5/3 Måndag Expo

Hej!

Detta hade jag ingen aning om

 

Visste du att i händelse av en trafikolycka kan du välja att gå till ett privat sjukhus?

Quirón sjukhus i Torrevieja är ett av de privata sjukhusen som erbjuder denna tjänst till alla inblandade i en trafikolycka.

Det spelar ingen roll att du inte har någon privat försäkring, i händelse av en olycka, alla kostnader täcks av fordonets försäkring och du kan välja var du vill närvara.

Det spelar ingen roll vem som har fel, förare och passagerare är täckta.

Detta är något som inte många känner till. Vi förknippar alltid idén att om vi har social trygghet i spanien måste vi gå till ett hälsa eller ett offentligt sjukhus för att närvara.

Vid inträdet finns det översättare på olika språk som hjälper dig under din vistelse på sjukhuset.

Om du tvivlar på det, maila dem.
Beatriz.delafuente@quironsalud.es

Även om vi har talat om denna tjänst innan på vår facebook-sida, på mötet på quirónsalud sjukhus med den fick vi också ett föredrag om den trafik avdelningen. Om du är olycklig nog att vara inblandad i en bilolycka med en annan spansk registrerad bil, kan du be ambulansen att ta dig till quirónsalud sjukhus som kommer att ta itu med alla medicinska aspekter för din räkning. Du kommer också att få stor medicinsk hjälp, utan kostnad.

Fullständiga detaljer finns på bilderna som bifogas. Om du vill ha mer information, kontakta quirónsalud direkt:

Anne martínez hoth
Internationella yttre förbindelser på e-post:
anne.martinez@quironsalud.es
Tel: 966 921 313
Mobil: 606 679 982

Kvinnorna i Spanien strejkar på torsdag den 8 mars

Kvinnor i hela Spanien förbereder sig för en 24-timmars strejk på den internationella kvinnodagen torsdagen den 8 mars. Strejken är avsedd att gälla både på arbetsplatser och i hemmet och avsikten är att bevisa att ”om vi slutar, stannar världen”. Den feministiska strejken kommer inte att vara begränsad till kvinnor på arbetsplatsen utan den sträcker sig även till hemmet där kvinnor uppmanas att överge sina vanliga arbetsuppgifter, inklusive barnomsorg, matlagning och hushållsarbeten.

Den rikstäckande walkouten har brett stöd av feministgrupper bakom 8M-kommissionen och har vunnit högt stöd från kvinnliga ledare i Spanien, däribland Madrids och Barcelonas borgmästare Manuela Carmena och Ada Colau, som båda har sagt att de kommer att delta i strejken.

Åtgärden är utformad för att lyfta fram det faktum att kvinnor inte bara straffas på arbetsplatserna genom att betalas mindre än sina manliga motsvarigheter, utan de gör också den överlägset största delen av det obetalda arbetet. De är också begränsade av kutymen som gör att män i spanska företag har de flesta ledande positionerna, medan kvinnor är överrepresenterade i deltidsjobb och i tillfälliga kontrakt. I Spanien tjänar kvinnor upp till 14 procent mindre än män, och representerar endast 34,5 procent av de som listas som bland de högst betalda anställda i Spanien. De två ledande fackföreningarna i Spanien CCOO” och ”UGT” ger också sitt stöd till två tvåtimmars arbetsstopp (mellan 11:30 och 13:30 samt 16:00 till 18:00) i protest mot löneskillnaderna. De som vill delta i strejkerna är enligt lag skyldiga att informera sina arbetsgivare i förväg och de kommer då att mista en dagslön, vad konsekvenserna för strejk i hemmet blir är dock mindre klart. (Svenska Magasinet)

Det går att hitta närmaste demonstrationståg på webbsidan:hacialahuelgafeminista.org (på spanska).De finns också på Facebook: https://www.facebook.com/HuelgaFeminista/Samt Instagram: https://www.instagram.com/artivismofeminista/

(Torrevieja city)

Spanska kvinnor kommer att strejka på den internationella kvinnodagen den 8/3. (Spania i dag)

Nordiskt ljus på Casinot i Torrevieja

läs mer på: http://www.skandinaviska-bladet.com/default.html

Välkomna till Vårfest
hos oss på
The Flower Shop
Lördag den 17 mars kl.12-14
Påskblommor, dekorationer, plantor, påskris, fjädrar
och mycket mer…..🐥
Allt du behöver för att dekorera till Påsk.🐥
Vi bjuder på förfriskningar!
Välkomna! 

CC Torremarina
Calle Diana esq Triton
Torrevieja

(Photo: Susanna Vaahla)
(Model: Bunny)

N332 har blivit inbjuden att delta i detta evenemang. Så vi kommer att vara där och ge bort våra n332 dekaler och svara på alla dina tvivel om trafiken, båda dagarna från 13.00 till 15.00. hoppas vi att vi ses där. Fri entré och parkering. 🙂

Här har du informationen från arrangören, keith nicol.

Den tredje upplagan av expo torrevieja kommer att ske på lördag och söndag, mars 10 och 11, 2018.

Det är regionens främsta internationella lifestyle show och vi har flyttat den till en ny lokal, på den internationella hörsalen i torrevieja

Entré och parkering är båda gratis

Dörrarna öppnas 10.00 am till kl 3.00

Söndag förare club car show

Vi inkluderar en klassisk bil show och en studieförbund dag på söndag mars 11, som råkar vara mors dag i storbritannien.

Vi vill bjuda in alla klassiska bil ägare, specialiserade bilar, amerikanska bilar, tuning bilar, motorcyklar, skotrar, microcars, framtida klassiker, data, visa bilar, roliga bilar, mod skotrar, och till och med skåpbilar och lastbilar, att visa sina fordon Ett par timmar på söndag morgon.

Söndag förare klubb

Var: den nedre parkeringen, närmast ingången till den internationella hörsalen, bredvid musiken musikhögskolan
När: söndag mars 11, från kl. 10:00 till kl. 10:00, men du kan stanna lika länge efter, som du önskar.

Kostnad: gratis! 🙂

Ställ in: anländer mellan kl. 9.00 och 9:30

För skojs skull: ta med en picknick: klä upp dig som året för ditt klassiska fordon: goding väska för alla deltagare som vårt tack för att du kommer

Hur: bara dyka upp… vänligen vara i position före kl. 9.30, så vi kan fördela utrymme i den nedre parkeringen, innan vi tillåter andra besökare att parkera i området intill den.

Varje förare eller ryttare och passagerare, kommer att få ett litet tack goding väska från oss… som förråd sist…

En av våra insamlingar i år är att öka medvetenheten om tidig upptäckt av cancer och därför arbetar vi nära med rock mot cancer och den.

Som ett tack till alla som visar sina fordon får ni en kupong för en fika, och ett par roliga objekt från rock mot cancer (som förråd sist)

Företag

Om något företag skulle vilja vara med på mässan så har vi fortfarande utrymme både inom och utanför mässan.

Men om du bara vill ha lite kul, befordra dig själv till våra tusentals besökare, så erbjuder vi dig möjligheten att göra det, i den speciella parkeringsplats som vi har lagt åt sidan för den.

Allt vi begär är att du dyker upp i en intressant bil, van, cykel eller skoter, och får gärna dela ut pr-material, sälja din bil, marknadsföra det du gör… det är helt gratis på söndag morgon under söndagen Förare.

Marknadsför din flygplats på flygplatsen, biluthyrning, klassisk bil försäkring, fönster, mekaniska tjänster, tuning, bil ljud och is, däck, lås smith tjänster, målning, karosseri, garage dörrar, bil försäljning osv… alla är välkomna, Håll det bara inom den.

Det är en fri och rolig möjlighet att marknadsföra sig själv.

Expo torrevieja i en blick
Plats
Internationell aula torrevieja
Angränsande till sjukhus quironsalud
I centrala foajén

Många tack. Kontakt Keith Nicol

·

 Idag var Marga och vi till Matboden och åt lunch.

Jättegott & trevligt!

Delar Matbibelns foto

Ha en bra början på en ny orörd vecka!

Kram!

Detta inlägg publicerades i Allmän info, Blommor, EXPO-mässan, Info om Torrevieja, Okategoriserade, Restaurangbesök, Temadagar, Trevligheter på G., Utställningar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 5/3 Måndag Expo

 1. Agneta K skriver:

  Hej!
  Bra information från N332 om att man kan få gratis vård på Quiron i samband med trafikolycka. Jag läste om det på deras hemsida.
  Bra sätt att fira kvinnodagen att stå upp för sina rättigheter,
  Här hemma har snön bara vräkt ner igår eftermiddag och hela natten. Jag avskyr snö och kyla, men det är bara att gilla läget. Det är ju varmt och gott inomhus.
  Hoppas ni har det soligt och varmt och ha en bra dag.
  Kram

  Gilla

  • torrebloggen skriver:

   Verkligen bra information från N332, känns bra att veta att man kan få vård på Quiron om olyckan är framme! Hoppas att så många som möjligt av dom spanska kvinnorna kan vara med och demonstrera. Tyvärr verkar dom ju bli straffade med att de kommer att mista en dagslön om dom demonstrerar = då undrar man hur många som har råd att visa sitt missnöje. Låter inte kul alls med snö och kyla. Vi åkte faktiskt förbi hemma hos dig idag, var ute på en liten biltur. Idag har det var riktigt bra väder, solen tittade fram.
   Kram!

   Gilla

 2. skåningen skriver:

  Det är härligt att se bra ut!
  Kram!

  Gilla

 3. farfar hebbe skriver:

  Kväller..Jag hade sol några timmar på Fm,men sedan tog gråvädret över,,men ingen snö i alla fall,vilket var skönt..Haé Kram.

  Gilla

 4. torrebloggen skriver:

  Kväller…Härligt att solen tittade fram några timmar hos dig också!
  Ha det så bra!
  Kram!

  Gilla

 5. MariArne skriver:

  Hej Carina! Är du säker på att detta också gäller när svenska skadar sig i trafikolyckor? Jag passar på att informera om att fall du eller annan svensk är inblandad i trafikolycka som medför personskador inom EU så har du rätt att välja lagstiftnibg som skadan ska regleras efter. Trafikförsäkringen är mer förmånlig i Sverige. Dessutom sker regleringen på ditt eget modersmål. Hälsningar Marianne

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s