23/12 Lördag dan före….

Hej!

Tänk vad tiden går fort!

Idag är det redan dan före dopparedan

Endast tomten är vaken.

När alla ljusen brinner då blir det jättekul🙂                                                                                                          Med klappar och tomtar som önskar oss God Jul!

Här kommer en liten repris från förra året! Det är ju lika gott i år med!

Under julen vill vi njuta av allt det goda småplocket. Och tänkt vad härligt att detta goda också är nyttigt! Så ät och njut – med gott samvete!

Här är 7 julsnacks som stärker din hälsa:

1. Russin
Russin är en av de rikaste källorna till bor, ett mineral som skyddar mot benskörhet. Ta därför extra många russin i glöggen, men välj gärna ekologiska eftersom de torkade druvorna annars kan innehålla rester av bekämpningsmedel.

2. Mandlar
Dessa proteinrika godbitar ger massor av kalcium som bygger upp starka ben. E-vitamin, magnesium och B-vitaminer ger fin hy och stabila nerver, och de enkelomättade fetterna kan tillsammans med alla fibrer sänka kolesterolet.

3. Valnötter
Innehåller biotin, som är toppen för håret, och även koppar som samspelar med melanin för att motverka grått hår. Omega-3-fettsyrorna i valnötter är dessutom bra mot reumatism. En spansk studie visar att valnötter är lika effektivt som olivolja för att reducera inflammationer i artärerna.

4. Fikon
Visste du att fyra stycken fikon ger en fjärdedel av det rekommenderade dagsintaget av järn? Ät gärna en apelsin till fikonen för att kroppen effektivt ska ta upp det vegetabiliska järnet.

5. Dadlar
Dadlar är supernyttiga delikatesser. Men inte de små, hårda och sockerglaserade utan de stora och mjuka som säljs i kartonger. Dessa innehåller massor av antioxidanter som blockerar nedbrytande fria radikaler. En ny studie visar att dadlar även innehåller beta-D-glukaner, vilket kan bromsa tillväxten av tumörer.

6. Paranötter
Här har vi nötterna med massor av selen som bland annat är bra för fertiliteten. Och kväveoxiden i paranötterna vidgar blodkärlen. Läckerbitarna innehåller också mangan som är bra för minnet.

7. Praliner
Nya rön från forskarna säger att choklad är rena medicinen. Detta gäller både mörk choklad och mjölkchoklad (max 100 gram per dag). Förkylningar, stress, högt blodtryck, depression och hjärtbesvär är bara några av åkommorna som choklad kan förebygga. (Allas nyhetsbrev)

Jag älskar ju choklad så nummer 7 är helt klart min favorit!

Konsulatet öppnar åter 27 december.
God Jul och Gott Nytt År.

God Jul önskar Apotek Acequion
Vi håller stängt må-ti 25-26/12-17

Nu tar jag lite julledigt från bloggandet,                                                                                      och jag får se om jag återkommer igen efter julhelgen!

Ska bli så himla mysigt att få umgås med alla våra nära och kära i jul!

Här ser ni några stycken tomtar från vår lilla tomtesamling!

Ha en riktigt skön Julhelg!

Hoppas vi hörs och ses snart igen!

Kram!

Detta inlägg publicerades i Bloggvila, Jul & Nyår, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till 23/12 Lördag dan före….

  1. marga skriver:

    Alltså, nr 1-7 går hem hos mig! Alla sorterna. Blanda nötter o choklad är också jättegott. På den tiden jag åkte skidor gjorde jag egen blandning av nötter, choklad o russin o stoppade i anorakfickan. Härligt att inta vid paus i skidandet, så gick det lekande lätt sedan! Det var tider det! Julgran har vi ingen, men mysigt med dem som sitter i närheten i alla fall. Muy importante. God jul önskas Torrebloggen o alla fina tomtar! Julkram!

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Vad fiffigt med lite julsnacks i jackfickan. Jag åkte också mycket skidor när jag var yngre och tillsammans med barnen. Vi har en plastgran som vi pyntar till jul.
      Tack Marga! Torrebloggen och jag tackar så mycket för julhälsningen.
      Önskar er en riktigt skön julhelg!
      Vi ses snart. Det ska bli så trevligt!
      Julkramar!

      Gilla

  2. Yvonne skriver:

    God Jul till dig och de dina. Hoppas ni får en skön helg!

    Kram

    Gilla

  3. Agneta K skriver:

    God Jul Carina! Ha en härlig helg med familjen.
    Kram

    Gilla

  4. A-C skriver:

    God Jul önskar vi båda till er båda! Vi kom till Kungälv nu idag och firar jul med hela familjen. Vi blir 18 st på julafton. Åker tillbaka om en vecka. Kram /Anna-Carin o Krister

    Gilla

  5. farfar hebbe skriver:

    God julaftonsmorgon..Här i Sunnersta är det bra jag som är vaken,blev en sen kväll igår..
    Önskar dig o de dina en riktigt GOD JUL..Ha en riktigt skön bloggpaus..Kram.

    Gilla

    • torrebloggen skriver:

      Kväller här… Det blev en riktigt härlig julafton här hemma tillsammans med två av våra söner och H bror. Dessutom håller jag på att spela Wordfeud med några vänner, så kul med lite hjärngympa. Hoppas ni också har haft en bra dag!
      Ska bli skönt att ta lite paus.
      Kram!

      Gilla

  6. skåningen skriver:

    Ha en mysig dag!
    Kramen!

    Gilla

Lämna en kommentar