20/2 Tisdag Härliga dagar….

Hej!

Vilka härliga dagar…….

Igår var vi till Foodline och fikade!

och

nu verkar det också vara klart för flytt…..

La Matas onsdagsmarknad flyttar innan mars 2018?

Nu har man kommit överens mellan alla parter – marknadsförsäljare, barägare, kringboende och taxiförare – om den nya marknadsplatsens läge. Det blir i en gatukorsnings utsträckta armar: på Avenida Francia mellan Avenida Daneses och Avenida Suecos i ena riktningen och på Avenida Holandeses mellan Avenida Ingaterra och änden av Avenida Suecos i den andra. (Aktiv i Torrevieja)

Vilken trevlig kväll vi hade på Greta…..

Trevligt & gott med goa vänner!

och det är så härligt med en fika i solen!

Tidigare fanns här en vattendriven kvarn liksom en av få sötvattenkällor i Torrevieja.

Kvarnparken i Torrelamata – Parque del molino del agua

Tidigare fanns här en vattendriven kvarn liksom en av få sötvattenkällor i Torrevieja. Nu är parken en skyddad naturpark med en lågvuxen pinjeskog på sina sanddyner. Här kan man promenera på skuggade stigar heta sommardagar eller följa den långsträckta slingrande vattenfallsbäcken nedför sluttningen mot havet. Under parken finns ett system av grottor och gångar i dess kalkbergart, vilka samlade vatten till den gamla källan.
Hela parken är på drygt 17 hektar och utgör en korridor mellan Santa Polas naturparker och Torreviejas. Här finns ovanliga och skyddsvärda växter, som är anpassade till dynlandskapet. (infotexten är från torrevieja.com)

Här fick Birgitta & vi både se upp och ner så man inte trampade på dom hemska pinjelarverna. Kommunen hade satt upp flera svarta tubfällor lite överallt i parken för att fånga pinjelarverna.

I parken finns det också en mysig restaurang som heter Queen Mississippi, även kallad ”hjulångaren”. Vi var upp och tittade på den mysiga restaurangen och på den härliga utsikten. Väl värt ett besök.

Vilken härlig dag!

Ha en bra dag!

Kram!

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Parque del Molino del Agua - Kvarnparken, Pinjelarver, Restaurangbesök, Speciella marknader i och runt omkring Torre. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 20/2 Tisdag Härliga dagar….

 1. farfar hebbe skriver:

  Ja du,inte tycker jag då synd om er,som får njuta både sol,värme och god mat..Här har det snöat i stort sett hela dagen,stora lätta flingor..Ja min gårdag blev toppen,avslutade med musik i Ordenshuset..Haé Kram.

  Gilla

 2. skåningen skriver:

  Visst är det gott att ha goa vänner!
  S…Klokheter finns det mycket av Det gäller att komma ihåg dom
  Kram!

  Gilla

 3. Agneta K skriver:

  Hej!
  Så härligt att sitta i solen och fika. La Mata med strandpromenaden är ju jättefint. Nästa gång jag kommer ner så är kanske marknaden flyttad. Ha det så fint!
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Hej! Ja det är så härligt i solen!
   Ja marknaden kanske har flyttat när du kommer ner nästa gång, men man vet aldrig…
   Snart ska vi iväg och äta våfflor.
   Ha det så bra du med!
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s