskur,stora droppar,lät som hagel mot altantaket,men var bara vatten,några rejäla åskknallar kom det också..Sonen grillade när skuren kom,då kan man inte bara fly undan,utan han blev skapligt blöt..Ser väldigt grått ut idag också..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det regnade rätt bra igår kväll! Då vid 19 tiden var jag på balkongen och jag trodde också att det skulle börja hagla, men det regnade och åskade.riktigt rejält! Stackars sonen din, hoppas ni fick en trevlig middag trots regnet.
   Trevlig kväll!
   Kram!

   Gilla

 6. Madeleine skriver:

  Ja det är riktigt varmt här, lite för varmt utan AC. Får blöta ner handdukar och lägga i kylen och sen täcka Lucas med. Hans värmeutslag vill inte ge med sig. De blir lite bättre när han badat länge.

  Vi behöver bearnaise till Oskar. Vet ni vart vi får tag i det? Han vägrar äta kött utan sin bea.
  Matboden kanske vi kan ta oss till i morgon.Och jag som tog en promenad i värmen till marknaden i fredags. Marknadens flytt blev ju riktigt bra, förutom kaos med att komma in/ut från parkeringen. Polisen fick stå och vägleda folk.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Förstår att det är jobbigt i värmen, som ju förvärras av att det är en hög luftfuktighet just nu därnere. Vi är ju vana med värmen, men man måste dricka mycket vatten och hålla sig i skuggan, när det är som varmast. Jobbigt med värmeutslag, men du verkar ju göra helt rätt när du kyler ner med handdukarna. Hittade denna sida http://eksemfri.se/varmeutslag/
   Såg att Skandinavisk Fisk & Delikatess vid ”Dansken” hade bea. Då kan ni ju passa på att ta ett dopp i poolen samtidigt. Oj det var bra gjort av dig att gå till marknaden när det var så varmt. Vi har inte varit där än, vi väntar till hösten.
   Ha det så bra och njut nu av er semester!
   Hälsa killarna!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s