19/1 Fredag Nu är det snart slut….

Hej!

Nu är det snart slut på solbullarna…..

Norska bageriet stänger för gott!

Etter femten år med nybakte brød og kaker legger baker Ståle og kona Kristin Soltvedt ned familiebedriften Moritz bakeri og konditori i Torrevieja. I midten av neste måned er det slutt og kroken på døra for det norske bakeriet på senteret Gallerian.

– Det er klart det er litt vemodig å legge ned bedriften jeg har jobbet i og drevet i 35 år. De 15 årene vi har drevet her i Torrevieja har vært en fantastisk reise, men det er ikke sårt og vondt. Vi føler det er greit å legge ned nå, sier baker Ståle Soltvedt (52) til Vikingposten.

Gallerian är till salu!

Det tidligere skandinaviske senteret, nå Gallerian, stenger også dørene. Det ble kjøpt opp av Solvia, eiendomsmegleravdelingen til Banco Sabadell, tidlig i 2015. De vil, etter det Vikingposten kjenner til, selge de to etasjene i bygget i calle La Loma 37-39. Siste dag er 4. mars. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

Ska verkligen bli spännande att se vad som kommer att hända nu med Gallerian!


Jag har delat Sveriges Konsulat i Torrevieja

inlägg om

VALET 2018

Info från Valmyndigheten:
Rösträtt för utlandssvenskar

En utlandssvensk är en svensk medborgare som har utvandrat från Sverige. För att betraktas som utlandssvensk måste du någon gång ha varit folkbokförd i Sverige.
Anmäl dig till röstlängden vart tionde år
Som svensk bosatt i utlandet har du rösträtt i riksdagsvalet och valet till Europaparlamentet men däremot inte i valen till landstings- och kommunfullmäktige. Du behåller rösträtten automatiskt i tio år efter det att du flyttade utomlands. Därefter måste du själv anmäla dig för en ny tioårsperiod.
För att anmäla dig till röstlängden måste du fylla i blanketten ”Ny adress/röstlängd för utvandrad” och skicka in den till Skatteverket. Adressen står på blanketten.
Även en inkommen röst från utlandet vid ett val räknas som en anmälan till röstlängden. Dessutom räknas rösten i det aktuella valet om den inkommer senast dagen innan valdagen.
Röstkortet skickas ca 60 dagar innan valet
De som är folkbokförda utomlands får ett sk. utlandsröstkort, dvs ett röstkort anpassat för utlandssvenskar. Utlandsröstkorten börjar skickas två månader innan valdagen och kan användas både vid brevröstning och röstning på ambassad eller konsulat.
Utlandsröstkortet innehåller ingen uppgift om vilken vallokal personen hör till i Sverige eftersom det skickas såpass tidigt. En utlandssvensk som befinner sig i Sverige vid tiden för valet bör vända sig till Valmyndigheten, kommunen eller länsstyrelsen för att få ett dubblettröstkort som kan användas för röstning i Sverige.
Anmäl aktuell adress för att få röstkort
För att utlandsröstkortet och annan information ska kunna nå dig i utlandet är det viktigt att du uppdaterar din adress hos folkbokföringen på Skatteverket i Sverige.
Samma blankett används för att anmäla sig till röstlängden, så när du gör en adressändring förlängs även den tid du står i röstlängden för 10 år framåt.
Frågor om din folkbokföring? – Ring Skatteverket!
Röstlängden bygger på uppgifterna i folkbokföringen. Har du komplicerade frågor om folkbokföringen, så bör du ta kontakt med dem direkt. Ring Skatteverket på 0771-567 567 om du befinner dig i Sverige och +46 8 564 851 60 om du befinner dig i utlandet.

Mer info på www.val.se/utland

Nu i februari är det dags för de guidade turerna igen

i  el Parque Natural de La Mata.

Nå kan du oppleve spansk sjøfartshistorie på nært hold

Fordoms stolthet fra spansk sjøfartshistorie gjør en stopp på Costa Blanca. Og du er invitert om bord.

Fra 17. til 28. januar er du velkommen til å ta en titt om bord i «El Gáleon Andalucia». Den 55 meter lange båten er en kopi av de spanske gallioner som ble brukt i handelsfart gjennom flere hundre år da Spania var en ledende sjøfartsnasjon.

«El Gáleon» er et flytende museum som representerer spansk maritim kultur. Skipet ble bygget mellom 2009 og 2010 av Nao Victoria Foundation og er stadig på farten på alle verdenshav.

Men nå blir den liggende i havnen i Alicante by, nærmere bestemt på pir 10 (den som benyttes av Volvo Ocean Race). Her blir det åpent mellom klokken 10 og 19 daglig. Billettene koster seks euro for voksne og tre euro for barn mellom 5 og 10 år. (Terje Aspdahl, Vikingposten)

Nu är ”La Procesionaria de los pinos” här igen. Undvik promenader med husdjur i områden med okontrollerade tallskogar mellan februari och april. Om du besöker Torreviejas parker och La Mata lagunen, var försiktig, råd från Eurocentro Clínica Veterinaria. (EnjoyTorrevieja)

Trevlig helg!

Kram!

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmän info, Info om Torrevieja, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 19/1 Fredag Nu är det snart slut….

 1. farfar hebbe skriver:

  Precis hemkommen från studenternas,ganska mör i kroppen.Känns i ryggen att jag stått rätt upp
  i drygt 4,5 timmar.Det blev ca 210 hamburgare idag,alla nöjda.3:e året nu som jag är Grillmästare,jag kallas så av barnen,Kul..Haé Kram.

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Åh jösses har det redan gått ett år sen sist! Var det inte då du hade gjort priserna som barnen fick när dom vann, eller minns jag kanske fel… Kan förstå att du är mör i kroppen efter att ha stått still och grillat hamburgare.
   Ha en bra kväll!
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Johanna var så nöjd med fotvården
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  Gilla

 3. Lena i Wales skriver:

  Jag brukar få röstkort hemsänt till mig, får se vad jag gör med det i år. Hänger med så dåligt i svensk politik och när man är ifrån det märker man hur mycket som händer.
  Önskar dej en skön söndag i värmen!

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Jag kan förstå att du känner så. Känner lite så jag med när man är nere i Spanien.
   I morse hade vi runt -10 grader när vi vaknade, just nu är det -6,8 här hemma.
   Tack, ja i morgon hoppas jag på en skön kväll nere i värmen!
   Önskar dig detsamma!
   Kram!

   Gilla

 4. Jeanette skriver:

  Kommer sakna bageriet, brukar alltid bli något handlat där på våra turer. Det blir till att få mamma att baka lite mera;)
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Ja det var ofta man slank in och handlade något gott till fikat eller något gott frukostbröd när man gick förbi där på väg hem. Sista åren har vi åkt och köpt semlor på Matboden, dom är faktiskt mycket godare. Så nu när vi kommer ner så blir det nog en semla på tisdag alt. fredag. Ja mamma din bakar ju så mycket gott.
   Hoppas ni har det bra!
   Vi hörs och ses!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s