22/12 Fredag Dragning…..

Hej!

Idag den 22 december är det dragning på det stora spanska jullotteriet – El Gordo
Det spanska Jullotteriet är världens största och mest kända lotteri och under dragningen står mycket i samhället stilla. Det har en prispott på 2.380.000.000 € och en oöverträffad vinstchans på 15%. I Spanien spelar 98% av den vuxna befolkningen på lotteriet. Familjer, vänner, byar och städer, firar dragningen i det spanska Jullotteriet. Nummerdragningen är en av årets höjdpunkter i Spanien. Dragningen sänds i TV och radio och visas i folks vardagsrum, på restauranger, tavernor och torg. Det alla väntar på är själva storvinsten – El Gordo (den fete) – som kan dyka upp när som helst under dragningen, som ofta håller på i över 3 timmar.

Det är inte konstigt att Jullotteriet är så populärt. Chansen att du vinner en jackpott på 4 miljoner euro är 1 på 100.000 vilket är oslagbara odds i lottosammanhang! Men en jackpot är inte allt som räknas. De mindre vinsterna på mellan 1.000 och 1.250.000 euro är inget att fnysa åt. Det finns även ett stort antal vinster på ännu mindre belopp.

Lotteriet som officiellt heter El Sorteo Extraordinario de Navidad men även kallas El Gordo de Navidad eller helt enkelt El Gordo är världens näst äldsta fotfarande igångvarande lotteri och startade redan 1892. Det fungerade även under det spanska inbördeskriget, då hade de två sidorna varsitt lotteri.

Varje lott kostar 200 €, men de kan också köpas i tiondelar för 20 €. Förstapriset (El Gordo) är på 4.000.000 Euro i varje serie (170 serier) så den totala förstaprissumman landar på 680 miljoner euro. Vid dragningen sjungs vinsterna ut av elever på Madrids äldsta skola; CEIP San Ildefonso med start klockan 9:00. Allt direktsänds i flera spanska TV- (sändningen i rtve börjar 8:00) och radiokanaler, samt på webben. (Svenska Magasinet)

Proyecto Mastral

Nu är det ju vinter igen

och

Vi går mot ljusare tider

och

Ha en riktigt skön dag!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Jul & Nyår, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 22/12 Fredag Dragning…..

 1. farfar hebbe skriver:

  Här skiner solen,marken är frostvit +3,3..Dom ljusare tiderna börjar på måndag,då blir dagen 1 minut längre än idag..Ha en riktigt God Jul..Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Här blev det en riktigt bra dag faktiskt. Var och besiktigade bilen, inga anmärkningar och sen var vi och handlade lite julmat till helgen. Ska bli så kul att träffa barn och barnbarnen.
   Tack Hebbe! önskar dig en riktigt skön julhelg. Gissar att du firar julen i Sunnersta.
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Jag har haft en bra dag Och jag hoppas att du också har haft det bra!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s