7/8 Måndag Gamla tågstationen Torre är vänort…

Hej!

För några veckor sen var Preciosa och vi till Plaza de la Estacion, gamla Renfe som ligger på gatan Avd. de la Estación. Här i den vackra välskötta parken finns nämligen den gamla järnvägsstationen, en liten lekpark, en stor skateboardbana, Torreviejas Naturhistoriska museum, Habanera-museumet ”Ricardo Lafuente”, minigolfbanan och statyn Saltbåten.

 Vy över parken och gamla tågstationen i Torrevieja 

 Gamla tågstationen

1964 slutade tåget gå till Torrevieja!

Naturhistoriska museum till vänster och Habanera-muséet till höger.

Torreviejas naturhistoriska museum

 En stor samling havssnäckor och koraller donerades till Torrevieja 2005. De kommer från Zanzibar och hade samlats in 1972-75 av makarna Charlotte och Elbertus Fiege från Holland. Torrevieja som en gång det lilla fiskeläget visar samlingen av fiskar som havsnålar, pigghaj, rockor, sjöhästar och därtill t.om. en havsörn. Då och då kommer det in nyförvärv, oftast fynd från havets djurvärld.

Torreviejas naturhistoriska museum

Museet som är inrymt i Torreviejas gamla järnvägsstation invigdes år 2010. Samlingarna, som har tillkommit genom åren , speglar Torreviejas läge vid havet. Här finns det däggdjur med tonvikt på delfiner, ormar, fåglar, fiskar och sköldpaddor. Vi har varit där några gånger. Värt ett besök!

Vi tänkte passa på att göra ett besök på Naturhistoriska när vi ändå var där i parken. Men denna lapp satt på entrédörren, så synd. Just för tillfället är museumet stängt! Jag mejlade och fick till svar att i början av oktober kanske dom öppnar igen.

Habanera-muséet Ricardo Lafuente

På detta museum finns många föremål som har anknytning till den mångsidige upphovsmannen av habanerassångerna, Ricardo Lafuente Aguado.

Den officiella Torre-hymnen är skriven av Ricardo Lafuente Aguado.

Catedral Gotica De Oviedo

En modell av katedralen i Oviedo står i parken vid gamla Renfe som minne av vänskapsbandet av år 2008. Torrevieja är nämligen vänort till Oviedo i Asturias.

Santa Barbara, gruvarbetarnas skyddshelgon

Redan på morgonen i början på december månad går en procession med helgonet, Santa Barbara, från Centro de Asturias genom staden till kyrkan Santa Ana i södra delen av Torrevieja. Hon bärs av fyra gruvarbetare i full mundering med hjälmar och pannlampor, åtföljda av asturianer i folkdräkter, spelande sina instrument. Förklaringen är att Torrevieja är vänort till Oviedo i Asturias och Santa Barbara är gruvarbetarnas skyddshelgon, som nu bärs in i kyrkan för att välsignas. (Birgitta Kruckenberg, Aktiv i Torrevieja)

2013 fick Tomas Martinez Domenech ett helt torg och en gata i Los Balcones uppkallad efter sig

Tomás Martínez Doménech dog den 4/8 och han blev 84 år, hijo adoptivo de Torrevieja, y presidente durante muchos años de la Sociedad Cultural Casino. Comerciante muy implicado en el tejido sociocultural torrevejense, fue también presidente del Real Club Náutico, del Torrevieja Club de Fútbol y de Alianza Popular, partido con el que fue concejal de 1979 a 1987. En 2013 se le dedicaron una calle y una plaza en la urbanización Los Balcones. (Torreguia)

Den statliga La Agencia Estatal de Meteorología har just höjt den till orange i morgon tisdag.Temperaturen väntas vara nära 40º c i vårt område, även om vinden för maritime kommer att sänka dem snabbt. I torrevieja, 35º c maximum. På onsdag blir det svalare och risk för regn.

Det är hela +27 grader i vattnet nere i Torre nu.

Ha det så bra!

Kram!

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Gamla tågstationen Torre, Info om Torrevieja, Museum, Okategoriserade, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 7/8 Måndag Gamla tågstationen Torre är vänort…

 1. skåningen skriver:

  Visst är det bra tips!
  Kram!

  Gilla

 2. farfar hebbe skriver:

  Ja det är en jättefin camping på Gräsö,Erika och barnen har en stuga där till torsdagen..Det är minst 30 år sedan jag var på Gräsö..Haé Kram.

  Gilla

 3. Madeleine skriver:

  På de väderappar jag har i mobilen står det att det ska bli svalare i morgon och de närmsta dagarna. Det har varit milt idag också. Tänkte att vi skulle fixa med vattenrenaren så fort det blir lite svalare. Nu har vi bea och mer Bregott 🙂

  Gilla

 4. Birgitta skriver:

  Så mycket det finns att upptäcka i Torre. Blir skönt att komma dit och besöka diverse platser du tipsar om, när det blivit lite mindre varmt 😀
  Ses snart! Kram!

  Gilla

 5. Karin skriver:

  Fina bilder från parken så nära oss och stationshusen är ju så fint bevarade. Jag tycker att de färgglada tupparna som springer löst där och som jag alltid beundrar passar så bra in i ”färgskalan” där.
  Det förväntas ju åskväder där nere nu och förhoppningsvis kanske det lättar lite på värmetrycket.
  Kram

  Gilla

 6. Preciosa skriver:

  Gokväll!
  Har lagt in din fina info om Torrevieja på Spanienforum, dags att folk får upp ögonen för allt kulturellt som finns i Torre.
  http://spanienforum.se/threads/torrevieja-kulturstad.12608/
  Kram P ♥♥

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Kväller….
   Tack för det! Kul att du gillade inlägget. Ja det finns ju väldigt mycket kulturellt att upptäcka här i Torre. Snart ses vi igen. Ska bli kul! Trevlig kväll! Kram!

   Gilla

 7. Marsipankatten skriver:

  Ditt blogginlägg får mig att längta tillbaka. Å, vad en gärna skulle vilja bada i Torrevieja nu. Bästa platsen för oss som inte gillar sand är ju piscinas naturales.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej Katharina!
   Vad kul att du gillade inlägget. Javisst längtar man ner till Torre nu, men man får vänta några veckor till.
   Har faktiskt inte badat där vid piscinas naturales, men det måste vara skönt att slippa sanden. Är du också snart på väg ner igen?
   Ha det så bra så ses vi nog snart igen!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s